Helpotusta kotikonstein hiivatulehdukseen

  • Viestiketjun aloittaja hiiva & vulvodynia
  • Ensimmäinen viesti
hiiva & vulvodynia
Miten olette saaneet helpotusta hiivan oireisiin kotikonstein ?

Kokeilin jugurttia ja se vähän auttoikin mutta kun on niin sottasta puuhaa niin ajattellin kokeilla myös etikkaliuosta. Arggh - kirvelee vaan niin h ...tisti. Olen nyt laittanut etikkaliuosta muutaman kerran joten en vielä osaa sanoa auttaako vai ei. Onko suhde 1:5 ok vai onko liian vahvaa ?
Miten kauan tuolla liuoksella pitää lotrata ennenkuin auttaa ?

Lisäksi kärsin ilmeisesti vulvodyniasta joten senkin takia alapää on jatkuvasti kipeä. Ehkäpä tuo etikka on liian "jytyä" tavaraa muutenkin kipeille limakalvoille...

Vinkkejä kaivattasiiin tähän inhottavaan olotilaan.
Tylsää kun elämä pyörii koko ajan alapääongelmien parissa :(
 
ap.
Auttaako Fluconatzol jo kroonistuneeseen hiivatulehdukseen vai onko tuo pikemminkin "ennaltaehkäisyyn" sopiva lääke ? Vai olisiko jokin muu lääke parempi pitkään jatkuneeseen / aina vaan uusiutuvaan tulehdukseen ? Ja kyllä - muut keinot on koitettu; ruokavalio, pikkuhousunsuojat jätetty pois, hajusteet minimiin, pyykin tehohuuhtelut, maitohappobakteereja sun kautta ja "alakautta" jne... ja aina vaan tulehdus uusii.

Näistä apteekista ilman reseptiä saatavissa lääkkeistä ei ole juurikaan apua, menee vaan rahat ihan hukkaan. Canesten-puikko ei edes sula ja tulee ulos aikanaan lähes kokonaisena.

Kun tästä kierteestä (toivottavasti) joskus pääsee eroon niin pitääpä ottaa puheeksi
tuo estolääkitys. Ei jaksais - kun tässä on ihan tarpeeksi kipeä muutenkin koko ajan vulvodynian takia.

 
siiruli
Luepa jorinoitani vulvodynia-keskustelustani. Itselläni tuo fluconatzol on ollut kaiken a ja o tässä parantumisprosessissa. Nimenomaan usein toistuvan tulehduksen lääkkeenä (kaksinkertainen annos aluksi jos tulehdus on päällä) ja sitten estohoitona. Kaikki oireet helpottaa kun tulehduskierteestä pääsee eroon.
 
taina££
monella epillerien käyttö altistaa jatkuvalle hiivakierteelle, pillerithän muuttavat ph-tasapainoa emättimessä. jos ei halua niistä luopua, ei ole paljon vaihtoehtoa..
syödä jatkuvasti estolääkitystä?
älä mitään etikoita sinne laita, luonnon jugurttia ainoastaan(eli bulgarian jugurttia). lusikalla hiukan .
 
sdgs
Lääkärit on kyllä sitä mieltä, että jogurtin käyttö on turhaa, saman kutinan lievennyksen ajaa kylmä vesi. E-pillereistä tosiaan pitäisi päästä eroon, aion siksi sterilisaatioon (ja tietenkin siksi, etten halua lapsia - never). Paras kotikonsti on ruokavalio, mutta mieluummin syön hiivanestolääkkeitä kuin en enää koskaan mitään hyvää.
 
sfjhjfLS-JG
LÄÄKÄRIT VOI OLLA VASTAAN JOGURTTIA, KOSKA SE EI TUO LISÄTULOJA NIILLE...
TÄÄLLÄ KESKI-EUROOPASSA JOPA LÄÄKÄRIT SUOSITTELEE JOGURTTIA.

JOGURTTIA TAI RAHKAA SUOSITELTIIN MUUTEN MYÖS PIKKUVAUVAN TULEHTUNEESEEN SORMEEN (KYNSINAUHAAN). RAHKA MUUTEN AUTTOI.
 
apuvaaaaa
•Noudata hyvää henkilökohtaista hygieniaa. Vältä kuitenkin liian tiheitä pesuja, saippuan käyttämistä ja suihkuttamista suoraan emättimeen. Liikahygienia saattaa aiheuttaa oireita. Jos käytät pesuaineita, niiden pH:n tulee olla alle 7.
•Vältä voimakkaasti hajustettujen hygieniatuotteiden käyttöä.
•Käytä ilmavia, puuvillasta valmistettuja alusvaatteita.
•Lisää ravintoosi jogurttia ja vältä paljon sokeria sisältävää ravintoa.
•WC:ssä käynnin jälkeen pyyhi alapää aina edestä taaksepäin. Hiiva saattaa levitä myös peräsuolesta emättimen puolelle.
•Joskus esitetään ohjeita jogurtin tai laimean etikkaliuoksen käytöstä hiivatulehduksen hoidossa. Tällaisten hoitojen tehoa ei ole osoitettu ja ne saattavat häiritä itsehoitolääkkeiden tehoa
 
N24
Mää oon löytäny itelleni sopivan yhistelmän, joka hoitaa sekä tulehuksen, että kutitusoireet.

1. Tulehduksen aikana alapään pesu WC-käynnin yhteydessä maitohappopesuaineella (Lactasyd tai vastaava). Auttaa kutinaan ja siihen ettei tulehdus leviä kovin paljo ulkosesti.

2. Sokerit ja höttöhiilarit minimiin tulehduksen ajaksi ja maustamatonta luonnonjogurttia (Mieluiten A+) 3-5 kertaa päivässä 1-2dl ihan suun kautta. Hoitaa elimistön sisästä Ph-tasapainoa oikeaan suuntaan ja samalla nopeuttaa tulehduksen paranemista.

Jatkossa ennaltaehkäisynä silloin tällöin jogurttikuureja ja maitohappopesuja (kun siltä tuntuu).

Nykysin osaan myös ennakoida, milloin hiiva on hiipimässä takaisin siitä, että tulee ihan valtava makeanhimo eikä mikään oikein auttavan. Jos tähän ei reagoikaan syömällä karkkia ja kaikkea muuta mahdollista, vaan siirtyy suoraan jogurttiin ja muihin hapatettuihin tuotteisiin, niin hiiva ei välttämättä tule päälle ollenkaan :)
 
Hyvä konsti
Mulla toimi toi turkkilainen jogurtti tosi hyvin.
LAitoin sitä jopa yöksi, aamulla pesu ja lisää töihin, töissä vielä uusi pesu ruokatauolla, ja lisää, töistä palatessa pseu ja lisää. Parin tunnin välein siis pesu vedellä. Jogurtti on niin rasvaista että siitä jää sellainen suojaava kalvo, mulla ei ollut kutinaa ollenkaan tällä keinolla, eikä tuo turkkilainen tuhraa samalla tavalla kuin piimä.

OStin sitten kuitenkin sen kerta-annos pillerin kun apteekki suositti, katsotaan miten toimii. Mutta siis parempi näin ettei tarvinnut niitä kalliita voiteita ostaa.
 
Auttaja
syö puolukoita ja maustamatonta jogurttia (jogurrttia voi laittaa myös ala päähän minulla ainakin helpottaa ja monilla muillakin kenen kanssa olen puhunut) välttele ylimääräistä sokeria eli jätä karkit ,leivonnaiset , limut yms. Pois kokonaan .Kannattaa pitää hyvä hygienia mutta ei liian hyvä esim liian tiheät pesut eivät ole hyviä eikä kannata pestä voimakkaalla saippualla .Kannattaa syödä maitohappobagteeri kapseleita (nämä vinkit ovat minun kohdalla auttaneet)
 
pappasmurffi
Jugurttia?? Tässä kymmenen kertaa tehokkaampi hoito:

........jatkuu. Vaikeasta hiiva-tulehduksesta paranet nopeammin kun avaat kapselin valmiiksi ja selälläsi maaten laitat pehvan alle korokkeen (=tyyny, tms) ja varistat 1.kapselin mhb-jauheen suoraan emättimeen. Sekä kumppanisi pestyyn/kosteaan terskaan/esinahkaan mhb-jauhetta. >>>>>>>>Mikäli kumppanisi hiivatulehdusta ei hoideta yhtä-aikaa sinun kanssasi, niin seuraavassa yhdynnässä kumppanisi tartuttaa sinut uudelleen! Jatkuu...........

http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/pikaopas-limakalvojen-3-tarkeinta-probioottia-ja-sairaudet/
 

Yhteistyössä