Etätyösuositus on kohta historiaa :(

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Mitä niille suurille toimistorakennuksille tulee tapahtumaan? Entäs tulevaisuudessa? Vieläkö tullaan rakentamaan toimistoja firmojen henkilökunnalle?
Miehen firmassa tehtiin jo muutama vuosi sitten sellainen remppa, että kukaan ei saanut omaa työpistettä ja työpisteitä ei ole kaikille, jos kaikki ovat samaan aikaan töissä. Ei varmaan kannata enää rakennuttaa isoja toimistorakennuksia.
 
Meillä tehtiin korona-aikana uudet konttorit. Siellä istutaankin sitten melkein vieri vieressä ja jos kaikki olis töissä samaan aikaan niin olis jopa suht. ahdasta. Mutta Koronan aikana tein 50% etätyösopimuksen. Sitä ennen mulla oli keskimäärin 1 d/viikossa.

En kyllä pidä meidän uusista toimitiloista yhtään. On hienot päällisin puolin ja taukohuoneet yms. tilat viimeisen päälle. Työpistekkin on soveltuva melkeinpä mihin tahansa muuhun paitsi työntekoon. Mut toisaalta jos oon 50 prossaa etänä, 10 prossaa työmatkoilla tai kursseilla jossai, niin eiköhän sen 40 % tuolla kestä. Vois panostaa siihen, että jalkautuisi enemmän sinne tuotannon puolelle.

Tuolla ei viitti ainakaan kaksplussaan kirjoitella työaikana. Luulisivat varmaan, että olisin rasisti, persu ja kaikkea muuta mukavaa.
 
Miten tuollaisessa työpaikassa pitäisi pystyä työskentelemään?
Sehän on ollut trendinä jopa jo ennen koronaa, että kaikille ei ole työpisteitä. Nyt vauhti vain koronan takia kiihtyy. Hyvä jos on 50% työpisteitä olemassa. Oletuksena on, että vähintään puolet työajasta tehdään etänä, eikä sen tarvitse välttämättä olla tietenkään koti. Jotkut käyttää kahvilaa, kirjastoa tai vaikka kesämökkiä.

Tulevaisuuden työ, nykytyö tms. millä nimellä sitä kutsuukaan, on enenevässä määrin irti aika- ja paikkasidonnaisuudesta. On tietyt jutut missä pitää olla fyysisesti paikalla ja on tietyt jutut mitkä sääntelevät sitä, milloin on oltava töissä tavoitettavissa. Mutta muuten jos kirjanpitäjästä tuntuu oman elämänsä kannalta helpoimmalta tehdä kirjanpitoa klo 03 yöllä kesämökkinsä kylmässä varastoliiterissä, niin hänellä on mahdollisuus näin myös tehdä. Pääasia on, että hommat tulevat hoidetuksi oikein ja ajallaan.

Melkein ihme, että tämä muutos on lyömässä itseään isosti läpi vasta nyt. Se on nimittäin niin valtava parannus ihmisten työskentelyyn ja kaiken kaikkiaan elämänlaatuun. Ja se että Marjatta haluaa tehdä 8-16 toimistolla on tottakai edelleenkin ihan hyväksyttyä ja mahdollista. En usko että paikoista niin suurta pulaa missään on.
 

Yhteistyössä