D-vitamiini

  • Viestiketjun aloittaja Pöhköfantti
  • Ensimmäinen viesti
Pöhköfantti
Voiko 4½kk vauvalle vielä tulla masuvaivoja d-vitamiinitipoista? Ihan alussa annettiin Devitolia, siitä tuli kamalat mahakivut. Vaihdettiin Dee-tippoihin ja niitä ollaan käytetty tähän asti. Pari päivää sitten pullo loppui, ja päätin kokeilla taas Devitolia, mutta nyt poika on illalla ollut tosi kärttyisä. :( Voiko siis vielä tässä iässä tulla vaivoja? Luulin, että suolisto/ruoansulatus olis jo niin kehittynyt ettei tulis...
 
vierailija
Tai sitten lopetat sen vauvan rääkkäämisen ja annat sitä D-vitamiinia sille lapselle vasta 8kk iässä, jolloin vatsa kestää paremmin. On sulaa tyhmyyttä panikoida tuon dvit asian kanssa ja antaa sitä tyyliin samantien kun vauva on pullahtanut synnytyskanavasta maailmaan. Onneksi tähän on tulossa muutoksia lähivuosina ja tätä suositusta muutetaan, mutta siihen saakka äidit jatkavat vaivansa kiduttamista koska thl ohjeistaa näin.

Dvit voidaan antaa kerta-annoksena vaikka puolen vuoden välein -fakta-. Dvit saa myös äidin maidon kautta luontaisemmin, jos äidin dvit tasot on kunnossa (mitä ne ei yleisemmin ole, koska suomalaiset syö sitä luvattoman vähän), joten vauva ei tarvitse sitä purkista.
Dvit ei ole vitamiini, vaan hormoni.

Semmosta.
 
masuvaivanen
Voiko 4½kk vauvalle vielä tulla masuvaivoja d-vitamiinitipoista? Ihan alussa annettiin Devitolia, siitä tuli kamalat mahakivut. Vaihdettiin Dee-tippoihin ja niitä ollaan käytetty tähän asti. Pari päivää sitten pullo loppui, ja päätin kokeilla taas Devitolia, mutta nyt poika on illalla ollut tosi kärttyisä. Voiko siis vielä tässä iässä tulla vaivoja? Luulin, että suolisto/ruoansulatus olis jo niin kehittynyt ettei tulis...
Moi, oletko kokeillut BioGaian maitohappobakteeritippaa? Siinä on myös mukana D-vitamiini! Noi maitohappobakteerit mitä BioGaiassa on, on eristetty ilmeisesti äidinmaidosta ja niistä on paljon tutkittua tietoa esim. masuvaivojen tiimoilta. Meillä toiminut tosi hyvin 3kk neidillä! :)
 

Yhteistyössä