HELMIÄISET 2007

hyvää uutta vuotta kaikille helmiäisille!!!

ja katjuskalle suuret onnittelut :flower: :heart: ja tarrasukkia vinot pinot sille pienelle sinne yksiöönsä :heart:

täälä myös flunssan kouris koko perhe ja rasmus pahin...kyllä niin surkeeta kattoo,ku toinen on ihan tukos ja yskii ihan hirveesti.

meillä ei rasmus piitannu rakettien paukeettasta yhtään mitään.Illalla josku puoli seittemän mais isännys paukutti niitä roomalaisia kynttilöitä,oltiin rasmuksen kans pihalla,ja nauraa käkätti ääneen asti :LOL: hauska tapaus :D

meillä myös,niinku monella muullakin,noustaan KOKO ajan tukea vasten ylös ja liikkuuki jo ihan hirmu nopeeta tukea vasten ja konttien.välillä päästää jo irti tuesta mutta tupsahtaa sitte maahan.Ymmärtää erittäin hyvin kielto sanan,reagointi vaan vaihtelee...välillä nauraa ja välillä loukkaantuu... :D

sanoja myös tavailee...jotain isiin viittaavaa ja mammaa hokee koko ajan...tosin hokee sitä koko ajan,et ei kyllä oo sillee kohdistanu... :whistle:

no tämmöttisiä...koittakaahan jaksella :hug:
 
Tänne vauva-puolelle oli jo ilmestyneet uudetkin helmikuun lapset. Kohta pitääkin ruveta miettimään 1-vuotissynttäreitä.

Meillä meni vuodenvaihde ihan kivasti ja Atte nukkui tosi hyvin, vaikka ulkona paukkuikin välillä kovasti. Yritin alkuillasta näyttää raketteja ikkunasta Atelle, mutta eipä tuo tainnut niitä edes huomata :)

Käytiin vihdoin siellä 10kk neuvolassakin, mitat oli tällä kertaa:
paino 8 720 g ja pituus 76 cm. Kovasti on siis laiheliini edelleen. Loppukuusta mennään allergiatestiin, kun toi Aten poski-ihottuma taitaa olla allergiasta johtuvaa. Ehkä lehmänmaidosta. Nyt ollaan sitten maisteltu soijajugurtteja.

Jaahas, mun korut on taas levitelty pitkin lattiaa ja taitaa vaippakin haiskahtaa, täytyy siis mennä uutta vaihtamaan. Pottailua ollaan kokeiltu joululahjapotalla, mutta pitäs saada siihenkin jotkut valjaat aina heti karkaisi istunnolta.
 

Kirjoittelin jo jossain vaiheessa tänne, mutta ei se ikinä onnistunut, error-error :(

En ole juurikaan enää lueskellut koko ketjua, ei joko ehdi, tai sitten...en tiedä. Ilana lähti kävelemään 10 kk:n iässä, hampaita on kuusi, neiti taputtaa käsiään ja ensimmäisistä sanoista ei ole tietoakaan. Hyväntuulinen tytsy edelleen. Ruokavalio vieläkin aika suppea, maitoaltistukseen mennään kuun lopussa. Kotimaisista viljoista on ehditty kokeilemaan kauraa, ja ainakin pieninä annoksina silloin tällöin sopii.
 
Mitähän taas raapustelisi...ei mitään uutta kuulu meille. Samaan tahtiin jatkuu kaikki eli ihan hyvin. Irrottaa hetkellä minä hyvänsä otteen ja lähtee kävelee. On jo irrottanu ja kun on huomannu ite niin lysähtää maahan. Huvittavaa, kun ei muka pysyisi ilman tukea. Syö hyvin ja nukkuu liiankin hyvin. Alan pikkuhiljaa laittaa aikasemmin nukkumaan, että heräisi aikasemmin ja tottuisi meidän uuteen rytmiin maaliskuussa. Nyt kun saattaa nukkua 9-9.30 ja se ei oikein passaa. Ootteko muuten jo antaneet olla ulkona ryömimässä? Mä en. Ostin huutiksesta toppapuvun ja ajattelin viikonloppuna laittaa ulos ryömimään. Tuntuu vaan niin hölmölle kun on vaan soraa ulkona niin laittaa sinne ryömimään. Alkais nyt kävelemään...Olen alkanut lorauttaa 10-20ml ykkösmaitoa tuttelin sekaan. Maanantaina aloitin. Laitan 3xpäivässä, mut iltamaidon sekaan en enää laita. Eipä ole tullut mitään negatiivista reaktiota ainakaan. Kuukauden päästä alan laittaa enemmän ja enemmän ja jospa sit pian pääsis eroon korvikkeesta. Oottekos antaneet ihan leivän käteen vai paloja? Mä annan paloja. Miten levite? En muista esikolta vaihteeks näitä, että miten tein, mut taisin olla vieläkin varovaisempi hänen kanssaan. Erinillä on 1v neuvola tän kuun lopussa eli 2viikkoa ennen kun täyttää 1. Sain valita menenkö kauemmaksi neuvolaan lähempänä 1veetä vai lähemmäksi ja jää pari viikkoa vajaaksi. Päätin mennä lähemmäksi. Samapa tuo. Viimeks ollu 8kk nla niin kiva nähdä miten on tyttö kasvanu ja onhan se vaatteista päätellen ainakin.
 
Heipsan...meillä sitten vietetään tänään nimppareita ja kauhulla kans aattelen, että kohta vietetään jo niitä ekoja synttäreitäkin.

Enpä oo vielä laittanut Nuuttia ulos ryömimään, kun kuraa vaan on kaikkialla...ois lunta niin sitten voiskin.
Olen jo alkanut antamaan puuroja, jotka on ihan normaaliin maitoon tehty ja ei mitään oiretta oo tullut, joten kohta saa korvikekin sitten jäädä pois.
Leivästä oon antanu paloja, koska jos annan koko leivän, se on vaan murusina pöydällä ja lattialla. Muuten kyllä tuntuu pojalla olevan aina hyvä ruokahalu.

Korvien putkitus ja risojen leikkaus tiedossa kevään aikana, kun on koko ajan korvatulehdus päällä.

masuvauvalla viikkoja nyt 6+6 :heart:
 
Katjuskan poitsulle myöhästyneet nimpparionnittelut!

CG: Atte ulkoilee vaan rattaissa, jos ois lunta, niin vois päästäkin maahan, mutta en nyt tonne kuraan viitsi sitä laittaa möyrimään. Eikä oo herralla edes mitään sopivia kenkiäkään.
Leipää oon antanu paloina, koska jos annan isomman viipaleen, niin poika työntää sen yleensä kokonaisena suuhun ja meinaa tukehtua. Vaikka yleensä se leipä aina päätyy suusta lattialle pieninä murusina. On niin huono syömään mitään, riisinjyvätkin päristelee aina ulos suusta ja enää ei oikeen kelpaa edes maissinaksutkaan :/ Sileillä soseilla mennään meillä edelleenkin.
 
Yöt nukkuu 22-9 ensin sängyssään ja ekasta imetyksestä lähtien välissä. Ottaa aina oman käden oikeudella tissin suuhun jos satun nukkumaan häneen päin.

Aamuisin käytän potalla jonne useimmiten tuleekin pissat ja pari kertaa kakkakin.

Aamupalaksi teen mikrossa puuroa, nyt jo lehmänmaitoonki välillä (vaikkei kai sais aivan vielä) ja puuron sekaan neuvolantädin käskystä vähän öljyä (että paino nousisi paremmin). Puuron kanssa leipää ja vettä/korviketta nokkamukista. Leivällä margariinia.

Ulkona kiikkuu ennen kuin laitan vaunuihin 2-3h päiväunille. Joskus (säästä riippuen) ryömii/konttaa maassa (olen antanut olla 5kuisesta lähtien).

Unilta herättyään saa lihasosetta/kotiruokaamme. Illan suussa välipalaksi vaikka leipää+jogurttia. Illalla taas puuroa.

Teemu kävelee tukea pitkin, istuu hajareisin polvillaan (muttei mene vielä itse istumaan kunnon asentoon) ja konttaa. Kaksi hammasta alhaalla. Päivisin ei tartte tissiä kuin kerran illemmalla. Tuttia syö myös.

10kk neuvolassa Teemu oli 73,5cm ja 8,7kg ja painoa oli tullut liian vähän, siksi pitää tuota öljyä pistää ruuan sekaan. Seuraavassa neuvolassa on varmaan sitte päinvastoin suositukset :)

Hoitovapaalla olen, töihin todennäköisesti elokuussa 2009 jolloin Teemu olis 2,5v ja Pinja 5v.
 
Heipsan kaikille!
Katjuskalle onnea :flower: ja jarrusukkia.
Poitsu on pitemmän aikaa jo kävellyt.Nykyisin yrittää jo juostakkin.Sormin tykkää syödä mielummin.Lusikkaa kyllä välillä pitää kädessään.Luomumaitoa juo nokkamukista.Tavallista ruokaa meitin muiden kanssa syö,ilman suolaa.Pottailut ei ole vielä kunnolla alkaneet,kun hieman vierastaa kyseistä kapistusta,mutta toivottavasti menee ohi kammo.tutista tarvis päästä eroon joillain konstin.Ulkona on pääasiassa rattaissa,mutta lumella annoin kontata.Kengillä ei oikein vielä suju kävely(ei ole tullut harjoiteltua)
 
Jospa sitä minäkin pitkästä pitkästä aikaa kertoilisin pikku Aadan kuulumisia... Olen yrittänyt lueskella teiän muitten kuulumisia, mutta omat kuulumiset on jääneet kertomatta...

Mutta ensiksikin onnittelut Nasuliinille ja Katjuskalle :flower: sekä rutkasti tarrasukkia matkaan :hug:

Aada konttaa ja nousee tukea pitkin seisomaan, ottaa askeleita tukea pitkin sekä seisoo hetken aikaa ilman tukea. Kova tyttö on liikkumaan, hetkeäkään ei malta olla aloillaan kun on niin paljon kaikkea kiinnostavaa mitä pitää tutkia... Neiti nukkuu nykyään sillä viisiin että nukahtaa omaan sänkyynsä mutta sieltä siteen jossain vaiheessa yötä kuikuilee ja siirtyy äidin ja isän väliin... siinä nukkuu sitten 8-9...
Ulkona en oo antanu vielä maassa olla, tulis lunta niin pääsis neiti kokeilemaan maassakin oloa...
Syömisestä: nyt alkaa jo kokkareisempi ruokakin mennä aika mukavasti ja lusikkaa pitää kädessään, muutama lusikallinen on jo mennyt suuhunkin asti... leipää ei kauheesti oo vielä harjoiteltu, tarttis lisätä sitä... maissinaksuja sekä riisikakkuja napostelee mielellään...
Äiti sana erottuu välillä melko selvästi "juttelun" lomasta...
Maitotuotteista olen maustamatonta jogurttia tarjonnut hedelmäsoseen kera ja hyvin on maistunut...

On se hyvä että tämä ketju kumminkin on vielä hengissä ja tänne ehtii joku kirjoittelemaan, niin ettei kauas pudota...

Mitäpäs tässä muuta :wave:
 
moi!! :wave:

mäkin pitkästä aikaa kirjottelen....

meillä Jadelia kävelee sen nelisen askelta yksikseen.On edelleen äärimmäisen vilkas ja touhukas.

Syö erittäin hyvin kaikkia mahdollista ruokaa.Siirrytty oikeaan maitoon ja syö siis samaa ruokaa mitä me muut jos ei ole mausteista.
Ilta/aamupuurot on kuvioissa mukana.

ulkoiltu ollaan n.5kk lähtien ihan maan tuntumassa.menee lujaa kontaten ulkona ja tykkää keinua =)
Nukkuu yleensä 12.30-15.30 ja kakkaa tarkoilla kellon ajoilla :LOL: :LOL: lähestulkoon.pitäs se potta kaivella esiin ku ois varmaan helppo tuollasen kanssa opetella kun tietää milloin kakka tulee... :D

syö leipää kokonaisena ja porkkanaa jytystelee sekä kurkkua.Myös saanut keksiä :ashamed:

Yöt menee toisinaan huonosti kun haluaa,että tassu olisi kokoajan silittämässä...kainalossa monesti tuhisee :heart:
Yösyötöt jäi samoilla tulilla imetyksen kanssa n.8kk iässä!

Onnittelut kaikille masukkaisille :heart: :heart: :hug:

:wave: ent.Minttukissa
 
Nytköhän se imetys sitten loppui, kertarytinällä! Olen ollut aikeissakin lopettaa, ainakin yösyötöt.

No, illalla nukutin 11kk pojan tissittä sänkyynsä. Yöllä heräili muutamia kertoja mutta koska tutti pysyi suussa niin ei ruennut pahemmin huutamaankaan. Yleensä viskoo tutin ja tahtoo päästä rinnalle. Nukkui 6.30 asti omassa sängyssään (ekaa kertaa) ja sitten otin viereeni pois seisoskelemasta. Annoin tutin ja nukahti tovin päästä vielä kainalooni.

Illalla, aamulla ja aamupäivällä piti pumppailla maitoa pois. Toivottavasti ei menis montaa päivää pumpatessa. Aion kyllä rueta antamaan rasvatonta maitoa vaikkei 1v vielä olekaan.

Ensi yönä voi ollakin sitten huutokonserttia ja tutin viskelyä luvassa, ei voi näin helposti mennä. En aio antaa enää päivälläkään. Yöt se on tissiä vielä mussuttanu useita kertoja, päivällä vain kerran (illemmalla). Esikoiselta lopetin kuukautta myöhemmin.

 
Taaperopuoli tosiaan odottaa =) Onnea Katjuska :flower:

En oo antanut ryömiä pihalla. Typy on kyllä kävellyt pari kuukautta, mutta ei suostu kenkien kanssa tai edes toppahaalari päällä kävelemään. Eilen istuskeli lumessa, pari askeltakin pihalla otti töppöset jalassa, mut sit suuttu.

Käytetään jo ihan tavallista maitoa. Kaks päivää sekotin puolet tuttelia, sen jälkeen sit ihan tavallista maitoa.

Hampaita meidän typykkä on aika hidas kasvattelemaan. Ekat tuli pari viikkoa sitten, eikä seuraavista ole tietoa..

Kovin vaisua tää kirjottelu kyllä täällä :/
 
Erinin 1v nla oli tänään vaikka on vielä hieman vajaa 1v. Kaikki hyvin ja kasvanut todella tasaisesti. Pituus menee +1 käyrällä, mut paino-pituuskäyrä on tasaisen "tylsä" =) Eli painoa oli 10kg500g ja pituutta 78,5cm. Piikkikin tuli peppuun. Seuraavan kerran 1,5v nla.
 
Moi!

Käytiin Aten kanssa lääkärillä tiistaina sen allergiaihottuman takia. Lääkäri ei vielä passittanut testeihin, vaan kotona tarkkaillaan vielä oireita ja soijatuotteet on käytössä. Soijajugurtit onkin Aten suurta herkkua, vaikka muuten ruokailu vielä tökkiikin pahasti. Ei vaan pysy palaset suussa, vaikka sormiruoka kelpaakin.

tolnaato, onkos anoppi vielä leikellyt lasten hiuksia, muistelin että sillä oli joku taipumus sellaiseen. Tai sitten muistan ihan omiani :ashamed:

Mutta nyt meen soittelemaan neuvolaan, että saataisiin Atelle 1v tarkastus.
 
Zalmiakki: Ei oo :D Kyllä meni viimeks semmoset satikutit sinne, että otti ihan tosissaan. Toivottavasti ei kajookkaan enää kummankaan hiuksiin. Nyt kyllä itkeä tuhauttaisin, jos se menis leikkaamaan typykän etutukkaa, on hieman pitkä ja pinniä pitää käyttää, mutta en kyllä leikkaa =)
Meillä neuvola parin viikon päästä ja ens viikolla eka käynti hammashoitajalla.
Pitääpi lähteä lumihommiin, älytön tuisku ja tuiverrus täällä :wave:
 
tolnaato: No hyvä juttu, attä parturimania on pysynyt aisoissa :D Meidän Aten hiuksia kyllä sais tulla lyhentämään, kun sillä on sellaiset haivenet korvien päällä, mitkä kutisee. Itse en kyllä uskalla niitä saksia, vaikka haluaisin saada ne siistittyä ennen 1v-kuvausta.

En tiedä yhtään, miten täällä Hesan suunnalla toi eka hammaslääkärikäynti järjestetään, täytyy kysellä neuvolasta, jos siellä tiedettäisiin.
 
Heipsan piiitkästä aikaa!

Koskas on siirtyminen taaperopuolelle, vai onko siirtyminen kenties jo tapahtunu?

Onnittelut vauvauutisista:)

Meillä tyttö ei vile kävele ilman tukee, mut tuettuna jo hyvinki varmasti. Mm.toinen koirista toimii hyvänä kävelytukena:)
Hampaita on 5kpl ja koko ajan lisää tulossa. Maitona juo ihan tavallista maitoo ja imetyski on viel kuvioissa. Ja kotiruokaaki syö, tietenkin ilman suolaa. Melkosen vilkas on tää miejän tyttö, ett päivistä ei vauhti lopu.

Toivottavasti nyt kirjottelu elpyis ja sais kuulla useemmin kaikkien kuulumisia.

Talviset terveiset kaikille!

-Minttis
 
Mä nostelen...olis sit erinin synttärit reilun viikon päästä ja kovasti jo suunnittelen niitä. Vilkas tyttö, kiipeilee sohvalle ja ihan minne vaan eli vauhtia riittää. Syö kotiruokaa, mut riippuu ruuasta niin saa myös purkkeja. Meil on vielä 10prk tuttelia ja kunhan ne loppuu niin lisää ei osteta. Saanu %-maitoa sekaan jo pitkän aikaa. Edelleenkään ei irrota otetta vaikka on jo seissy 7,5 kuisesta asti. Kävelee 4 askelta ilman tukea kun sille päälle sattuu. Laittaakos joku sit pinoa tuonne taapero-puolelle? Sinne varmaan hiljalleen siirrytään...
 

Hellurei Helluset Helmiäiset!!

Eipä o tullu kirjotettuu monee aikaa tänne, iha hävettää näyttää enää naamaasa tääl.. :ashamed:

Päivät vaa menee ni huomaamatta, yht'äkkii o kuukaus menny eikä o tajunnukkaa.. :/

Mariaki täytti jo vuoden. :eek: Iha uskomatont, ku sen muistaa ku eilisen ku se viä masus möllötti.. Aika menee iha törkeen nopee.

Päivä 1v-synttäreiden jälkee typy läx kävelee. :D Tosin ku äkkii täytyy päästä johki ni viä kontataa. :D Sulone otus.. :heart:


Mitäs mahakkaille kuuluu? Kaik ok? Katjuska? Nasuliini? Jaa minä utelias.........? :ashamed: No, tota, joo! :D :LOL: Minkäs mä itelleni mahan.. :ashamed:

Kuinkas monel o jo vauvakuumetta? Mul o se ikuine, ja mahakuume kans. Se o ni ihq se pallomaha! :heart: Onnex o noi röörit rusetil, saattasin muute hulluuttani yrittää taas raskautuu.. :D

No mutt, ny täytyy taas mennä. Pitänee palata asiaa jällee. Pitäskös sitä tonne taaperopuolelle tehä lista? Voisin sen väkästä ellei se siä jo o. Katellaa sano.

ONNITTELUT KAIKILLE 1v. pikkuHELMIÄISILLE!! :flower: :heart: :flower:


Soonmoro! :wave:


Mama73 & Maria :D :heart:
 
Heipat täältäkin piiiiiitkästä aikaa!

Lukemassa oon käyny aina välillä, mut omat kuulumiset on jääny raapustamatta. :ashamed: Tulee kirjoteltuu vaan tonne MSN:n puolelle.

Netta ei vielä kävele kuin tukea pitkin ja tuettuna. Konttaamaan lähti 7½kk. Tukia vasten nous samoihin aikoihin. Hampaita on jo huikeat 12 kpl. Niillä kelpaa jo pureskella, mut neiti tuppaa olee aikamoinen silkkikurkku. Kokkareruoat menee vaan jos saa itse sormin syödä. Jos lusikalla antaa niin sylkee / päristelee ne pihalle. :kieh:
Tavallista maitoa on saanut jo 10 kk lähtien. Yöllä kyllä annan Semperiä kun on helpompi sen kanssa läträtä. Meillä siis syödään viellä öisin, 2x. Pitäis toi toinen syöttö jättää pois, mut en jaksa kuunnella sitä huutoo keskellä yötä. Kun saa sen maidon niin nukahtaa saman tien uudestaan. Meillä on 1v nla vasta 26.2. 11kk mitat oli 8955g ja 74,5cm. Hoikan puoleinenhan tuo neiti on, mut hyvin kasvaa omalla käyrällään.
1v synttäreitä pitäis ruveta miettii. Pidän ne kahdessa osassa kun en viitti kavereita pyytää samaan aikaan sukulaisten kanssa.

Onnettelut kaikille raskautuneille ja jarrusukkia pikkuisille yksiöönsä. :flower:

Kiva kun oli uusiakin ilmaantunut joukkoon ja tervetuloa! :D

Pitäis yrittää käydä täällä raapustelemassa useammin kun kerran tää on vielä hengissä. Taaperopuoli tosiaan kutsuu aikasta pian.

Mammuli, jos viittit sen listan tonne väkertää niin hyvä juttu.

Mut nyt meen herättää Netan ku nukkuu vieläkin tuol ulkona. Yöunet menee kohta ihan persiilleen.

:wave:

NeJo76 ja Netta reilu 11½kk
 

Yhteistyössä