Eskarilainen, missä kulkee rajat?

  • Viestiketjun aloittaja eskarin emo
  • Ensimmäinen viesti
eskarin emo
Eskarilaisella on jokin vaihe nyt menossa: huutaa ja mesoaa, jos ei saa tahtoaan läpi. Me vanhemmat olemme typeriä idiootteja yms...

Lähinnä tätä huutoa ja mesomista aiheuttaa seuraava tilanne:
eskarimme saa vapaasti ulkoilla omalla pihalla, naapurin pihalla tai kujallamme. Mikäli haluaa lähipuistoon tms, on siihen pyydettävä aina lupa/ilmoitettava olevansa menossa. Tämä on tuttua juttua ja lapsi täysin tämän hyväksynyt.

Uusin villitys on lähteä kauppaan 1,5 km:n päähän, mutta siihen emme ole antaneet lupaa. Kerran on sinne karannut, siitä saanut rangaistuksen (kotiaresti, ulkoilu sallittu ainoastaan omalla pihalla) ja sen jälkeen onkin kysynyt joka ikinen päivä, voiko lähteä kauppaan. Ja joka ikinen päivä saanut saman vastauksen, että ei voi, koska kauppaan mennessä on ylitettävä kaksi isoa tietä ja meidän mielestämme eskarilainen on vielä liian pieni kulkemaan yksin kauppaan.


Miten teillä muilla? Antaisitteko tässä tilanteessa periksi ja lapselle luvan lähteä kauppaan?
 
njaa
Lapsen on vaikea ymmärtää miksei käy, kun on kauppaan jo kerran onnistuneesti mennyt ja pärjännyt, vaikkakin ilman lupaa. Lapsi siis mielestään todistetusti osaa.

Itse antaisin ehkä luvan hiljaisina aikoina, ei siis neljän ruuhkaan tai aamulla aikaisin, tai viikonlopun liikenteeseen. Kun halu on noin kova ja on jo kerran osannut mennäkin, niin vaikea sitä on loputtomiin kieltää. Pari kokeilukertaa tekisin, eli kulkisin itse perässä ja katsoisin, miten hoitaa tienylitykset sun muut.
 
eskarin emo
Ok, en ole ilmeisestikkään ylisuojeleva, kun en vielä lastani päästä noin kauas. Itseäni hirvittää ajatus, että lapselle jotain sattuisi. Ehkäpä omaan liiankin hurjan mielikuvituksen, mutta omassa lapsuudessani itse törmäsin namusetään ja olisinkin hänen matkaansa lähtenyt ellei muutamaa vuotta vanhempi kaveri olisi lähtöäni estänyt. Olin kylläkin jo toisella luokalla koulussa.
Ainakin meidän lapsi on vielä niin sinisilmäinen ja luottavainen, ettei osaa kuvitella kenenkään ihmisen tahtovan toiselle pahaa.
 
"vieras"
En todellakaan päästäisi omaa eskariani 1,5 km:n päähän yhtään minnekään. Ensi syksynä menee kouluun, jolloin reviiri toki laajenee, mutta en koe, että tässä vaiheessa olisi sellaiseen mitään tarvetta. Omassa pihapiirissä ja viereisellä kävelytiellä saa kulkea vapaasti, läheiseen leikkipuistoon en ole vielä yksin päästänyt mutta nyt kesällä varmaan saa alkaa sinne mennä.
 
Blue
Ei ole mitään tarvetta päästää edes koululaista sinne kaupalle hillumaan. Meillä ei edes kymmenvuotias saa notkua kaupalla. Vain jos jotain asiaa tulee, eikä sekään ole edes joka toinen viikko, niin siellä käy.
 
Meillä edes ekaluokkalaisella ei ole mitään asiaa yksin kauppaan. Kulkea toki saa yksin ja pidemmälle, mutta miksi pitäisi mennä kauppaan? Eskarilainen ei poistu ilman lupaa pihasta eikä muutenkaan liiku vielä itsekseen, vaikka osaakin oikein hienosti. Ehtiihän tuo sitten muutaman kukauden päästä.
 
no mietin
No siis nythän ollaan kevättä jo aika pitkällä ja ilmeisesti lapsesi menee syksyllä kouluun. Eihän siihen ole kuin puoli vuotta. Eikös olisi nyt hyvä aika alkaa harjoitellemaan tuota yksin kulkemista. Miten teillä koulu sijaitsee. Meneekä lapsi sinne yksin ja tulee kotiin. Vai viekö joku aina aamulla ja on ip-kerhossa iltapäivän josta joku hakee. Nimittäin jos joutuu kouluunkin yksin kulkemaan, niin kannattaahan siihen harjoitteluun varata enemmän aikaa kuin viikko ennen koulun alkua.
 

Yhteistyössä