e-pillerit lihottaa TODELLAKIN järkyttävää!

  • Viestiketjun aloittaja lukekaa !!!!!1
  • Ensimmäinen viesti
lukekaa !!!!!1
E-trilleri

Ehkäisypillereiden sivuvaikutukset
Tähän luetteloon koottujen e- ja minipillereiden sivuvaikutukset on lueteltu Pharmaca Fennicassa tuoteselosteiden kohdassa sivuvaikutukset. Sivuvaikutukset eivät tietenkään ilmene kaikilla käyttäjillä aina, mutta joillakin käyttäjillä joskus.

Ehkäisyvalmisteet on lueteltu aakkosjärjestyksessä ja tuoteen nimeä seuraa aina valmistajan nimi erotettuna pilkulla. Suluissa olevat selvitykset ovat toimituksen lisäämiä.
Yhdistelmä- ja sekventiaalivalmisteet.
Diane Nova, Leiras: Pingoituksen tunne rinnoissa, vatsavaivat, pahoinvointi, päänsärky, painon ja libidon muutokset, masentuneisuus, kloasma (maksatäplä) ja välivuodot.

Econ, Lääkefarmos: Pahoinvointi, välivuodot, libidon ja ruokahalun muutokset, hermostuneisuus, huimaus, väsymys, selkäkipu, hirsutismi (karvoituksen määrän lisääntyminen), hiusten lähtö, eryteema (punoitus), petekkiot (pienet verenpurkaumat iholla) ja dysuria (virtsaamisongelmat).

Femoden, Leiras: Pahoinvointi, pingoituksen tunne rinnoissa, päänsärky, painon, libidon ja mielialan muutokset ja välivuodot sekä yksittäistapauksissa pilolinssien käyttäjillä on havaittu sarveiskalvon ärsyyntymistä.

Marvelon, Organon: Seuraavat sivuvaikutukset on yhdistetty estrogeeni- ja/tai progestiinihoitoon:

Genitaalialue. Välivuoto, käytön loputtua ilmenevä amenorrea (kuukautiset jäävät pois), serviksiliman erityksen muutokset, kohdun fibromyoomien (hyvänlaatuiset kasvaimet) suureneminen, endometrioosin paheneminen, tietyt vaginainfektiot esim. candidiasis (hiivatulehdus).

Rinnat. Arkuus, kivut, suurentuminen, sekreetio (vuotaminen).

Gastrointestinaalialue. Pahoinvointi, oksentelu, sappikivitauti, kolestaattinen keltaisuus.

Kardiovaskulaarijärjestelmä. Tromboosi (veritulppa), verenpaineen nousu.

Iho. Maksaläiskät, kyhmyruusu, ihottuma.

Silmät. Piilolaseja käytettäessä sarveiskalvon ärsyyntyminen.

Keskushermosto. Päänsärky, migreeni, mielialan vaihtelut.

Muut. Nesteretentio (neste jää kehoon), heikentynyt glukoositoleranssi, painonmuutokset.

Mercilon, Organon: Katso Marvelon.

Microgynon, Leiras: Katso Trikvilar.

Minulet, Wyeth: Pahoinvointi, pingotuksen tunne rinnoissa, päänsärky, migreeni, välivuodot, näköhäiriöt, kloasma, väsymys sekä painon, libidon ja mielialan muutokset. Lisäksi piilolasien käyttö voi tuntua epämiellyttävältä.

Neo-Gentrol, Wyeth: Pahoinvointi, migreeni. näköhäiriöt, painonmutokset, depressio sekä pigmentaatio.

Neo-Primovlar, Leiras: Katso Trikvilar.

Restovar, Organon: Katso Marvelon.

Trikvilar, Leiras: Pahoinvointi, pingotuksen tunne rinnoissa, päänsärky, migreeni, näköhäiriöt, kolasma, väsymys, painon, libidon, mielialan sekä kliinis-kemiallisten normaaliarvojen muutoksia.

Trinordiol, Wyeth: Pahoinvointi, päänsärky, rintojen pingottuneisuus, painon muutokset, libidon muutokset, masentuneisuus ja pigmentaatio.
Minipillerit (sisältävät vain progestiinia)
Exluton, Organon: Katso Marvelon.

Microluton, Leiras: Pahoinvointi, oksentelu, ruokahalun puute, huimaus, päänsärky (myös migreenityyppinen), libidon ja painon muutokset sekä syklihäiriöt.

Microval, Wyeth: Ei mainintaa sivuvaikutuksista.

Mini-Pill, Syntex Nordica: Vuotohäiriöt, amennorrea, alentunut glukoositoleranssi, rintojen pingotus, päänsärky, masentuneisuus ja pahoinvointi.

Lähde: Lääketietokeskuksen julkaisema vuoden 1993 Pharmaca Fennica
 
käkenä
No juu.
Äkkiseltään sanoisin - ollenkaan lukematta muuta kuin otsikon - että
ainahan tuo on tiedossa ollut, että ne lihottaa.
Siis niin kauan kuin e-pillereitä on käytetty.
Mikä siis oli se uutinen ?
 
yksilöllistä
Valitettavasti kaikki ei sovi kaikille ja niinpä esimerkiksi ystävättäreni laihtui jopa 2 kiloa kun alkoi syödä e-pillereitä ja kun minä aloitin samat pillerit lihoin 5 kiloa. Eivätkä nämä lihomiset/laihtumiset millään tavoin johtuneet elämäntilanteesta tai muusta. Hormonit vaikuttavat eri tavalla eri ihmisiin. Joillakin nousee verenpaine, jollakin lähtee hiukset, toisilla paranee akne, toisilla paranee pms-oireet yms. Ihmiset ovat niin erilaisia.
 
hah
Lihominen ei taida olla maailmanloppu, mutta onkohan siinä väitteessä perää, että e-pillerit vahingoittaisivat luontoa? Kusen mukana hormonia veteen ---> luontoon. Onkohan tästä oikeaa tutkimustietoa? En tiedä.
 
Enpä
Lihominen ei taida olla maailmanloppu, mutta onkohan siinä väitteessä perää, että e-pillerit vahingoittaisivat luontoa? Kusen mukana hormonia veteen ---> luontoon. Onkohan tästä oikeaa tutkimustietoa? En tiedä.

Hahhaa... Sinä sen sanoit... en tiedä, mutta uskallan epäillä että se mitään haittaisi vaikka sinne vähän keltarauhashormonia menisi, meneehän sinne kaikkea muutakin. Ja älkää silti erehtykö, minä kyllä välitän luonnosta. Mutta jotenkin minusta vaan tuntuu, että niissä pillereissä olevat hormonit imeytyvät melko hyvin elimistöön. Ja hei, siitä lihoamisesta. Minä lopetin tupakoinnin 1,5 v sitten, silloin lihosin 6 kg. Se oli harmillista, jep, mutta paino tippui normaaliin kun lakkasin käyttämästä sokeria kahvissani. Pelkästään sillä! Nyt sitten aloin pari kk sitten syömään Yaz e-pillereitä, ja minulla ei ole kuin hyviä kokemuksia tähän mennessä. Ihoni parani uskommattoman ihanasti sekaihosta normaaliksi, kuukautiset lyhenivät 7 pv:stä 3:een! ja kiloakaan en ole lihonnut! =)
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä