haima-sairaus

  • Viestiketjun aloittaja haituli
  • Ensimmäinen viesti
haituli
Heippa! Onks kellään ollu vauvaa, joka olis jotenki haima-sairas. Kaverillani on vauva joka joutui kahdeksi viikoksi sairaalaan kun huomattiin että haima ei ole toiminut koko ikänä.. siis ollut todella kova kitisemään koko pienen elämänsä.8kk nyt. Meni lääkäriin oksennustaudin takia toissa päivänä ja virtsanäytteestä selvisi tuo kyseinen haimasairaus. lääkäri o sanonut et paranee kolmessa kuukaudessa mutta pitää välttää kaikkia infektiovaarapaikkoja. Senpä takia on nyt seuraavat 2-3 viikkoa lastenosastolla. Ja eikä äiti saa lähteä töihin tammikuussa kun päivähoitokin on kielletty siinä vaiheessa. kuulisin mielellään jos jollakin olis kokemuksia tästä. Itselläni on 2 lasta. 5 ja 1 vuotiaat.
 
Ainoa haima sairaus josta olen kuullut on diabetes eli sokeritauti mutta kun se on kerran puhjennut ei siitä enää voi parantua. Vaikea kuvitella kenenkään selviävän hengissä jos haima ei ole toiminut 8 kuukauteen - se on ketoainemyrkytyksen paikka ja lapsi aivan kuivuisi käsiin. Näinhän diabeetikoille kävi ennen insuliinin keksimistä.
 
Niin, kuulostaa tosiaan diabetekseltä. Ilmeisesti joutuu olemaan hoidossa kunnes saavat sokeritasapainon kuntoon. Lapsi kotiutetaan sitten kun vanhemmat osaavat antaa insuliinit, mitata sokerit, laskea ruuan hiilihydraatit jne.
 
äiti-76
Jos on sanottu sairauden paranevan 3 kk:ssa, ei ole kyseessä diabetes. Eikä diabetekseen liity mitään infektioiden välttämis-aikaa. Tokikaan infektiot eivät ole diabeetikolla mukavia, heittelehtivien verensokeriarvojen vuoksi. Ja lasten haimatulehdus on erittäin harvinainen, joten onkohan sittenkään kysymys haiman sairaudesta?
 

Yhteistyössä