Helppoja, uunissa hautuvia ruokia?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja syksyntytär
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
S

syksyntytär

Vieras
Kertokaas parhaat reseptinne, kaipailen, yksinkertaisia, helppoja ja maistuvia uunissa haudutettavia ruokia.

Kun syksykin on tulossa ja perunat, kaalit, porkkanat yms herkut tuoreeltaan käytössä. Itse en juurikaan välitä ruuanlaitosta vaan soisin, että voisin viskata ruoka-aineet vuokaan ja hommailla muuta ruuan valmistuessa.
 
Pizzakiusaus:
Perunaa suikaleina
sipulia suikaleina
pizzakinkkua kuutiona tai suikaleena (voit käyttää myös ruskistettua jauhalihaa)
tomaattimurskaa tai tuoretta tomaattia siivuina

Lado ainekset uunivuokaan kerroksittain ja ripottele väliin mielesi mukaan pizzamaustetta tai vastaavia tuoreita yrttejä plus suolaa.
Päälle kevytkermaa tai mitä oot tottunut kiusauksiin laittamaan ja paista kuten yleensäkin kiusaukset.
 
Uunivuokaan riisiä ja vettä ohjeen mukaan, vähän myös suolaa. Sit laitat broilerikoivet päälle maustekastikkeineen ja uuniin muhimaan kunnes riisi kypsää.
Hyvää!
Ite laitan joukkoon joskus kaikennäkösiä kasviksia mitä jääkaappiin tai pakastimeen jääny.
 
pizzakala on kans hyvää! En ookkaa aikoihin tehny. :p
Seitiä vuokaan, mausta suolalla, päälle Pirkan maustettua tomaattimurskaa tai pastakastiketta (purkista) sit ripottele päälle juustoraastetta. Lisäks keitettyjä perunoita tai sitten laitat perunasipulisekotetta kalan ympärille vuokaan.
 
Karjalanpaisti ja siitä eri muunnoksia jossa eirlaisia juureksia pilkotaan samaan pataan lihojen kanssa, uuniin ja miedolla lämmöllä hauduttelua :D ei voi sen helpompaa ruokaa olla :D
 
Mä tykkään hauduttaa uunissa erilaisia patoja. Tänään syötiin ihan vaan naudansuikaleita kera porkkana, sipuli, valkosipuli ja herkkusieni.

Eli ei tarvi muuta kuin heittää pataan (tai kattilaan jos hellalla haluaa tehdä ) kuorittu ja lohkottu sipuli, porkkanaa paloina, muutama valkosipulinkynsi viipaleina, tölkillinen (kokonaisia) herkkusieniä ja pari lihaliemikuutiota. Sitte vaan ruskistaa nopsaan lihat (karjalanapaistilihoja, naudan- tai possun suikaleita, poronlihaa) pannulla ja heittää sekaan. Yleensä sitten kiehautan hellalla ja laitan uuniin, 150 astetta ja pari tuntia.

Välillä saatan laittaa parsaa, kukkakaalia tai paprikaa joukkoon. Kerran tein niin että loppuvaiheessa kypsennystä viskasin mukaan vielä lohkottuja perunoita ja annoin kypsyä siinä padan liemessä. Lopuksi voi laittaa vielä ruokakermaa joukkoon jos haluaa. Tomaattimurskakin varmaan sopisi.

Ja erilaiset kiusaukset on nopeita. Pussillinen perunasipulisekotusta, tölkki kermaa ja haluamansa lihaa/kalaa. Esim. jauhelihaa, kanasuikaleita, kalasuikaleita, tonnikalaa... sitte voi viskata pussin jotain vihanneksia joukkoon. Vaihtelua saa kun käyttää niitä maustettuja ruokakermoa esim. kolme juustoa tai sweet and sour.

Yksi lemppari on ollut perunasipulisekotus, kanasuikaleita, pirkka paprikasuikaleita (pakaste) ja fetajuustoa. Ja kolmen juuston ruokakermaa päälle. 175 ja noin tunti. Vähän kauemminkin mielellään.
 
Kaalilaatikko. Silppua kaalia kattilaan noin 1kerä. Yleiskoneella käy kätevämmin. Laita vettä ja puuroriisiä pari dl joukkoon, levy päälle. Lisää kilon verran jauhelihaa, anna kiehua vähän aiikaa. Lisää suolaa ja meiramia ja siirappia. Sitten uunivuokaan ja uuniin, 170 astetta pari tuntia, tai pienessä lämmössä kauemminkin. Voit vaikka läheteä asioille ja "unohtaa" laatikon uuniin, kun laitat lämmön tarpeeksi pienelle. Ja loota senkus paranee!!
 
Broileripastavuoka.
Uunivuokaan 4dl (raakoja) makaroneja
300-400g broileirin fileesuikaleita (vaikka hunajamarinadissa)

Kiehauta n. 4dl vettä, sulata joukkoon ½ pakettia esim. koskenlaskija sulatejuustoa ja kanaliemikuutio (tai ½ jos et pidä suolaisesta/broilerit on marinoitu). Kaada "liemi" vuokaan makaronien ja broilerisuikaleiden päälle.

Uuniin 175astetta ja n. 45min. Ruoka on valmista. Nopeeta, helppoa ja hyvää! :)
 
Kasvispaistos

2-3 rkl öljyä

1-2 (400 g) kesäkurpitsa

3-4 (300 g) porkkanaa

3 (150 g) sipulia

pala (200 g) valkokaalia

1 (100 g) palsternakkaa

2-4 valkosipulin kynttä

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1 rkl basilikaa

1 tl mustapippuria

2 tl yrttisuolaa

100 g juustoraastetta

1-2 dl ranskankermaa

1. Kuutioi tai suikaloi kesäkurpitsa, porkkana, sipuli, palsternakka sekä kaali. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä siinä kasviksia noin 5 minuuttia.

2. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, tomaattimurska ja mausteet. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.

3. Sekoita juustoraaste ja ranskankerma keskenään. Lado kasvisseos ja juustoraaste-ranskankermaseos kerroksittain voideltuun uunivuokaan.

4. Paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia.

Helppo kiusaus

3 pss (à 400g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste) TAI noin 15 perunaa ja 3 sipulia suikaloituna

6-8 dl ruokakermaa

1-2 tl yrttisuolaa

1 tl mustapippuria

(2 valkosipulin kynttä)

1. Sekoita ainekset voideltuun uunivuokaan.

2. Kypsennä uunin alatasossa 30-40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
 
Munakasrulla

(pellillinen)

Pohja:

4 munaa

4 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

mausteita, esimerkiksi 1 tl paprikajauhetta

Täytteeksi:

n. 200 g kypsää kalaa (esimerkiksi tähdekalaa tai tonnikalaa)

1-2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa

sitruunamehua

tilliä

pippuria

(suolaa)

1. Valmista pohja: vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet.

3. Kaada seos voideltuun uunipannuun tai leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200 °C:ssa 20-30 minuuttia.

4. Valmista täyte sillä aikaa, kun pohja paistuu.

5. Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle, levitä täyte sille ja kierrä rullalle.

6. Tarjoa sellaisenaan kuumana tai kylmänä. Halutessasi ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta rulla uunissa juuri ennen tarjoilua.

Munakasrullan voit täyttää myös sieni- tai kasvismuhennoksella tai jauhelihatäytteellä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Erja:
Broileripastavuoka.
Uunivuokaan 4dl (raakoja) makaroneja
300-400g broileirin fileesuikaleita (vaikka hunajamarinadissa)

Kiehauta n. 4dl vettä, sulata joukkoon ½ pakettia esim. koskenlaskija sulatejuustoa ja kanaliemikuutio (tai ½ jos et pidä suolaisesta/broilerit on marinoitu). Kaada "liemi" vuokaan makaronien ja broilerisuikaleiden päälle.

Uuniin 175astetta ja n. 45min. Ruoka on valmista. Nopeeta, helppoa ja hyvää! :)

onko kellään hajua millaiseen vuokaan paras, syvä vai laakea?
 
kermaviiliä 3purkkii-tonnikalaa 3tölkkii kermaviiliä-vähän suolaa-tilliä kokovarsi,,,ja ei muuta kun sotkemaan lusikalla,,,,,ja jääkaappiin ,siinä helppo kylmäkastike joka sopii perunoitten kanssa erittäinhyvin,,ja lisuukkeena sopii ihanmikä kala,,,,, joka maistuu ees vähän kalalle,,,,
 

Yhteistyössä