Ezkimo, mihin kuoli?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija234234
  • Ensimmäinen viesti
.vierailija.
Ihmetyttää tämä huumeiden käytön ympärillä olevan sekoilun vaikenemisen kulttuuri. Siis yleisestikin kun joku kuolee vaikka huumeiden yliannostukseen, kuolinsyystä ollaan hiljaa tai käytetään termiä "nuorella iällä saatu äkillinen sairaskohtaus". Sitten kun joku tangokuningas Sauli Lehtonen ajaa selvinpäin moottoritieltä ulos ja kuolee, niin toki nyt tapahtunut uutisoidaan.

No minkä prkl takia ei voi uutisoida sitä, että "henkilö x käytti amfetamiinia ja hyppäsi kerrostalon parvekkeelta ja kuoli saamiinsa vammoihin?"
Kun kyseessä on itsemurha, sen mainitsemista vältetään siitä syystä, että itsemurhista uutisointi (erityisesti jos kyseessä julkisuuden henkilö) voi lisätä itsemurhia (ns. Werther-efekti).

https://www.thl.fi/documents/974282/1449788/Itsemurhien+ehkäisyn+työkalupaketti+media-alan+ammattilaisille.pdf/4adbda61-8b37-478d-b7e2-a3607af7b6da
Sivulta 14:
"Itsemurhasta uutisointi sisältää suuren riskin, sillä se lisää itsetuhoisen käyttäytymisen todennäköisyyttä. Kirjallisuuskatsaukset ja meta-analyysit ovat selkeästi osoittaneet, että itsemurhien uutisointi saattaa lisätä väestön itsemurhien lukumäärää (Pirkis and Blood, 2001; Sisask and Värnik, 2012; Stack, 2000; Stack, 2005). Mitä enemmän itsemurhista uutisoidaan, sitä enemmän kasvavat itsemurhien määrät (Chen et al., 2011; Pirkis et al., 2006; Stack, 2000)."
 
  • Tykkää
Reactions: Asiankannattaja
vierailijajjj
tää koko keskusteluketju on ihan per***stä. mitä se teille uteliaille ämmille kuuluu, mihin hän kuoli? ja mitä sekään teille kuuluu, mitä oli ottanu? ja ketä luulette oikeesti ees kiinnostavan nuo teidän kommentit koko asiasta muutenkaan? on siinä tosi tärkeitä ihmisiä, hyi hel**tti.
 
Samusoosi
Aika huono idea koittaa itsaria noin matalalta. Oon nähnyt vastaavan keissin, eikä se tyttö kyllä kuollut. Kärsi vaan perkeleesti. Niin ja halvaantu lantiosta alaspäin. Uutisissa sanottiin että "putosi". Ninpä niin, olin viereisen pihan partsilla röökillä, ja kyllä se ihan hyppäs. Kesken oppitunnin koulussa.
 
vierailija
Onkohan tuo narkomaani nyt ihan oikeeta tietoa taas?
Vedetään ihmeellisiä johtopäätöksiä taas kaikesta..
Enoni oli aikoinaan ihan yhtä valkoinen ja pussit silmillä ku veti vaan viinaa himassa. Juoppohulluna sekoili ihankaikenlaista.
Jouluaattona sit veti viimesen pullon ja ajo autolla kallionseinämää päin...
Ihan perus itsemurha tais olla myös Ezkimon tapaus, mut saahan siihenkin lisämaustetta kun käyttää vähä mielikuvitusta.

Ei tosiaan tiedä varmaan kuin lähipiiri kuosin ennen kuolemaa, mutta kuunnelkaapa Ezkimon kappale Ei enää milloinkaan. Vuodelta 2002 ja aika diippiä päihtymistä jo silloin.

Todella surullinen juttu, Ezkimo oli aikanaan ihan omaa luokkaa räppärinä Suomessa. Harmi että tykkäsi päihtyä niin rajusti.
 
vierailija131313
Vaikka keskustelusta on aikaa, niin päätin kuitenkin korjata vääriä luuloja. Kyseessä ei narkomaani, eikä ollut veressä huumausaineita kun ruumiinavaus tehtiin. Hassua miten täällä ihmiset kehtaa edes valehdella ja väittää sitä sun tätä. Ihmiset, älkää kaikkea uskoko. Nimimerkin takaa on helppo väittää vaikka mitä.
 
vierailija
Paitsi että siinä videossa hypättiin neljännestä kerroksesta ja tilannehuoneessa kerrotaan ihmisen hypänneen kolmannesta että eipä tannut sama tapaus olla.
No voi jeesus, kyllä se on tasan sama keissi. Ei Helsinginkadun ikkunoista nyt kovin montaa ukkoa päivittäin hyppele alas. Jostain syystä osa porukasta vain ei osaa hahmottaa katutasoa ensimmäiseksi kerrokseksi, joten siitä tuo sekaannus.
 
vierailija
Vaikka keskustelusta on aikaa, niin päätin kuitenkin korjata vääriä luuloja. Kyseessä ei narkomaani, eikä ollut veressä huumausaineita kun ruumiinavaus tehtiin. Hassua miten täällä ihmiset kehtaa edes valehdella ja väittää sitä sun tätä. Ihmiset, älkää kaikkea uskoko. Nimimerkin takaa on helppo väittää vaikka mitä.
Kuvitteletko sä oikeasti korjaavasi jotain "vääriä" luuloja sillä, että kirjoitat anonyyminä jotain joutavaa palstalle? Kukaan ei usko ilman todisteita, etteikö verestä olisi löytynyt huumausaineita, joten miksi edes yrittää väittää moista?
 

Yhteistyössä