Help! Paras säilykeruoka!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
Tilanne se, että jääkaappia ei ole käytössä liki viikkoon. Kauppaan matkaa, joten joka päivä ei viitsi lähteä ja ulkona lämpötilat miinuksella koko ajan.

Hernekeittoa ei jaksa syödä kukaan viikkoa ja perheessä kaksi alle kouluikäistä poikaa, joten pelkkä puuro, murot ja uht maito ei viikkoa kannattele.

Kohta pitäisi lähteä lähikaupungin prismaan ja suuntaan säilykeruokahyllylle.

Jos teidän on pakko syödä jotain säilykettä, niin mitä? Mikä maistuisi edes ookoolle?

Help.
 
Olen ostanut luomulammasta, joka oli NIIN hyvää. Merisuola oli ainoa lisäaine siinä ja pienissä purkeissa sai ostaa. En muista, kuka oli sen purkittaja tai tuottaja, mutta ehkä vastaavia löytyy täältä - tai samojakin, miksei? Eikä maistunut "villalle" yhtään. Se maku lihaan kun tulee siitä mitä eläin syö: ei saa olla rypsiä, ei soijaa eikä maissia, tulee hyvää(y)
 
nyt on niinn kylmä, että elintarvikkeet säilyy ilman jääkaappiakin ulkona, kun laittaa niin, ettei eläimet pääse niitä sotkemaan. ja jos säilykkeistä puhutaan, niin ostaisin makaroonia ja jalostajan lihapullakastiketta purkissa
 
Olen ostanut luomulammasta, joka oli NIIN hyvää. Merisuola oli ainoa lisäaine siinä ja pienissä purkeissa sai ostaa. En muista, kuka oli sen purkittaja tai tuottaja, mutta ehkä vastaavia löytyy täältä - tai samojakin, miksei? Eikä maistunut "villalle" yhtään. Se maku lihaan kun tulee siitä mitä eläin syö: ei saa olla rypsiä, ei soijaa eikä maissia, tulee hyvää(y)

Lammas ei uppoa meidän pojille. Eikä tässä ole aikaa alkaa äidillekään sen kummemmin metsästämään vaihyoehtoja. Toivelistalla tietysti perusruokaa. (Jota saisi prismasta)

Kiitos vastauksesta siltikin.
 
Selvyydeksi vielä, että täällä pohjoisemmassa pakkasta luvassa koko viikoksi. Ulkona säilytys ei onnistu siis senkään puolesta.

Eikö ihmiset syö säilykkeitä enää edes mökkioloissa? Meillä on kotivarana aina hernekeittoa, tonnikalaa yms, mutta nyt kyse viikosta ja parista ruoasta per päivä.
 
Mistä se ruokamyrkytys oikein tulisi? Siitäkö, että ruoka jäätyy?

Jäätynyt liha pitäisi oikeaoppisesti sulattaa jääkaapissa. Pöydällä pinta lämpenee vaikka sisus on jäässä, lämmin pinta alkaa pilaantumaan.

Kyseessä viikko tosiaan ja pihalla en ala lihakönttejä viikkoa säilyttelemään (lämpötilavaihtelut -3 ja -17 välillä ennusteen mukaan), että voin pöydällä sulattaa sen jo vaihtelevissa lämmöissä säilytetyn lihan.

Oisko jollain vastausta itse kysymykseen?
Eli paras prismasta saatava säilykeruoka? Mitä itse ostaisit, jos oisi pakko ostaa säilykkeitä?

Ja vielä selvennän, etten ole mikään kurmeekokki. Ihan perus ruoka onnistuu.
 
Hernekeitto. Jalostajan Hernekeitto. Jos kaupassasi on Borshts- tai Seljankakeittoa, niin sitten niitä. Käytän näitä keittoja ns. juurena, johon lisäään tuoretta perunaa, porkkanaa, korianteria ja paistan mukaan lihasiivuja ja salamia (sejjankaan), sitruunaa ja oliiveja, Nam!
Nämä venäläiset keitot paranevat joka päivä aina, kun lämmität koko keiton uudelleen ja uudelleen. Ne maustuvat paremmiksi ja paremmiksi muhiessaan :love:
 
Mitä jos menisit kaikessa rauhassa sinne Prismaan ja kävisit läpi tarjontaa? Ja ottaisit mukaan sitä mistä osaat valmistaa ruokaa? Pakastevihanneksia lisukkeiksi, säilyvät pakkasessa ulkona kun vain pakkaat ne hyvin.
 
Monetkaan ainekset ei jääkaappia edes tarvitse.
Kananmunat ja voi säilyy ihan mainiosti huoneenlämmössä.
Samoin jokseenkin kaikki hedelmät.
Ruukkusalaatit kasvaa huoneenlämmössä.
Enkä o kuullu, että peruna- tai porkkanapussi menis pilalle parissa päivässä. Ja jos tänään menet kauppaan niin et sä tänään tartte jääkaappia sille jauhelihapaketillekaan kun paistat ja syötte sen tänään.

Kylmälaukku parvekkeella on näillä keleillä ihan kelpo jääkaappi joka suojaa jääkaappikamaa pikkupakkasilta.

Purkkirokan lisäksi sit tölkitettyä lihapullaa, unclebens-tyyppisiä valmiita ateriakastikkeita, kuumakuppeja ja pussikeittoja.
 
Monetkaan ainekset ei jääkaappia edes tarvitse.
Kananmunat ja voi säilyy ihan mainiosti huoneenlämmössä.
Samoin jokseenkin kaikki hedelmät.
Ruukkusalaatit kasvaa huoneenlämmössä.
Enkä o kuullu, että peruna- tai porkkanapussi menis pilalle parissa päivässä. Ja jos tänään menet kauppaan niin et sä tänään tartte jääkaappia sille jauhelihapaketillekaan kun paistat ja syötte sen tänään.

Kylmälaukku parvekkeella on näillä keleillä ihan kelpo jääkaappi joka suojaa jääkaappikamaa pikkupakkasilta.

Purkkirokan lisäksi sit tölkitettyä lihapullaa, unclebens-tyyppisiä valmiita ateriakastikkeita, kuumakuppeja ja pussikeittoja.
Juuri näin(y)
 
Jäätynyt liha pitäisi oikeaoppisesti sulattaa jääkaapissa. Pöydällä pinta lämpenee vaikka sisus on jäässä, lämmin pinta alkaa pilaantumaan.

Kyseessä viikko tosiaan ja pihalla en ala lihakönttejä viikkoa säilyttelemään (lämpötilavaihtelut -3 ja -17 välillä ennusteen mukaan), että voin pöydällä sulattaa sen jo vaihtelevissa lämmöissä säilytetyn lihan.

Mikset sulata jäätynyttä lihaa vaikka paistinpannulla tai kuumassa vedessä? Se käy nopeaan, jos lihan muotoilee tai leikkaa littanaksi ennen pakkaseen vientiä.

Mitä vaihteleviin lämpötiloihin taas tulee, niin jos aikaa on viikko, niin se on ihan sama, vaikka pakkanen olisikin muuta kuin pakastuslämpötila -18 astetta, kun ei se liha ehdi pilalle siinä ajassa mennä. Eihän liha mene viikossa pilalle jääkaapissakaan jos päiväystä on jäljellä.
 
Tonnikalasta saa kastiketta, lämpimiä voileipiä, majoneesin kanssa makoisaa tahnaa patongin väliin ja vaikka pitsaa.

Säilykelihastakin saa ookoo keiton tai padan kunhan ei laita sit liikaa.

Niin ja pavut! tomaattimurskaa ja kidneypapuja, siitä chilipataa. :p
 
Kiitos niistä vastauksista, joista oli apua ja vastasivat kysymykseeni.
Toki ostan vihannekset juurekset ja muut myös mutta ne lihajutut säilykkeenä. Eli ilmeisesti purkkilihapullilla ja borssilla mennään ainankin.
 
Selvyydeksi vielä, että täällä pohjoisemmassa pakkasta luvassa koko viikoksi. Ulkona säilytys ei onnistu siis senkään puolesta.

Eikö ihmiset syö säilykkeitä enää edes mökkioloissa? Meillä on kotivarana aina hernekeittoa, tonnikalaa yms, mutta nyt kyse viikosta ja parista ruoasta per päivä.
https://www.knorr.fi/valmisruoat/snack-pot/knorr-snack-pot-spaghetti-napoli
Mä olen itse tykästynyt näihin:coffee::coffee:
Sitten on erilaisia nuudeleita mistä voi tehä helposti ja nopeesti ruokaa, sekä keittämällä että paistinpannulla.
 
Lämpimäsdä tetroissa myytävät valion leitot kuten tomaattivuohenjuustokeitto uppoaa ainakin meillä. Lapset tykkää nuudelipusseista joten niitä varalle. Uncle bens-tyyppiset lasipurkkikastikkeet on näppäriä.
 
https://www.knorr.fi/valmisruoat/snack-pot/knorr-snack-pot-spaghetti-napoli
Mä olen itse tykästynyt näihin:coffee::coffee:
Sitten on erilaisia nuudeleita mistä voi tehä helposti ja nopeesti ruokaa, sekä keittämällä että paistinpannulla.
"Pasta (DURUMVEHNÄMANNARYYNI) 58 %,
tomaattisosejauhe 22 %,
sokeri,
tärkkelys,
neitsytoliiviöljy 2,2 %,
mausteet (mm.sipulijauhe, valkosipulijauhe),
merisuola 1,7 %,
suola,
hiivauute, :sick::sick::sick::sick::poop:
palmurasva,
maltodekstriini:sick::sick::sick::sick::poop:,
heravalmiste (MAITO),
LAKTOOSI,
yrtit (timjami, oregano),
VEHNÄJAUHO,
kasvismehutiivisteet (SELLERI, porkkana, purjosipuli, sipuli), punajuurimehujauhe,
aromit,
happo (sitruunahappo:sick::sick::sick::sick::poop:)"
 
"Pasta (DURUMVEHNÄMANNARYYNI) 58 %,
tomaattisosejauhe 22 %,
sokeri,
tärkkelys,
neitsytoliiviöljy 2,2 %,
mausteet (mm.sipulijauhe, valkosipulijauhe),
merisuola 1,7 %,
suola,
hiivauute, :sick::sick::sick::sick::poop:
palmurasva,
maltodekstriini:sick::sick::sick::sick::poop:,
heravalmiste (MAITO),
LAKTOOSI,
yrtit (timjami, oregano),
VEHNÄJAUHO,
kasvismehutiivisteet (SELLERI, porkkana, purjosipuli, sipuli), punajuurimehujauhe,
aromit,
happo (sitruunahappo:sick::sick::sick::sick::poop:)"
hitsi eikö sua pääse ees tänne pakoon?:cautious:
 

Similar threads

L
Viestiä
2
Luettu
971
Aihe vapaa
Lapsen ravinto 6:sta 24:n kuukauden ikään.
L
Y
Viestiä
3
Luettu
2K
V

Yhteistyössä