En ikimaailmassa päästäisi itseäni niin riippuvaiseksi autosta että työ ja toimeentulo riippuisi siitä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Miksi sitten nykyäänkin suuri osa talouksista on autottomia?Ennen oli esimerkiksi rattaat tai kärryt jos oli tarpeen kuljettaa isoja määriä tavaraa.Myöskään nykyisillä huoltomiehillä ei ole yleensä sähkömiehen pätevyyksiä. Eli joutuvat kutsumaan sähkömiehen paikalle ihan niin kuin entisajan talonmiehetkin joutuivat.

Toisaalta niitä sähkömiestä vaativia huoltohommia ei ennenkään ollut kovin usein asuintaloissa. Niitä hommiahan ovat kuten tunnettua lähinnä uusien sähköjohtojen vetäminen ja muut vastaavat työt.Ennen kun kauppoja oli lähes jokaisessa kylässä niin keskimääräinen etäisyys lähimpään kauppaan oli maaseudulla moninkertaisesti pienempi kuin mitä nykyisin.
Suuri osa talouksista ei ole autottomia. Eikä kyse ole siitä, etteikö kukaan pärjäisi ilman autoja. Varmasti pärjättäisiin, mutta monesta pitäisi myös luopua. Epäilen, ettäkö ihmiset olisivat valmiita siihen. Edes ne autottimat taloudet.
 
Erilaisilla kulkuneuvoilla. Vieraalle asemalle yleensä junalla.Ks. yllä. Tosin tavarajunia ei ole yleisesti ottaen tarve siivota ainakaan siivoojien toimesta.Erilaisilla kulkuneuvoilla. Suomessa on ollut ravintolavaunuja jo vuodesta 1912.Useimmat Suomen rautateistä on tehty pääosin lapiotyönä. Uudemmat radat on tehty mm. kaivinkoneilla ja erilaisilla ratatyökoneilla.Alun perin huollettiin ihan käsipelissä. Sittemmin on tullut käyttöön erilaisia ratatyökoneita ja mm. kiskoilla liikkuvia kaivinkoneita.Voi kulkea esim. sähköllä, polttoöljyllä, vedyllä sekä vedellä ja haloilla tai hiilillä.Mitä tämä lause tarkoittaa? Jos se tarkoittaa vaunujen rakentamista, niin vaunuja rakennetaan asiaan keskittyvillä konepajoilla joita Suomessa on nykyisin Otanmäessä ja Pieksämäellä. Ensimmäiset junanvaunut rakennettiin Suomessa jo 1860-luvulla.

No joo.


Lähinnä tarkoitin, että raideliikenne vaatii ollakseen ja toimiakseen melkoisen määrän ammatti- ja yksityisautoilua.

Tiedän. Oon osaltani rakentamassa tän hetken suurinta raideprojektia pk-seudulla.
 
vierailija
Kaikki ihmiset tässä maassa on riippuvaisia autoista vaikka ei omistaiskaan autoa ja vaikka ei olis ollut auton kyydissä metriäkään. Kaikki elintarvikkeet, käyttötarvikkeet ja ym. jaetaan kauppoihin jakelu autoilla. Jos haluais esim. leipää niin sitä pitäis kävellä maanviljelijän luokse ja ostaa vilja jyvinä ettei vilja olis ollut auton kyydissä ei taitais onnistua kovin helposti, jos ollenkaan. Autoissa on lähinnä kysymys siitä että millä energialla ne tulevaisuudessa kulkevat. Autoista ei voi luopua, sillä kaikki me olemme riippuvaisia suoraan tai välillisesti autoista.
 

Yhteistyössä