hcg-arvo

mia
Hei
hCG-arvon pysyminen koholla riippuu siitä, missä vaiheessa raskautta km on tapahtunut eli kuinka korkeaksi hCG on päässyt. Itsellä km tapahtui kolme viikkoa sitten rv 9+1, vauva oli kuollut jo rv 6+. hCG näytti vielä pari päivää sitten hyvin vaaleaa haamua, eli on hiukan vielä koholla ei paljon.

JOskus myös kohtuun jääneet raskaumateriaalin rippeet pitävät arvoa koholla keskimääräistä pidempään. Ns. rypäleraskaudessa arvot saattavat olla hyvinkin korkeita kuukausitolkulla, sillä tässä tilassa arvot nousevat normaaliaraskautta hyvin paljon korkeammaksi.

Omasta km:si on nyt kulunut melkeinpä kaksi kuukautta. Aika on aika pitkä ja olettaisin, että arvot olisivat jo normalisoituneet. Näin ollen plussasi viittaisi todellakin raskauteen. Eihän sinulla ole ollut kipuja kohdunseudulla (voisivat viitata, että kohdussa olisi raskaumateriaalia jäljellä, joka pitäisi arvot koholla)? Nyt tekisin niin, että testaisin parin päivän kuluttua uudestaan ja katsoisin tuleeko testi vahvemmaksi. Voisit myös pyytää lähetteen veren hCG-arvon määritykseen kaksi kertaa esim. kahden-kolmen päivän välein. Näin näkisit, onko arvosi laskussa vai nousussa.

Todennäköisyys on kyllä raskauden puolella, joten varovasti jo onnittelen :)
 

Yhteistyössä