RAPEA PARMANKINKKUSALAATTI
(Noin 10 annosta)
Ainekset:
1 pkt (80 g) Pirkka-parmankinkkua
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
pala (noin 150 g) kurkkua
1/2 rs (à 500 g) vihreitä rypäleitä
1/2 dl pinjansiemeniä
noin 50 g Pirkka-parmesaania
1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
1 ruukku rucolaa
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
1. Levitä parmankinkkuviipaleet lei¬vin¬paperin päälle
pellille. Halkaise kirsikkatomaatit ja pane ne pellille
halkaisupinta ylöspäin. Valuta tomaateille oliiviöljyä ja
rouhi päälle pippuria. Paista uunin yläosassa 225 asteessa
noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Suikaloi kurkku ja puolita rypäleet. Poista rypäleistä
siemenet tarvittaessa.
3. Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa. Leikkaa
juustohöylällä parmesaanista lastuja. Hienonna
kinkkuviipaleet veitsellä muruiksi.
4. Kaada salaattisekoitus laakealle vadille. Lisää
rucolanlehdet.
5. Sekoita kastikeainekset. Kaada kastike salaatin päälle.
6. Lisää kurkut, rypäleet, kirsikkatomaatit, pinjansiemenet,
parmesaanilastut ja kinkkumurut. Tarjoa vaalean leivän
kanssa.