"Halpatyövoiman maahanmuutto maksaa maltaita ja laskee duunarien palkkoja, silti kokoomuksen mielestä Suomi ei pärjää ilman ”työperäisiä”"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SU:

"Yleisessä tiedossa on, että hallitus on unohtanut suomalaiset työttömät ja ministerit hihkuvat innoissaan työkeikkojen järjestämisestä ulkomaiselle halpatyövoimalle. Perussuomalaisia lukuun ottamatta oppositiostakaan ei silti juuri löydy suomalaisen työttömän ystäviä. Työttömiin nuivasti suhtautuvasta asenteesta antoi esimerkin eilen eduskunnan välikysymyskeskustelussa kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen.

Suomessa on korkea rakenteellinen työttömyys. Satojatuhansia ihmisiä on vailla työtä, ja moni on vajaatyöllistetty. Parlamentaarisessa järjestelmässämme tämän porukan auttaminen on jätetty tylysti yksin perussuomalaisten vastuulle.

Eduskunnassa ei ole perussuomalaisten lisäksi toista puoluetta, joka olisi aidosti suomalaisen työttömän asialla ja joka pyrkisi löytämään keinoja suomalaisen työttömän työllistämiseksi.

Kaikki hallituspuolueet hehkuttavat silmät kiiluen työperäistä maahanmuuttoa ministerien samalla rakennellessa ohjelmiaan työperäisen maahanmuuton edistämiseksi.

Kaikki maahanmuutto rasittaa julkista taloutta

Perussuomalaiset ja Liike Nyt jättivät välikysymyksen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta, sen suunnitelluista lievennyksistä ja taloudesta. Välikysymyskeskustelu käytiin tänään.

Eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta kaikki kolmansista maista Suomeen kohdistuva maahanmuutto rasittaa raskaasti julkista taloutta. Merkitystä ei yleensä ole sillä, onko tulija työperäinen, yhdistetty perheeseen vai onko maahan päästy muiden humanitaaristen kanavien tai kiintiön kautta.

Perussuomalaisia lukuun ottamatta oppositiossakaan ei siis juuri ole suomalaisen työttömän ystäviä. Työttömiin nuivasti suhtautuvasta asenteesta antoi esimerkin tänään eduskunnan välikysymyskeskustelussa kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen."
 

Yhteistyössä