Ei h-vetti Orpo haluaa hyväosaisten veroja alas ja pienituloisille ja työttömille leikkauksia !

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Kokoomus olisi myös valmis poistamaan ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden. Lisäksi kokoomus poistaisi verovapauden työmarkkinajärjestöjen sijoitustuotoilta."

Mikäpäs siinä, silloin poistetaan myös verovapaus "yleishyödyllisiltä" säätiöiltä joissa on RKP ja kokoomus rahaa miljardeittain paossa verotusta. Jos ei tehdä, niin sitten valtakunnanoikeuteen uusi hallitus korruptiosta ja vallan väärinkäyttämisestä.
 
vierailija
Joojoo, mutta ajattele, että kulollisit yllättäen, vaikka nelikymppisenä. Ahkerasti olisit lyhennellyt asuntolainaa mutta silti velkaa ois vielä jokunen kymppitonni. Ja lapset ois just jo täysi-ikäisiä, lapseneläkettä ei heruisi. Siitä vähästä mitä talon myynnistä sit jäisi, pitäisi ipanoiden maksaa vielä perintöveroa.

Tosi, tosi reilua. Oie ehkä kannattanut elää vaan vuokralla ja nostaa asumistukia. Rahaa ois jäänyt enemmän matkusteluun ja muuhun kivaan, sen sijaan että uusit lämmitysjärjestelmää ilmastoystävällisemmäksi.


Just tälleen niitä kannustinloukkuja tulee aina vaan lisää ja lisää.

Pian ei oikeasti kannata yrittää yhtään mitään!
Vuokralla asuen niille lapsilles ei jäisi mitään, olisivat tyytyväisiä että edes jotain jää panematta tikkua ristiin. Maaten ansaittuja laiskan tuloja pitääkin verottaa ja ahkeruudesta palkita.
 
vierailija
Oikeisto hallitus tietää aina verojen nousua tavalla ja toisella.

Kyllä. Kokoomus ajaa tasaverotusta, eli
kulutuksen verotusta. Tällöin veroprogressio saadaan käännetyksi ylösalaisin.
 
vierailija
"HS:n lähteiden mukaan pöydällä ovat olleet esimerkiksi arvonlisäveron nosto ja yritysverotuksen kiristäminen. Ensiksi mainittua vastustaa etenkin perussuomalaiset, jälkimmäistä taas kokoomus ja Rkp.


Yleisen arvonlisäveron nostaminen yhdellä prosenttiyksiköllä toisi valtiovarainministeriön mukaan 615 miljoonan euron verotuotot. Arvonlisävero koskee lähes kaikkia tuotteita ja palveluita.


Alennettujen arvonlisäverokantojen nostaminen yhdellä prosenttiyksiköllä taas tuottaisi 260 miljoonaa euroa. Toimi nostaisi esimerkiksi ruuan hintaa.


Yrityksiin liittyvistä veroista esillä ovat olleet ainakin yhteisöveron kiristys ja listaamattomien yhtiöiden osinkoverotuksen kiristäminen. Näilläkin toimilla voisi saada julkiseen kassaan satojen miljoonien eurojen lisätulot.


Yksi vaihtoehto on sekin, että jo suunnitelluista veronkevennyksistä luovutaan. Jos selvyyttä polttoaineiden hinnannousun hyvittämiseen ei saada, koko ilmastosopu on vaarassa."


Eikö kansalaisten ostovoiman pitänyt pysyä ennällaan, eikö kotitalouksien ostovoima pitänyt pysyä ennallaan? No, ei se nyt ihan siltä näytä, ja nyt ollaan vasta näissä hys, hys paheellisissa kansalaisten kulutuskäyttäytymissä.
Näistä aloitetaan ja sitten seuraa ...
 
vierailija
Köyhiltä.leikataan asumistukea ja ansiosidonaista työttömyysturvaa
Kokoomus ei halua verottaa perintäveroa tai listaamattomien yhtiöiden osinkoverorusta.

Kokoomus ajaa rikkaiden veroalennuksia ja ajaa köyhät leipäjonoon.

Siellä leipäjonossakaan ei oikein enää tahdo olla jaettavaa ja jos onkin, niin ei sillä kassilla edes viikkoa elä.

Leikkaavat mm. Hurstin laupeudentyöstä, ettei edes hävikkiruuan ruokakasseja voitaisi köyhille jakaa.

Hävetkää porvarit!
 
vierailija
Voi tätä tyhmyyden määrää. Köyhiltä leikataan ja rikkailta kevennetään. Kurkku suorana on 4 vuotta huudettu, että rahaa ei ole ja nyt rikkaille löytyisi heti miljardi. Mites ne moneen otteeseen tehottomiksi mainitut ja tervettä kilpailua vääristävät yritystuet, sieltä olisi leikattavaa. Sehän ei tietenkään kokkareille käy. Toisaalta mitä muuta kokoomukselta voi odottaa.
 
vierailija
Karkeastiottaen linja näyttäisi siltä, että se mikä tavallisilta kansalaisilta saadaan nyhdettyä lisää pois, annetaan tavalla, tai toisella lisää niille jo valmiiksi paremmin pärjääville, ettei vain tarkoittaisi julkisentalouden tasapainon osalta sitä, että tulos on näiden toimien osalta plus miinus nolla, mutta omaa äänestäjäkuntaa hyvitellään.
 
Vuokralla asuen niille lapsilles ei jäisi mitään, olisivat tyytyväisiä että edes jotain jää panematta tikkua ristiin. Maaten ansaittuja laiskan tuloja pitääkin verottaa ja ahkeruudesta palkita.

Onneksi päätin pitää pari ylimääräistä vapaapäivää ja siemailen viiiniä hotellissa.

Vähän vähemmän veroeuroja laiskoilla jaettavaksi. :)
 
  • Haha
Reactions: m1es
vierailija
Karkeastiottaen linja näyttäisi siltä, että se mikä tavallisilta kansalaisilta saadaan nyhdettyä lisää pois, annetaan tavalla, tai toisella lisää niille jo valmiiksi paremmin pärjääville, ettei vain tarkoittaisi julkisentalouden tasapainon osalta sitä, että tulos on näiden toimien osalta plus miinus nolla, mutta omaa äänestäjäkuntaa hyvitellään.
Juuri näin. Kokoomusjohtoiset hallitukset ovat aina leikanneet köyhiltä ja matalatuloisilta antaen suurituloisille lisää ja samalla kasvattaneet tuloeroja ja valtionvelkaa. Niin käy nyttenkin, ja kaikki on tietenkin Marinin hallituksen syytä.
 
vierailija
Järjestäytyneille työläisille siis veronkorotuksia. Orpohan lupaili veron kevennyksiä ja että verot eivät nouse? Siis tarkoittiko Orpo, että veronkevennykset koskevat vain rikkaita vai mitä nämä veron korotukset nyt tarkoittavat ja persut ovat aina hokeneet olevansa työväenpuolue?
Persutko työväenpuolue anna mun nauraa millä mittapuulla. Eduskunnan suurin yrittäjäpuolue puhuu muka työläisten puolesta teot on oikeistolaista.
 
vierailija
Mut on niistä perintörahoista jo kertaalleen verot maksettu.

Mieti, että itse nyt kuolisit. Sun lapset joutuisivat maksamaan kaikesta mitä sulta jäi veroja. Reilua?
Ei kai tänne kukaan synny elääkseen perinnöillä, toisin sanoen edellisen sukupolven työllä. Jos sattuu saamaan perintöä, se on ihan ekstraa, josta voi kyllä veron maksaa ilman surkuttelua.
 
vierailija
Olen ihmetellyt sitä, kuinka kokoomuksen imagoon liittyy ns. talousviisaus, vaikka koko talouspolitiikka on täysin vastoin talousviisaiden analyysiä ja talouden teorioita. Puhdasta oikeistolaista ideologiaa. Edes vasemmistoliiton talouspolitiikka ei ole niin irrallaan talousasiantuntijoiden analyysistä saati puhtaan ideologista. Vaikka se imago vihervasemmistoon liitetään. Suurpääoma lobbaa isommalla rahalla.
 
vierailija
Ei vieläkään yhtään sanaa harmaasta taloudesta! Sieltä olisi saatavilla satoja miljoonia!

Eihän nyt sieltä kun moni kokoomuslainen istuisi pian käräjäoikeudessa syytettyjen penkillä. Miksi muuten Kokoomus olisi vuonna 2009 tehnyt leikkauksen poliisin talousrikosyksikköön josta vähennettiin 200 tutkijaa? Yksikkö kuitenkin tuloutti rikoshyötyä 200 miljoonaa joka vuosi valtion kassaan ja maksoi näin koko rikospoliisin budjetin.
 
vierailija
"Mikäpäs siinä, silloin poistetaan myös verovapaus "yleishyödyllisiltä" säätiöiltä joissa on RKP ja kokoomus rahaa miljardeittain paossa verotusta. Jos ei tehdä, niin sitten valtakunnanoikeuteen uusi hallitus korruptiosta ja vallan väärinkäyttämisestä."
Ay-liike ei suostu verottomien osinkojensa verolle panoon.
Siis, kukahan ei suostu:

”Täysin epärealistinen ajatus” – EK yrittää estää sdp:n esittämän uuden veron
14.5.2019

"Elinkeinoelämän järjestöt EK, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät vetoavat hallitusneuvotteluihin osallistuviin puolueisiin, jotta sdp:n ajamaa institutionaalisten sijoittajien lähdeveroa ei toteutettaisi."


Totuus on tässäkin että SDP ja vasemmisto olisivat halunneet ay-liitot, Kojomon jne. lähdeverolle, mutta oikeisto ja elinkeinoelämä vastustivat henkeen ja vereen, koska niiden omatkin yhteisöt mm. säätiöt olisivat joutuneet verolle. Kivempi huudella jatkossakin ay-liikkeen ja Kojomon veroetua 😁🤣😂😁🤣😂
 
vierailija
Perintö on lain mukaan tuloa. Sille ette voi mitään. Muitakin lakeja tulee siis muuttaa kuin perintöveroasetus. Ei niinkään yksinkertainen asia kuin perinnön saaja luulee.
 

Yhteistyössä