Marketeista ainakin löytyy jauhohyllyiltä gluteenittomien tuoteiden kohdalta Farina (vai olisko muuten nykyään jollain toisella nimellä??)-nimisiä valmispaketteja, joihin lisätään tyyliin vettä ja munia ja lykätään uuniin. Siis jos kuivakakkua tarkoitat? Gluteenittoman ja laktoosittoman kääretortun tai täytekakun nyt tekee nopsasti itsekin esim. perunajauhoista ja laktoosittomia maitotuotteita käyttäen.
Ai juu, taitaa Farina-tuotteet olla nykyään vuohelanherkun nimellä. Ei olla pitkään aikaan ostettu, mutta muistelin että pakkauskin oli muttunut vihreästä muunlaiseksi.
Pakasteesta löytyy tämmönen: Findus Almondy mantelikakku Daim, 400g.
En oo kyllä ihan 100% varma, onko laktoositon, mutta ainakin tuttavani, joka normaalisti on tosi tarkka laktoosittomasta ruokavaliostaan, on tota ostanut itselleen.
Daim-kakku ei ole laktoositon, eikä muutkaan Almondyn kakut! Lisäksi Findus ei tarkista Almondyn tuotteita bakteerien varalta Ikea lopetti maaliskuussa Almondyn suklaamantelikakun myynnin 23 maassa, kun kakun kahdesta erästä löytyi runsaasti suolistobakteereita.
No olisko hieman noloa juhlissa tarjota vieraalle riisikakkua...Muutenkin tuo on niin tylsä ja kuiva tarjottava. Appiukolla on keliakia ja hän ottaa moneen kyläpaikkaan kuulemma omat eväät mukaan kun AINA on tarjolla pelkkää riisikakkua hänelle. Ei enää mene alas...
[QUOTE="vieras";28405863]No olisko hieman noloa juhlissa tarjota vieraalle riisikakkua...Muutenkin tuo on niin tylsä ja kuiva tarjottava. Appiukolla on keliakia ja hän ottaa moneen kyläpaikkaan kuulemma omat eväät mukaan kun AINA on tarjolla pelkkää riisikakkua hänelle. Ei enää mene alas...[/QUOTE]
Itselläni on keliakia eikä vuosiin ole ollut missään riisikakkua tarjolla, ja sekin oli vain yhdessä paikassa muutaman kerran. Aika noloa ystäviltä tarjota aina vain riisikakkuja!