Mä en käsitä kuinka teen mun ohjeen mukaan nykyään sen väärin, hatut muistuttavat rieskoja, ei siis kohoa ollenkaan! |O
Oon nyt kax viime kertaa ton mokannut noin..edellis kerralla vatkasin kunnolla vatkaimella,luulin että siinä vika..Yöllä sit koitin soveltaa ja vatkasin käsin ja nostelin että tulis oikein kuohkea ja kohois,paskat! Miksi se ennen onnistui muttei enää??
Nyt apuja ja äkkiä,kun tytön kakkukin on vielä tekemättä!
Tässä siis ohje jolla mä yritin:
Tuulihatut
Tässä on tuulihattujen perusohje, josta tulee yksi kranssi tai 15 leivosta. Pikkupallosia taikinasta tulee noin 40-50 kappaletta.
2 dl vettä
100 g voita tai margariinia
1 tl sokeria (ei suolaisiin)
ripaus suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Kiehauta vesi, rasva, suola ja sokeri. Lisää jauhot kerralla ja vatkaa puuhaarukalla seos kiinteäksi palloksi. Kaada taikina kulhoon jäähtymään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti (mieluiten sähkövatkaimella) vatkaten.
Pursota tai nosta kahdella teelusikalla nokareita leivinpaperille pellille, jos haluat pieniä pallosia tai ruokalusikoilla, jos haluat jälkiruoka-annoksia tai leivoksia. Tai laita taikina suuren kranssin muotoiseksi. Paista 200-225-asteisen uunin keskiosassa 20-40 minuuttia leivonnaisten koosta riippuen. Tuulihattujen tulee kohota hyvin ja kypsinä ne ovat hyvin keveitä. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisen 20 minuutin aikana, jotta leivonnaiset eivät laske.
JA MÄ EN AVANNU UUNIN LUUKKUA LIIAN AIKASIN! |O :headwall:
Alkaa hermostuttaa.. :ashamed:
Oon nyt kax viime kertaa ton mokannut noin..edellis kerralla vatkasin kunnolla vatkaimella,luulin että siinä vika..Yöllä sit koitin soveltaa ja vatkasin käsin ja nostelin että tulis oikein kuohkea ja kohois,paskat! Miksi se ennen onnistui muttei enää??
Nyt apuja ja äkkiä,kun tytön kakkukin on vielä tekemättä!
Tässä siis ohje jolla mä yritin:
Tuulihatut
Tässä on tuulihattujen perusohje, josta tulee yksi kranssi tai 15 leivosta. Pikkupallosia taikinasta tulee noin 40-50 kappaletta.
2 dl vettä
100 g voita tai margariinia
1 tl sokeria (ei suolaisiin)
ripaus suolaa
1,5 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Kiehauta vesi, rasva, suola ja sokeri. Lisää jauhot kerralla ja vatkaa puuhaarukalla seos kiinteäksi palloksi. Kaada taikina kulhoon jäähtymään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti (mieluiten sähkövatkaimella) vatkaten.
Pursota tai nosta kahdella teelusikalla nokareita leivinpaperille pellille, jos haluat pieniä pallosia tai ruokalusikoilla, jos haluat jälkiruoka-annoksia tai leivoksia. Tai laita taikina suuren kranssin muotoiseksi. Paista 200-225-asteisen uunin keskiosassa 20-40 minuuttia leivonnaisten koosta riippuen. Tuulihattujen tulee kohota hyvin ja kypsinä ne ovat hyvin keveitä. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisen 20 minuutin aikana, jotta leivonnaiset eivät laske.
JA MÄ EN AVANNU UUNIN LUUKKUA LIIAN AIKASIN! |O :headwall: