Estradot-laastarin kiinnityspaikat?

Tukhoidoksi lääkäri määräsi Estradot-laastareita. Ohjeissa lukee, että pitää kiinnittää vatsaan. Apteekissa ohjeistettiin, että vatsaan, käsivarsiin, pakaroihin tai vaikka reisien sisäpinnalle. Oletteko käyttäneet laastaria muualla kuin vatsan iholla? Musta paikka on jotenkin hankala. En ole mikään lautavatsa ja väkisin tulee poimuja ja kuminauhat hankaa yms. Toimiiko ok jos muualla kuin vatsan iholla?
 
Nennuliini
Mulle sanottiin, että kiinnitys alavatsalle. Apteekissa eivät ehkä tiedä, että laastarien käyttötarkoitus voi olla muukin kuin "mummotaudin" hoito.

Valitettavasti en osaa varmaksi sanoa, voidaanko laastarit lapsettomuushoidoissa kiinnittää muualle kuin vatsaan. :(
 
saman lailla se imeytyy noilta muiltakin ihoalueilta kuin vatsan iholta... se menee verenkiertoon eikä mitenkään paikallisesti kohdunalueelle vaikka kuinka pitäisi vatsalla. laastarista vaan saadaan tasaisempi pitoisuus kuin esim. tableteilla.

t.apteekin täti
 
Itseasiassa pakaran iholta lääkeaine imeytyy lastarista hiukan huonommin verenkiertoon kuin esim. vatsan tai olkavarren iholta. Tämä johtunee siitä, että pakarassa rasvaa on vieläkin enemmän ja tästä syystä imeytyminen hiukan huonompaa.