"EU:n elpymispaketti voi onnistuessaankin heikentää Suomen taloutta, sanoo taloustieteilijä Juha Tervala: ”Ei ole Suomen etu”"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"”Elpymisvälinekokonaisuuden nettovaikutus Suomen taloudelle voi olla kielteinen, koska väline elvyttää Etelä- ja Itä-Eurooppaa Länsi- ja Pohjois-Euroopan kustannuksella. Muutosehdotus: kirjataan, että elpymisvälinekokonaisuudella ei välttämättä ole myönteistä vaikutusta Suomen taloudelle, vaikka pyritään käyttämään elpymisvälineen rahat mahdollisimman järkevästi”, Tervala esitti lausunnossaan valiokunnalle."

 
  • Tykkää
Reactions: m1es
vierailija
"”Tulonsiirrot heikentävät kysyntää EU:n rikkaissa maissa, kuten Saksassa ja Ruotsissa, jotka ovat Suomen viennin kannalta tärkeitä, ja lisäävät kysyntää matalamman tulotason maissa, jotka eivät ole Suomen viennin kannalta tärkeitä. Tulonsiirrot tuskin edistävät Suomen vientiä”, Tervala arvioi valtiovarainvaliokunnalle."

Tämä on tiedetty koko ajan, vaikka heppatytöt ovat muuta valehdelleet.
 
vierailija
Tämän nyt pystyi jokainen omilla aivoillaan ajatteleva tajuamaan. Tietyille ihmisille tarvitaan Tervalan ja Vihriälän kaltaiset taloustieteilijät selittämään asian perin pohjin.
Ja tämä ei tule jäämään ainoaksi elpymispaketiksi.
Itsenäinen ajattelu ei ole ollut sallittua Suomen hallituksille 25 vuoteen. Käskyt tulevat Brysselistä ja Berliinistä ja niitä noudatetaan tinkimättä.
 
vierailija
SU:

"– Tuoreimmissa gallupeissa perussuomalaiset ovat työväestön ykköspuolue yli 37 % kannatuksella, alempien toimihenkilöiden ykköspuolue noin 21 % ja työttömien ykköspuolue yli 28 % kannatuksella sekä yrittäjien ykköspuolue noin 27 % kannatuksella. Ensimmäistä kertaa perussuomalaisen kansanliikkeen 25-vuotisessa historiassa olemme nyt myös maanviljelijöiden ykköspuolue 47 % kannatuksella, Putkonen toteaa."
 

Yhteistyössä