" Finnair palkkasi kesätyöntekijöitä rintojen koon perusteella"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mistä lähtien työhakemuksiin on kuulunut kuva?
Kyllä nykyään usein kysytään. Ja etenkin suositellaan se laittamaan.

Aika uskomatonta. Tosin kyllä mä tiedän, että tämmöstä tapahtuu enemmänkin. Ainakin mun eräässä kesätyöpaikassa tuntui olevan paljon nättejä tyttöjä. Vaikee oli ihan uskoo, etteikö pomon kriteereissä ulkonäkö ollut aika korkeella.
 
vierailija
Sitä ei kuule täällä moni tajua, mutta yllättävän yleistä vielä tänäkin päivänä on uralla eteneminen "säärtä pitkin". Nimenomaan naisten käyttämä keino ja toimii...
 
vierailija
Mielenkiintoisesti tässä ohitetaan kokonaan se, että työhönotossa on törkeästi syrjitty miehiä.

"Tapausta todennäköisenä pitävä entinen työntekijä kertoo, että kausityöntekijäksi haki varmasti myös miehiä ja vanhempia ihmisiä. Kausityöntekijöiksi palkatut olivat hänen aikanaan kuitenkin hänen mukaansa aina nuoria naisia.

– Kun mietin vuosia taaksepäin, niin siinä oli ihan selkeä kaava. Niin kauan, kuin siellä on ollut samat henkilöt tietyissä asemissa, palkatut ovat olleet vain nuoria naisia."


Eikä tämä ole mikään yksittäistapaus tai sattumaa. Nuoren naisen on huomattavasti helpompi saada työtä esim. opintojen ohelle kuin nuoren miehen.
 
Muistikuvien perusteella syytetään jotakin yhtiötä kymmenen vuoden takaisista käytännöistä. Aika tarkoitushakuista uhriutumista.

Lentoalalla on ulkonäöllä ollut aina merkitystä, se ei varmaankaan ole ollut kenellekään salaisuus. Minä en tosin olisi valinnut isorintaisia vaan kevyitä, hyväkuntoisia ja pienitissisiä, lentokoneelle olisi jäänyt hieman enemmän hyötykuormakapasiteettia ja kenttäpuolella he olisivat jaksaneet seisoa koko päivän hymyilemässä.

Henkilöstön koulutusta Kiinassa, tässä opetellaan oikeaa istumista.


ja tässä kuva tulevien lentokenttätyöntekijöiden ryhdinsäilyttämisharjoituksista


Taoxianin kansainvälisen lentokentän (Shenyangin kaupungissa) lentokenttätyöntekijöiden flash mob-esitys matkailijoiden iloksi:


Japanilaisia lentoemäntiä, onkohan palkkaus tapahtunut ilman ulkonäkökriteereitä?
 
Viimeksi muokattu:
  • Rakkaus
Reactions: setis
vierailija
Eikö lentoemännän/tarjoilijan parhain ominaisuus on pituus?
Ainakin ennen on ollut vaatimus, että pystyy pistämään sen laukkuhyllyn kiinni. Jos on hukkapätkä 160 cm, ei pysty tekemään työtään eli läimäsemään sitä laukkuhyllyn ovea kiinni.
 

Yhteistyössä