Itse teen suklaakuorrutuksen aina tällä ohjeella -ei tule sellainen kova leikattava ja on kauniin näköinen. Huom. tämä määrä riittää jos laittaa reunat kermalla, mutta jos haluaa koko kakun peittää suklaalla niin täytyy tehdä enemmän.
0,5dl kermaa
100g taloussuklaata
Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna sekoittaen 3-4 min. Kaada kuorrutus kuumana kakulle.
Väliin sopii esim. tällainen suklaa-aprikoosi täyte:
200g tummaa suklaata
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
Sekoita sulaneen suklaan joukkoon sokerit. Jäähdytä suklaa välillä sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Kostutetun kakkupohjan päälle sitten ensin aprikoosia (tai esim.banaania -ihan maun mukaan) ja sitten suklaatäytettä.
Tästä kakusta on ainakin meidän juhlissa kovasti tykätty
