Eipä tule Jussista pääministeriä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Onneksi ei tartte enää katsoa ja kuunnella sitä haudankaivajan ääntä
Se olisikin monen onni, sillä aika vaikea sitä Jussin ääntä oli kenenkään vastustajan voittaa. En usko että hän silti jää täysin taustallekaan, koska jatkaa mm. kansanedustajana.

Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, en usko Jussin koskaan halunneen pääministeriksi. Siihen lienee useampikin syy, mutta yksi on se, että hän ei ehkä halua olla vetämässä mitään EU-eroa, josta kuitenkin on puhunut. Toisena syynä luulen myös sen, ettei Jussi ole varsinaisesti ns. johtaja-tyyppiä ja lisää johtamista olisi vain tehnyt roolista epämukavamman. Ero puheenjohtajan paikalta oli myös juuri nyt ajankohdallisesti oikea, jos sen kerran haluaa tehdä. Eduskuntavaalien jälkeen hallitusneuvottelut ehkä vetäneenä on todella paljon vaikeampi vetäytyä yhtäkkiä takavasemmalle ja sanoa, että en jatka enää...

Se mikä päätöksen taustalla onkaan, lienee silti hyvin puntaroitu. Jussi ei ole tyyppinä fiilisten mukaan ajelehtiva, eli uskon että näin varmasti kokonaiskuvan kannalta asia on hänelle parempi. Mikäli hän vetäytyy syrjään julkisesta keskustelusta lähes kokonaan, se on sääli ennen kaikkea faktoihin pohjautuvalle keskustelukulttuurille. Siinä missä vihervasemmiston argumentit pohjautuvat aina toiveisiin, unelmiin, höttöön, niin Jussi käyttää faktoja, tilastoja, deduktiivista päättelyä jne. mielipiteidensä pohjana. Siihen päättäjien toivoisi mielipiteensä pohjaavan.
 

Yhteistyössä