Haluaako persut suomeen PS-SDP-Kokoomus -hallituksen - Hyväksyntä tälle on

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Honkonen tyrmistyi Putkosen lausunnoista Ilta-Sanomissa - "SDP:n ja Perussuomalaisten linjat etenkin talouspolitiikassa eroavat toisistaan kuin yö ja päivä"

Keskustan varapuheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen kummastelee perussuomalaisten avustajan ja eduskuntavaaliehdokkaan Matti Putkosen kommenttia hallituspohjasta Ilta-Sanomille.

- Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen antoi yhden näiden vaalien merkittävimmistä lausunnoista Ilta-Sanomissa 25. maaliskuuta. Putkonen ilmoitti haluavansa maahan Kokoomuksen, SDP:n ja Perussuomalaisten yhteisen hallituksen vaalien jälkeen ”kääntämään Suomen nousuun”, Honkonen kirjoittaa tiedotteessaan.

Honkosen mielestä Putkonen ei olisi lausunnut näin Ilta-Sanomille, jos lausunto ei olisi saanut siunausta perussuomalaisten puoluejohdolta.

-Sokea Reettakin näkee, että Kokoomuksen, SDP:n ja Perussuomalaisten linjat etenkin talouspolitiikassa eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Sillä sillisalaatilla, jos neuvotteluratkaisuun puolueiden kesken edes teoriassa päästäisiin, ei Suomea saada nousuun, Honkonen sanoo.

Honkosen mukaan Putkosen lausunto herättää pohtimaan, millainen "vaihtoehto" perussuomalaiset puolueena on.

-Tosiasiallisesti Perussuomalaiset ovat valmiita menemään vanhojen puolueiden, Kokoomuksen ja SDP:n apu-, tuki- ja pönkäpuolueeksi, Honkonen sivaltaa.


Että tällaista.
 
vierailija
Minulle on ihan sama ketä hallituksessa on kunhan se tekee perussuomalaista politiikkaa. Se ei ole mahdollista PS-SDP-Kok-kokoonpanolla ellei Perussuomalaiset saa eduskuntaan vähintään 60-70 edustajaa. Eli ts. ei ole mahdollista. Vaikea sanoa mitä horinoita tuollaiset ovat. Tuskin vakavasti otettavaa viestintää kuitenkaan.

Jos Perussuomalaiset ei saa tavoitteitaan läpi hallituksessa, oikea paikka on oppositiossa.
 
vierailija
Persut laskee että kokoomuksen kanssa käy kuten PersKeKossa ja SDP:n kanssa myös eli PetosRytky!, joten otetaan molemmat suuret puolueet hallituskumppaneiksi, jotta pitävät toisensa kurissa ja PS saa maahanmuuton tiukennukset Tanskan tapaan.
Jos joku noin laskee, niin ei ole kovin viisas ihminen. SDP ja Kokoomus löytäisi nopeasti yhteisen linjan maahanmuutosta persuja vastaan.
 
Olis vahva hallitus jos nuo kolme löytäisivät tarpeeksi yhteisen sävelen. Eiköhän persuille nimenomaan mamu-puolella riitä se, että pidettäis tietyiltä suunnilta tuleva humanitaarinen maahanmuutto aisoissa. Sanotaan nyt sitten vaikka Tanskan malliksi.

Minä äänestän sellaista puoluetta, joka vähiten kiistää aitoa tiedettä. En arvosta kyökkipsykologeja, jotka "koulutuksellaan" voivat esim. todeta ilmastonmuutoksen hömpäksi kun joku hirveen älykäs ulkomainen tiedemies on näin sanonut... 100 sanoo toisin, mutta sen sopivasti sanovan päätelmät vain kelpaavat.

Ja se puolue ei siis todellakaan ole persut. Pikemminkin päinvastoin, varsinkin isoista puolueista.
 
vierailija
Miten nuo voi muka saada aikaan kompromisseja, kun puolueen sisälläkin on erimielisyyksiä ja/tai ymmärryksen puutetta?

”Suomen talous on tasapainotettava kahden vaalikauden kuluessa kohdistamalla kullekin hallinnonalalle noin 2–4 prosentin mittaluokan vuosittainen säästötavoite. On kuitenkin tärkeää jättää sopeuttamistoimenpiteiden ulkopuolelle suomalaisille tarkoitetun hyvinvointivaltion pyörittämiselle välttämätön henkilöstö, kuten esimerkiksi opettajat, sairaanhoitajat ja poliisit”, talousohjelmassa sanotaan.


MONITULKINTAINEN kirjaus on herättänyt kysymyksiä: lasketaanko 2–4 prosentin vuotuinen säästö kunkin hallinnonalan kaikista menoista vai ainoastaan hallintomenoista eli esimerkiksi valtion henkilöstömenoista?

Ero vaihtoehtojen välillä on valtava. Jos säästöohjelma kohdistuisi kaikkiin menoihin paitsi perussuomalaisten luettelemiin poikkeuksiin, vaalikauden lopussa valtion menot olisivat supistuneet 5–10 miljardia euroa. Jos säästöohjelma taas kohdistuisi vain hallinnon menoihin, valtion menot vähenisivät noin 400–800 miljoonaa euroa.


Helsingin Sanomat kysyi Purralta ja Ranteelta, kohdistuisiko 2–4 prosentin vuotuinen säästötavoite hallinnonalojen kaikkiin menoihin vai vain hallinnon menoihin.


”Koko pottiin”, vastaa Ranne puhelimessa.

”Hallintoon”, viestittää puolestaan Purra
."

 

Yhteistyössä