Hampaista

  • Viestiketjun aloittaja emmu
  • Ensimmäinen viesti
emmu
Elikkäs, minkäs verran teidän taaperoilla onkaan hampaita jo suussa?
Tyhmä kysymys sinänsä, mutta tuntuu, että meidän kohta 1,5-vuotiaalla poitsulla on jotenkin vähemmän hampaita, kun mitä ton ikäisellä kuuluis olla.
Ukkelilla on siis vasta 8 hammasta, 4 ylhäällä ja 4 alhaalla. Kovasti ovat kyllä ikenet turvonneet, mutta eivät vaan meinaa millään puhjeta. :(

Syömistä ei näytä kyllä pahemmin haittaavan ja välillä pitääkin muussata ruoka pieneksi, kun ei muuten syö.
 
Etuhampaat, kulmahampaat ja 5 poskihammasta on meidän 1v10kk:n suussa. Muistelisin kuitenkin, että "kaikki" hampit "kuuluu" olla vasta 3-vuotiaalla. Kollegan lapsille tuli ekat hampaat vasta yli 1-vuotiaana!
 
Meidan neidin eka hammas puhkesi pari paivaa sitten, ikaa hiukka alle 13 kk. Kaikki tahdillaan, kylla ne pennut kerkee hampaiden, kavelyn, puheen ja muun kanssa vaikka menisivatkin joissain eritahtiin kuin muut. :wave:
 
emmu
Eli ei olla ainuita, jolla lapsilla vaan muutama hammas. Eka hammas tuli kyllä jo 8kk tai siinä tuli parikin hammasta, mutta nyt ei vähään aikaan ole tullut yhtään. ;)

Yritin tossa suuhun katella, mutta puri vaan äitiä sormesta, ei ainakaan sormeen tuntunut mitään. :)
 
Meidän kuopuksella (1v8kk) on kaikki paitsi ihan takimmaiset poskihampaat. Eli yhteeensä 16 hammasta.

Esikoisella ja keskimmäisellä oli kaikki hampaat suussa 2-vuotiaina ja kaikille lapsille on ekat 2 alahammasta puhjenneet n. 5 kk ikäisenä.
 
MAMMA-74
meidän neiti 1v10kk ja just puhkes 4 hammasta ynt aikaa 4ala- ja ylähampaan kaveriks eli 12 hammasta näkyy!
Mullakin huolestutti ku tuli niin hitaasti, mut oma hammaslääkäri sano et parempi myöhään. Kuulemma lähtevätki sit vanhempana. pysyy sit pysyvät hampaat ehjimpinä ku osaavat jo ite kunnolla pestä niitä.
B)
 
anne-68
Meidän 1v ukkelilla on 4 ylhääl,2 alhaal.Ikenet on kin perunapeltoa,eivät vaan tule esille.4 hammasta vasta on kavanut niin isoksi että näkyvät kun nauraa,2 muuta ylhjääl vasta pilkistää ikenestä.Sais munkin mielestä tulla vähän ripeämpää tahtia!
 
emmu
Meillä tehnyt niitä muita hampaita kohta jo 5kk ainakin. Ei vaan niin millään tule ikenistä ulos.
No, eiköhän ne siitä ajan kanssa. Ja eihän tässä silleen kiirettä ole kun 3-vuotiaana pitäis kaikki 20 hammasta olla. :)
 
-lehmu-
KAKSI hammasta on meidän 1 v 1 kk pojalla :D

Yläikenet pullottelee, jotta kai sieltä lisää jo kohta tulee. Ei vaan anna katsoa yhtään, puree mokoma jos sormella yrittää tunnustella.

Pitää esikoisen ja itseni kohdalla paikkansa väite, että jos maitohampaat tulevat myöhään, niin myös pysyvät vaihtuvat myöhemmin. Itellä aloitettiin 8 luokalla oikomishoito nyppimällä viimeiset maitohampaat, minusta se meni jo vähän liian pitkälle... Mut esikoisella näyttäisi sujuvan vaihto hivenen mukavammalla tahdilla, nyt on kulmahampaat puhkeamassa ylös ja tyttö siirtyy syksyllä yläasteelle. Mulla kun niitä kulmahampaita kiskotiin alas vielä 17 vuotiaana :/
 
Meidän tytylle tuli 16.hammas kun ikää oli 1v5,5kk. Onneksi ne kulmahampaat tulivat muistaakseni 1kk sisällä, nimittäin kovasti ne itketti ja valvotti...ja että ne ehtivät tulla ennen töihin menoa. :D Itse aattelin että aika varhain on meidän tytylle noita hampaita pukannut, mutta eiköhän tuo hampaiden puhkeaminen ole yksilöllistä. :wave:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.05.2005 klo 20:04 Viblsp kirjoitti:
Ihan varma en ole... Vähintään 13 kuitenkin, en muista onko ylös puhjennu kunnolla kaksi hammasta lisää vai ei...
Noni, eilen sain laskettua ja 16 hammasta. Eikös maitohampaita tule 20, eli ei enää montaa tulematta. :)
 

Yhteistyössä