Tässä ois yks pullaohje. En tosin ole itse kokeillut, kun ei ole ollut tarvetta.
KIERREPULLAT
3dl maitoa/vettä
30g hiivaa
3/4dl Fibrexiä
1 kananmuna
3/4dl sokeria
1tl kardemummaa
1tl suolaa
1dl omenasosetta
1tl kanelia
70g voita sulatettuna
1dl soijajauhoja
n.6dl Finaxin jauhoseosta
täyte:
50g pehmeää voita
kanelisokeria
päälle:
1 kananmuna
raesokeria
Lämmitä neste kädenlämpäiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää Fibrex ja anna turvota n.5 minuuttia. Lisää vatkattu muna, sokeri, suola, kardemumma, kaneli ja omenasose ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita soijajauho ja vähitellen hyvin vaivaten muut jauhot. Voit sekoittaa myös sähkövatkaimella. Lisää sulatettu voi. Taikinasta pitää tulla leivottava. Vertaa tavalliseen pullataikinaan ja lisää tarvittaessa jauhoja. Anna nousta puoli tuntia.
Kauli taikinasta gluteenittomien jauhojen avulla levy ja levitä pehmeä voi ja ripottele pinnalle kanelisokeri. Rullaa jauhojen ja lastan avulla. Paloittele noin 3cm leveiksi paloiksi ja nosta leivinpaperille.
Anna nousta liinan alla puoli tuntia. Voitele pullat ja ripottele raesokeria päälle. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.
:attn: Mulla on noita gluteenittomia leivontaohjeita yhdessä leivontakirjassa useita, joten jos tarvitse niin ilmoita, niin laitan tänne!
