Eksoten alueen sokerirasitus/ sokerirasituksesta kieltäytyminen

  • Viestiketjun aloittaja "riaa"
  • Ensimmäinen viesti
"riaa"
Onko kellään tietoa tai kokemusta Eksote-aluuen sokerirasituksesta? Millä viikoilla?
Mitä tapahtuu?

Onko kokemuksia jos kieltäytyy sok.rasituksesta, katsooko neuvola kieroon?

Ristiriitaiset olot tuosta rasituksesta.. :(
 
Millaiset ristiriitaiset? Pelottaa? Eihän siinä mitään sulle tai vauvalle voi sattua. Ja ehdottomasti menet vauvan terveyden takia testiin. Jos sulla on rd niin sitä täytyy hoitaa ja huomioida.
 
.....
Miksi ihmeessä kieltäytyisit? Esim. itselläni oli tilanne että olen hoikka, liikun ja suvussakaan ei tiettävästi 2-tyypin diabetesta. Silti sain raskausdiabeteksen jo aivan alkuraskaudessa. Oli hyvä tietää ja ruokavaliolla saatiin kuriin. Vauvan sokereita sitten seurattiin syntymän jälkeen. Hiukan suurikokoinen oli, mutta onneksi mahtui alakautta.
 
"heluna"
Minkä takia siitä kukaan kieltyisi?? Vakava juttu jos sokereissa häikkää eikä asiaa huomioida. Kaiva nyt jo pääsi ulos ahterista ja ajattele syntymätöntä lastasi!!
 
pian kolmen äiti
Mikä on Eksote? Ja miksi haluat kieltäytyä sokerirasitustestistä? Eihän se ole edes paha. Minä joka pyörryn helposti, en osaa olla syömättä 12h putkeen normaalisti, voin helposti pahoin jne. koin testin täysin helppona. Kolme verikoetta tunnin välein ja tosi vähän juotavaksi sitä ytelää sokerilitkua, olisko ollut 3,33dl. Jos ikää sulla yli 25v tai ylipainoa tai muuten sukurasitetta, niin sinun ja vauvan parhaaksihan se testi tehdään.
 
Alkuperäinen kirjoittaja pian kolmen äiti;24264867:
Mikä on Eksote?
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri.

Kai siitä kieltäytyäkin voi, mutta varmaan kyselevät neuvolassa syitä moiseen.

Miksi kieltäytyisit kokeesta? Jos sokeritasapainossa on jotain häikkää, niin tottakai asia on parempi tietää ja saada tarkkailuun kuin piiloutua ongelmalta. Sinun ja sikiön parhaaksi se on ja teet vain teille molemmille hallaa, jos kieltäydyt tutkimuksesta. Varmasti ovat terkassa sen verran ammattilaisia, että hoitavat kokeen asiallisesti eikä ketään syyllistetä mahdollisista sokerien heittelyistä. Kaikella todennäköisyydellä kaikki on kuitenkin kunnossa, vai onko sulla syytä epäillä, että "jäät kiinni" kokeessa?
 
"aapee"
Mietityttää tuo koe lähinnä pahoinvoinnin kannalta. Koko raskauden aikana en ole voinut olla syömättä yli 12h, saati juoda sokerisia tuotteita oksentamatta. (saati kun kokeessa juodaan tyhjään mahaan.) ENTÄ jos litkut oksentaa? Joutuuko sitten uuteen kokeeseen?

Ja joo itselleni on ikää yli25 ja BMI yli25. MUTTA olen omalla valinnallani aloittanut jo "RD-ruokavalion" eli karsinut kaikki turhat veks. Ja sokerit on ollut raskauden aikana hyvät (työterveystarkastuksessa otettu).

hmm.
 
"siis"
[QUOTE="aapee";24265016]Niin ja paino on tarkkailussa. Nyt viikoille 18 ei oo tullut 600g :)[/QUOTE]

Tuo nyt ei sano mitään. Itsellä ei ollut ekassa, normaalipainoinen vauva ja omakin paino nousi alle 5kg. Silti toisessa oli paastoarvo koholla. Ilman muuta menet!
 
..
[QUOTE="aapee";24265012]Mietityttää tuo koe lähinnä pahoinvoinnin kannalta. Koko raskauden aikana en ole voinut olla syömättä yli 12h, saati juoda sokerisia tuotteita oksentamatta. (saati kun kokeessa juodaan tyhjään mahaan.) ENTÄ jos litkut oksentaa? Joutuuko sitten uuteen kokeeseen?

Ja joo itselleni on ikää yli25 ja BMI yli25. MUTTA olen omalla valinnallani aloittanut jo "RD-ruokavalion" eli karsinut kaikki turhat veks. Ja sokerit on ollut raskauden aikana hyvät (työterveystarkastuksessa otettu).

hmm.[/QUOTE]


Kyllä, jos oksentaa, koe joudutaan keskeyttämään ja sitten uudelleen. Täällä ainakin siinä huoneessa missä odotellaan on sänkyjä missä voi makoilla jos tulee huono olo.
 
..
[QUOTE="aapee";24265096]Osaatko sanoa missä vaiheessa kokeesta luovutaan jos aina oksentaa litkut?[/QUOTE]

Sitä en kyllä osaa sanoa.. tietysti jossain vaiheessa raskautta voi olla helpompaa pahoinvoinnin kanssa, jos silloin onnistuisi tehdä rasitus.
 
.....
Itse kieltäydyin juuri eksoten alueella sokerirasituksesta.Olin 20,suvussa ei diabetestä eikä mitään muutakaan merkkiä että jotain olisi pielessä.
Terkkari yritti puhua ympäri että kaikille yli 25vuotiaille tehdään tämä rasitus niin nauroin vaan että olen viisi vuotta nuorempi enkä ole siihen testiin menossa.Siinä vaiheessa ymmärsi antaa periksi kun huomasi etten siihen ole suostumassa mutta mikäli tilanne olisi ollut toinen ja olisin kuulunut johonkin riskiryhmään niin asiahan olisi ollut jo ihan toinen.
 
[QUOTE="aapee";24265367]Kurjaa vaan jos joutuu uusittamaan kokeen monta kertaa.. Epäinhimillistä (ja työaikaa menee ihan hitosti hukkaan) :([/QUOTE]

Älä nyt sitä etukäteen päätä. Et voi tietää, miltä se tuntuu. Ja joudut esimerkiksi synnytyksessä kestämään jopa enemmän epämukavuutta kuin sokerirasituksessa. Tuo pahalla ololla spekulointi kuulostaa ikävä kyllä tekosyiden haalimiselta.
 
terkkari
Miten voitte olla noin itsekkäitä???

Raskausdiabetes on yllättävän yleistä ja vauvan parasta siinä vaan ajatellaan.

Mut ei. Oma napa ensin.
Lapsi edellä vaikka heikoille jäille.



HÄVETKÄÄ LUUSERIT!!!
Joo ja yli 90% rasituksista on turhia uusien kriteerien vuoksi! Ikävää kun julkisia varoja heitetään kankkulankaivoon kun halutaan seuloa lähes kaikki raskanaolevat!
 
"aapee"
Miten voitte olla noin itsekkäitä???

Raskausdiabetes on yllättävän yleistä ja vauvan parasta siinä vaan ajatellaan.

Mut ei. Oma napa ensin.
Lapsi edellä vaikka heikoille jäille.



HÄVETKÄÄ LUUSERIT!!!
Voi kiitti. Kylläpä lämmitti mieltä. Jos olisin itsekäs paska en välittäisi ruokavalioneuvoista tai liikuntaohjeista.. mutta kuinkas ollakaan toimin noissa asioissa just ohjeiden mukaan.
Taidan joo olla tosi luuseri kun tunnen kroppani..
 
vierailija
"Raskaushormonien määrä veressä lisääntyy odotusaikana ja kehon rasvamäärä kasvaa. Näiden seurauksena haiman tuottaman insuliinin teho alkaa heiketä eli syntyy insuliiniresistenssi. Yleensä haima pystyy valmistamaan insuliinia tarpeen mukaan lisää, jolloin veren sokeripitoisuus ei pääse kasvamaan liian suureksi. Jos insuliinin määrä ei lisäänny tarvetta vastaavasti, veren sokeripitoisuus nousee. Tätä tilaa kutsutaan raskausdiabetekseksi." Diabetesliitto
Valitettavan moni nuori nainen on jo raskauden alkuvaiheessa lihava ja riski sairastua on suuri.
 

Yhteistyössä