"Eikö kielteisen turvapaikkapäätöksen pitäisi johtaa lähtökohtaisesti henkilön poistumiseen Suomesta?"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Onko Irak kehitysmaa? Ja paljonko sinne annetaan kehitysapua vuodessa?
"huhtikuu 18, 2020 19:38
Miksi Suomen köyhät elättävät Irakin rikkaita, pohtii Pauli Vahtera – ”ei ole millään mittarilla kehitysapua tarvitseva maa”

TALOUS
Suomen metsien puiden arvo on 125 miljardia euroa. Irakin tunnettujen öljy- ja kaasuvarojen arvo on puolestaan 4200 miljardia dollaria. Miksi Suomi tukee upporikasta Irakia? Tätä pohtii KHT-tilintarkastaja emeritus Pauli Vahtera blogissaan.

Laitetaanpa summat vierekkäin:
125 000 000 000 euroa – Suomen metsien arvo
4200 000 000 000 euroa – Irakin öljyvarat
Ero on 34-kertainen Irakin hyväksi.
Vahtea huomauttaa myös, että 1960 Irakissa oli 7,3 miljoonaa asukasta, tänä vuonna ylitetään 40 miljoonan asukkaan raja. Suomessa asukkaita oli vuonna 1960 4,4 miljoonaa ja nyt 5,5 miljoonaa.
”Jos rahaa on pakko antaa Irakille, niin miksei vastikkeena vaadita öljyä.”
– Jos Suomen väestönkasvu olisi ollut yhtä holtitonta kuin Irakissa, olisimme maailman köyhimpien maiden joukossa.
Vuonna 2018 Irakin bruttokansantuote (BKT) asukasta kohden oli 5030 USD, Suomen 47820 USD.
– Suomen koko BKT on vähän suurempi kuin Irakin, mutta Irakissa rahan ostovoima on miltei 3-kertainen Suomeen verrattuna. Irak ei millään mittarilla ole kehitysapua tarvitseva maa. Esimerkiksi suosikkimaani Etiopian BKT/asukas on 772 USD.
– BKT valehtelee. Bagdadin keskustassa 1 makuuhuoneen asunnon vuokra on euroissa 436 euroa. Helsingin keskustassa yksiön vuokra olisi 1000-1200 euroa.
Suomi maksaa
Vahtera listaa tukimuotoja:
– Suomi maksaa Irakin kriisinhallinnan menoja tänä vuonna 8 miljoonaa euroa.
– Vuosina 2014-2018 Suomen kehitys- ja humanitaarinen apu Irakille on ollut yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Lukuihin voi suhtautua kuin koronalukuihin alkuvuodesta Suomessa. Osa rahasta piilotetaan Lähi-Idän tukeen.
– Loppuvuonna 2018 annettiin pelkästään Irakin vakauttamisrahastoon 5 miljoonaa euroa.
Ulkoministeriön rahankäyttö on periaatteessa julkista, mutta se on Vahteran mukaan piilotettu niin hyvin, että esimerkiksi Irakin rahojen selvittäminen olisi valtava urakka kenelle tahansa.
– Jos rahaa on pakko antaa Irakille, niin miksei vastikkeena vaadita öljyä. Sitä Irakissa riittää Suomellekin.
Vahtera kirjoittaa asiasta Oikean Median blogissaan.
SUOMEN UUTISET"
 
vierailija
Ongelma on se, etteivät kaikki lähtömaat aina ota vastaan.

Miten palstan PS-edustajat asuan ratkaisisivat? Ihan konkretian tasolla, tietoon perustuen, eikä vain "laitetaan koneeseen" tai "suljetaan pidätyskeskukseen" (joka on mikä? Mistä sellainen yks kaks perustettaisi eikä ilmainenkaan olisi.)
Lähtökohtaisesti minkäänlaista yhteistyötä ei pitäisi tehdä maan kanssa, joka ei ota omia kansalaisiaan vastaan. Kun näin toimittaisiin, kaikki maat ottaisivat omia kansalaisiaan vastaan. Tuollainen perseily on joltain Irakilta mahdollista ainoastaan sen takia, että sen annetaan mennä läpi sormien siihen puuttumatta.
 
Ongelma on se, etteivät kaikki lähtömaat aina ota vastaan.

Miten palstan PS-edustajat asuan ratkaisisivat? Ihan konkretian tasolla, tietoon perustuen, eikä vain "laitetaan koneeseen" tai "suljetaan pidätyskeskukseen" (joka on mikä? Mistä sellainen yks kaks perustettaisi eikä ilmainenkaan olisi.)
Maat ottavat vastaan vapaaehtoisesti palaavia ja rikoksesta tuomittuja. Turvis voi olla pidätyskeskuksessa ja päättää sitten palata vapaaehtoisesti.
 
vierailija

Tuossa se juttu, josta twiitti on saanut innoituksena (ei maksumuurin takana). Jutusta lainaus:"Hän on työskennellyt jo neljä vuotta suomalaisella työnantajalla, saa palkkaa ja maksaa siitä veroa. Paperittomuuden vuoksi palkka maksetaan toisen ihmisen tilille, hän elää vuokralla toisen ihmisen nimissä, eikä hän ole voinut tavata ulkomailla asuvaa vaimoaan kuuteen vuoteen."

Siis miten tuo on mahdollista? Miksi suomalainen työnantaja ei joudu oikeuteen? Ilmeisesti Muuratin eläkekin tulee menemään toisen ihmisen tilille kun palkka on maksettu eri henkilötunnukselle ja sitä kautta eläkekin. Sillä onhan eläkemaksut toki hoidettu. Tuossa paperittomien kuviossa on niin paljon p.a.s.k.a.a. että oikein oksettaa. Tällainen tilanne annetaan syntyä ja sitä katsotaan läpi sormien ja hihitellään.
Persut eivät ole oikealla eivätkä vasemmalla. Eikä pidäkään. Persut ovat suomalaisten puolella.

Kansanedustajilla on yhteinen puolueesta riippumaton intressi kahmia vaikutusvaltaa ja etuja itselleen.
Kansanedustajilla on yhteinen puolueesta riippumaton intressi säilyttää asemansa eliitissä ja pysyä eduskunnassa. Siksi he toimivat eduskunnassa puoluerajojen yli yhteistyössä kansaa vastaan.

Puolueiden väliset erot ovat jo vuosikymmenien aikana vakiintuneet, eikä puolueilla ole oikeaa halua suureen muutokseen, joka voisi rapauttaa kansalaisten luottamusta tai puolueiden tasapainoa. Persujen menestys vaaleissa on aiheuttanut kaikille muille puolueille ongelmia. Koska Persut ovat käyneet kaikkien muiden puolueiden reviirillä, ja siksi loukanneet vanhojen puolueiden vakiintuneita käytäntöjä ja sopimuksia. Muut puolueet ovat saneet persuista yhteisen vastustajan, jota vastaan käydään yhteistuumin yli puoluerajojen niin vasemmistossa kuin Kokoomuksessakin.

Siksi Persut uutena puolueena saa rajua häirintää, vähättelyä ja väärää informaatiota vanhoilta puolueilta, mikä näkyy myös lehdistössä ja mediassa.

Puolueiden intressi on oman aseman säilyttäminen ja yhteisymmärryksessä muiden puolueiden kanssa, omien etujen vaaliminen, mieluiten niin että kansa luulee puolueiden olevan hyvinkin erimielisiä toisten puolueiden kanssa. Todellisuudessa puolueet punovat keskenään juonia jotta voivat säilyttää asemansa mahdollisimman suuren oman hyödyn kera. Puolueiden keskinäiset erimielisyydet ovat vain silmänlumetta, jolla saadaan vaikutelma halusta asioiden muuttamiseksi.

Mikään ei kuitenkaan muutu vuosikymmennissäkään, koska puolueet ovat tyytyväisiä asemaansa näin. Oikeaa muutosta haluavat vaiennetaan hiljaisksi.

Persut ovat horjuttaneet vanhojen puolueiden tasapainoa ja siksi ovat kaikkien puolueiden hampaissa.
Persut ovat yksin muiden puolueiden puristuksissa eivätkä siksikään pääse muiden puolueiden kanssa jaolle, jossa jaetaan sulle-mulle periaatteella etuisuuksia kansan selkänahasta.

Siksi Persut ovat ainoa kansan etua ajava puolue joka ei veljeile muiden puolueiden kanssa kansaa vastaan.

Siksi Persut.
 

Yhteistyössä