Ex-pääministeri Stubbin mielestä meidän mamut ovat parasta A-ryhmää

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Stubbin mukaan: "New Yorkin entinen pormestari on yksi kaupunkiyhteistyön uranuurtajista. Suuret kaupungit ovat määritelmällisesti kansainvälisiä, monikulttuurisia tai monikielisiä. Tai ainakin ne, jotka pärjäävät. "

Jälleen kerran asiat sotketaan ja sekoitetaan. Ensinnäkin New York on todellakin kansainvälisen kaupan yksi keskuksista ja siellä on eri kansalaisuuksia. Pörssi, innovaatiot, sijoittajat jne. vetävät puoleensa osaajia kaikkialta maailmasta. Toisaalta kun demograafia asukkaista katsoo, niin heikoimmin ovat pärjänneet mustat.

Helsinkiläsillä ei liene mitään sitä vastaan, että korkean osaamisen ammattilaisista Helsinki saa muuttovoittoa. Tähän ei tarvita pakolaisuutta, elintasosiirtolaisuutta tai työvoiman tarveharkinnasta luopumista. Kanadalainen johtava syöpätutkija saa oikein mieluusti tulla Helsinkiin HUS:ille töihin. Hänen ei tarvitse tulla pakolaisena, eikä hän jää tarveharkinnankaan rattaisiin.

Totuus on, että ei tuollainen tutkija halua Helsinkiin. Hän ei näe täällä mitään miksi tulla. Palkat ovat kotimaata pienemmät ja verotus korkeampi. Ilmasto on ihmisvihamielinen ja auringonvaloa on vain vähän perus kellaria enemmän. Kielikin on vaikea ja kaikki asiat kiellettyjä, jotka eivät erikseen ole sallittuja.

Helsinki voi houkutella ihmisiä vain vastiikkeettomilla palveluilla, rahallisilla tuilla ja löyhillä pääsykriteereillä kehitysmaista. Tämä "osaajajoukko" ei enää koostukaan kanadalaisista syöpätutkijoista, vaan isiksen värväämistä työttömistä karjapaimenista.

Sellaista fakiiria ei Helsingin kaupungin johtoon saadakaan, joka saisi tänne maailmalta huippuosaamista. Ei siinä onnistuisi edes New Yorkin pormesterit. Täällä pormestarin pitäisikin kyetä pitämään ei-toivotut henkilöt täältä poissa, sillä se edustaisi edes kultaista keskitietä: osaajia ei saada ja haittoja ei tänne haluta.
 
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu

Yhteistyössä