hautajaisista

  • Viestiketjun aloittaja surullinen
  • Ensimmäinen viesti
surullinen
ystävämme kuoli hiljattain ja nyt mietimmekin että "voiko" vauvan ottaa mukaan hautajaisiin, lapsi on nyt 5kk:tta. ja minkälaiset vaatteet vauvalle puetaan tuollaiseen tilanteeseen? kiitoksia todella paljon jos joku viitsii vastata.
 
hei
Tottakai voi ottaa. Jotkut vähän juhlavammat, tai vaan tummat vaatteet. Näin joulun jälkeen varmaan löytyy vielä varmaan kaupoista vauvoille esim. tummansinisiä veluuripukuja, sellanen käy hyvin.

:hug:
 
jenna
Kyllä voi, se kuvastaa monelle elämän jatkumista. Meillä oli minun isovanhempien hautajaisissa vauva silloin 7kk. Puimme hänelle valkoiset sukkahousut ja bodyn sekä vaaleanruskean liivimekon. Eli neutraalit värit pukeutumiseen, ei punaista tai muuta räikeää. Tummiin ei tarvitse pientä pukea.
 
UHU
Mulla oli vauva (9kk) mukana mun isoisän hautajaisissa. Hyvin kaikki meni ja tytöllä oli musta body ja mustat puolipotkarit, päällä oli violetti mekko ja juhlasukat. Muistotilaisuudesta jouduin hetkeksi mennä vauvan kanssa sivummalle syöttämään. Mukana oli rattaat jossa sai nukkua välillä.
 
ap
kiitoksia todella paljon vastauksistanne, mietin vain että pitäisikö jäädä kirkosta pois ja mennä siunaustilaisuuteen vasta, mieheni menisi kirkkoon, on yksi arkun kantajista. en usko että tyttö jaksaa olla paikoillaan kirkossa. :(
 
Saraldo
Mä en ottaisi noin pientä mukaan, jos vaan hoitopaikka löytyisi pariksi tunniksi. Mä en ota meidän nelivuotiastakaan vielä mukaan, ellei kyseessä ole joku lapselle tosi läheinen ihminen (kuten mummi tai kummi tai muu sellainen). Jos lapsi kyllästyykin siellä ja aloittaa kunnon konsertin, niin se voi oikeasti häiritä surevaa hautajaisväkeä todella paljon. Ei tuon ikäisen tarvise olla mukana ihan joka paikassa, kyllä hän varmaan ehtii vielä muihinkin hautajaisiin. Ja se ei tosiaan ole kaikkien mielestä söpöä ja suloista, jos hautajaisten kulku ja tunnelma häiriintyy vauvan takia.

Monet on sitä mieltä, että kyllä vauvan voi ottaa mihin tahansa mukaan, mutta mun mielestä sitä saattoväkeä pitää myös kunnioittaa. Voihan tietysti kysyä heiltä, että haittaako, jos lapsi tulee mukaan. Mutta itse en siis ottaisi.
 
Vieras
Sen kun otat vauvan mukaan. Mutta siunaustilaisuudessa istumapaikka sitten poistumistien läheltä. Kun ette ole lähintä lähisukua, niin ootte valmiina poistumaan, jos vauva alkaa pitää mekkalaa. Hautajaiset eivät ole mikään tuttavien - edes sytävien - vauvojen esiintymistilaisuuksia.
 
Bonbon
Ensinnäkin osanotot! =(

Vauvan voi hyvin viedä hautajaisiin - kannattaa vain varautua siihen, että jos vauva käy levottomaksi, niin toinen vanhemmista poistuu tämän kanssa kirkosta / tilasta, jossa siunaus tapahtuu _heti_ ensimmäisen vinkaisun jälkeen (eikä vasta sitten, kun vauva itkee pää punaisena). Tämä siksi, etteivät muut hautajaisvieraat häiriinny. On kohteliasta muita kohtaan antaa suremisrauha. Kannattaa myös huomioida, että ei välttämättä riitä, että poistuu kirkon eteisaulaan: itku kuuluu varsinkin kirkossa tai kappelissa akustiikan takia tosi hyvin ja kauas. Eli kannattaa lähteä ihan ulos tai olla muuten täysin eri tilassa kuin siunaustilaisuus on.

Vauvan voi pukea millaiseen siistiin juhla-asuun vain (body jossa kaulus ja tytölle mekko tai pojalle siisti potkupuku?). Etiketin mukaan lapsien ei tarvitse olla mustissa.

Näin on ollut meillä isoäidin ja ukin hautajaisissa (eri vuonna tosin ja eri lapset silloin vauvoina). Tuolla isoäidin hautajaisissa olikin vauvoja 3 kpl, ja ihme kyllä kaikki olivat koko siunaustilaisuuden ajan rauhallisina hiljaa.
 

Yhteistyössä