dyspraksia lapsia?

Poika oli juuri viikon tutkimusjaksolla ja dyspraksia selvisi, alkaa puheterapia ja toimintaterapiaan jonotus. Kaipaisin tietoa miten selviätte arjesta..myös tieto aineenvaihduntasairauksista kiinnostaa koska myös sitä vielä tutkitaan.
 
myös luultavasti dyspraksiaa pojalla. Tutkimukset on vasta aloitettu, fysioterapeutilla ollaan käyty ja toimintaterapeutin tutkimuksiin päästään luult. keväällä.
Puheterapeutille mennään taas keväällä taas. Poika on 4 v. 8 kk.
Pojalla on kielellisiä ja motorisia ongelmia molempia. Lisäksi ylivilkkautta. Ja aistiherkkyyksiä. Että en nyt sitten tiedä mikä hänellä on se ydin oire ja mitkä liitännäisoireita.
Kielenkehityksestä sen verran että kahden vanhana sanoi muutaman sanan. Kolmen vanhana yhdisteli muutaman sanan lauseita, mutta monista sanoista sanoi vain ensimmäisen tavun. Kielellinen kehitys meni humasti eteenpäin 3,5-4:n vanhana. Nykyään puhuu suht. hyvin, puhe on epäselvää ja konsonantit vaihtaa paikkaa. Pärjää tutussa arkipuheessa, mutta kun menee siitä vähän sivummalle, niin sanat menevät solmuun. Hallitsee vielä huonosti kielioppia,että en nyt sitten tiedä, onko jotakin dysfasiaankin viittaavaa.
Poika kehittyi motorisesti ihan normaalisti pienenä, mutta nyt isompana on ongelmia alkanut ilmetä mm. pukemisessa, luistelussa,hiihtämisessä, piirtämisessä. On vauhdikas ja liikkuminen särmikästä. Ei oikein hallitse omia liikkeitään. Liikkeet isoja ja voimakkaita.
Poika on päiväkodissa integroidussa pienryhmässä, ja tarvitsee tukea monissa asioissa.
Minkälainen sun poika on?
 

Yhteistyössä