helppo ja hyvä ruoka viikonlopuksi isolle perheelle

  • Viestiketjun aloittaja johanna
  • Ensimmäinen viesti
PS
Tacolaatikko: maissilastuja, tacomausteella ja salsalla maustettua jauhelihaa ja juustoraastetta kerroksittain esim. syvälle uunipellille 200 astetta 10-15min. Ja tähänhän voi siis käyttää mitä vaan mieleen tulee ;).
 
Meksikolainen makaronipata
noin 4:lle

1 rkl öljyä

300 g jauhelihaa (tai suikalelihaa)

1 purjosipulia (n.100 g)

3 valkosipulinkynttä

½ tl chilipippuria tai pala chilipaprikaa

2 tl kuminaa

½ tl mustapippuria

1 rkl basilikaa

(1 tl oreganoa)

2 lihaliemikuutiota

3 dl vettä (tai punaviiniä)

1 tlk tomaattimurskaa (400 g)

1 pss herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)

4 dl Myllyn Paras Makaronia tai Tumma Makaronia

1tlk papuja tomaattikastikkeessa (400 g)


Ruskista padassa öljyssä jauheliha ja hienonnettu purjo. Hienonna sekaan valkosipulinkynnet ja lisää muut mausteet sekä vesi ja tomaattimurska. Anna padan kiehahtaa ja lisää pakastevihannekset. Odota kunnes pata kiehahtaa uudelleen ja lisää makaronit ja anna kiehua 8-10 min. Lisää lopuksi tölkillinen papuja tomaattikastikkeessa. Ruoka on valmista heti nautittavaksi.

VINKKI: Valmistamalla kaksinkertaisen annoksen saat ruoan isommalle porukalle. Jauhelihan sijaan voit käyttää naudan- tai siansuikalelihaa. Käyttämällä punaviiniä saat padasta juhlavamman.


 
x
Tee uunipaahdettuja vihanneksia ja broilerpihvejä, tosi herkkua! Lohko perunoita, porkkanoita, lanttua ja sipulia vuokaan, lisää öljyä, suolaa ja Provencale-yrttiseosta, sekoita ja paista 200 asteessa. Itse laitan yleensä leivinpaperin vihannesten alle ja päälle, niin eivät tartu vuokaan eivätkä kuivu liikaa. Ota vihannekset pois uunista ja paista sen jälkeen broilerpihvit uunipellillä, ei kestä montaa minuuttia. Jos haluaa kastiketta, niin sen saa kermaviilistä johon sekoittaa samat mausteet kuin vihanneksissakin oli.
 
njam
Alkuperäinen kirjoittaja Vilille:
Miilunpolttajanpasta? Saisko ohjeen?
Paistele pekonia, sipulia ja jos tykkäät niin sieniä.
Keitä pasta al denteksi ja kaada sekaan freesatut pekonit jne..sitten joukkoon pari desiä kermaa johon vatkattu 2munaa ja runsaasti juustoraastetta, kippari on parasta. Anna olla lämmöllä hetki ja sekoittele että munat hyytyy ja tekee kastikkeesta kermaisen sakeata.
Tosi hyvää.
 
johanna
Alkuperäinen kirjoittaja PS:
Tacolaatikko: maissilastuja, tacomausteella ja salsalla maustettua jauhelihaa ja juustoraastetta kerroksittain esim. syvälle uunipellille 200 astetta 10-15min. Ja tähänhän voi siis käyttää mitä vaan mieleen tulee ;).
taidan kokeilla tätä ohjetta, kuulostaa hyvältä. nyt ei oikein iske makaroonilaatikko tai jauhelihakastike, ollaan nimittäin syöty niitä sen verran usein
 
Kerstin
Uuni 200:aan. Olen ihan koukussa kolmen juuston kasviskermaan. Nuiji broitsunfileet ohueksi. Paista niihin pannulla hiukan väriä. Laita kulhoon puolet kolmen juuston ruokakermaa ja puolet tavallista ruokakermaa (7-15 %:sta) ja puoli tl/1 tl vaikkapa valkosipulimaustetta. Voitele uunivuoka ja iske broitsut ja kerma joukkoon. Anna muhia ehkä n. 40 min. Keitä vaikkapa irtonaista riisiä tykö. Itse laitan riisin joukkoon kasvisliemikuution (puolikkaan) 6 hengen annokseen. Joskus täytän fileet fetalla ja persiljalla, taitan kahtia, laitan hammastikulla kiinni ja sitten paistan jne.
 
Meillä mies ostaa 1kpl-2kpl kanankoipirasioita ja leikkaa ne 5cm palasiksi, lisää sipulia, paprikaa, tomaattia, perunaa, porkkanaa, herkkusieniä ja joskus kesäkurpitsaa ja munakoisoa uunipellille, päälle maustettu tomaattisosekastike ja uuniin. Tulee hyvää ja nälkä lähtee. Meitä on 6.
 
..
Meitä oli eilen ruokapöydässä 9 henkeä eli kaikki isovanhemmat, vävykokelas ja meidän perhe. Tein poronkäristystä, pottumuusia ja porkkanaraastetta, jälkkäriksi omenapiirakkaa vaniljakastikkeella. Hyvin ruokki koko porukan.
 

Yhteistyössä