Cha Am Thaimaa

Hua Hinissä olen ollut, ajankohta oli toukokuu. Silloin satoi lähes joka päivä mutta sade tuli lähes kellon tarkkuudella eikä kestänyt kuin max.20 minuuttia. Cha Amissa käytiin tuttavaperhettä tapaamassa, oli todella rauhallinen ja hiljainen paikka. Hua Hinissä enemmän elämää. Me olimme mieheni kanssa matkassa ilman lapsia.

Hauskaa lomaa! Muistakaa jättää matkalaukkuihin REILUSTI tilaa tuliaisille, siellä mieskin hullaantui kun kaikki oli niin edullista.
 
Hua Hin on mahti mesta pienen lapsen kanssa. Kaikkea tarvittavaa löytyy ja paikka on turvallinen kaikin puolin. Sairaudenhoitokin on varmaan Thaimaan paras, sillä kuninkaalla on siellä mökki ja onnettomuuksien varalta sairaalakin on huippu varusteltu.
 
Klaus McTrevor
Olimme juuri Regent Cha Am-hotellissa 7 vrk ja voimme suositella paikkaa. Hotellin läheisyydessä on pieni kauppa-ja ravintolakatu, jota kauemmas ei välttämättä tarvitse illanviettoon lähteä. Erityisesti voin suositella "Wan restaurant"-ravintolaa. Kadulla on myös erinomainen thai-hierontapaikka "Gena&Owen". Hieman kalliimpi kuin rannan hierojat, mutta miellyttävämpi.Hua Hiniin pääsee taksilla 250 bahtia, ja sieltä sitten jo löytyykin kaikkea.
 
Mitä tuumaat Thaimaasta n. 8 - 9 kuukautisen kanssa?

[/quote]

Kaksplus lehdessä oli juttua Thaimaan matkasta 9-kuisen kanssa. Olikohan huhtikuun lehti, ihan äskettäin kuitenkin. Itseasiassa se oli hyvin pitkälle sellainen, kun matkan vauvan kanssa sielä ajattelenkin olevan. Nuorin, jonka kanssa itse olen ollu on ollut 3vuotias.
Kokemukseni mukaan Thaimaa on helppo matkailu maa, kaiken ikäisille. Seuraava matka edessä syys-lokakuussa ja nuorimmainen on silloin 11 kk. tarkempi kohde on vielä vähän epäselvä, mutta luultavasti cha-am ja HuaHin ja saa sitten nähdä paljonko etelämmäs keritään, ehditäänkö Phuketiin asti ja Similanille sukeltaan.
 
Hiih, kyllä se niin on että mepä lähdemme taas matkalle Thaimaahan ja tälläkertaa Hua Hiniin!! Jihuu.. Mitenköhän malttaisi odottaa. Oltiin tammikuussa Phuketissa ja kirjoittelinkin kokemuksia siitä tänne.

Ainoa negatiivinen puoli lomassa on se, että joudun matkustamaan kolmevuotiaani kanssa kahden, mennen tullen, koska mies menee aiemmin ja tulee myöhemmin... Onko kellään btw kokemuksia lapsen kanssa kahden lentämisestä? Ja lentoaikahan on 10 h mutta aonakin Phuketin lennolla tyttö nukkui yli puolet ajasta ja lento meni muutenkin oikein hyvin, joten en ota siitä turhia paineita.

kertokaaspas Lisa Marie ym, millaista säätä voisi olla odotettavissa heinä- elokuunvaihteessa?
 
Kannattaa käydä osoitteessa www.thaiklupi.fi Sieltä löytyy tarkempaa tietoa säästä ja monenlaista muutakin mielenkiintoista. Ja ennen kaikkea siellä ei leimata hulluksi, jos lasket öitä vuoden päästä alkavaan matkaan :p
Mä en muista, koska kuuma kausi (joka alkaa noin huhtikuussa) muuttuu sadekaudeksi, mutta kokieneemmat matkaajat sanovat, että sadekausi on kuumaa kautta mukavampi aika matkata Thaimaassa. Ei kuulema sada kokoaikaa, van parituntia päivässä kaatamalla, ja sitten taas paistaa aurinko B) . Me ei olla käyty kun tammikuussa ja myöhemmin keväällä. Nyt on matka varattuna syksylle, lähtö 27.9 ja paluu...olikohan 16.10, no ketä se paluu kiinnostaa! Eli on sadekautta, sitten tulee koettua pitääkö paikkansa, että sadekausi on mukavampi kun kuuma kuiva kausi.
 
Hei

Odottelen vauvaa ja laskettu aika on 1.11.2006. Olemme avomieheni kanssa matkustavaa lajia. Haluaisimme lähteä talvella Thaimaahan vauvan kanssa. Mielipiteitä niin pikkuisen kanssa matkustamisesta on moneksi. Olisi kiva kuulla, jos jollakin on todellisia kokemuksia n. 4-kuisesta kaukomatkaajasta. Avomieheni oli aiemmin palkkalentäjä ja hänet laitettiin koneeseen jo 3-kuisena ensimmäisen kerran. Meillä on paljon ystäviä Thaimaassa ja oma äitini olisi myös lähdössä mukaamme. Hoitoapua on siis saatavilla. Eniten huolettaa kuumuus, aurinko ja pitkä lentomatka. Vaatteita ja tavaroitahan saa paikan päältä ja eväät on itsellä mukana, jos maitoa vain tulee riittävästi.<br><br>
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.07.2006 klo 13:46 janitta6x kirjoitti:
Hei

Odottelen vauvaa ja laskettu aika on 1.11.2006. Olemme avomieheni kanssa matkustavaa lajia. Haluaisimme lähteä talvella Thaimaahan vauvan kanssa. Mielipiteitä niin pikkuisen kanssa matkustamisesta on moneksi. Olisi kiva kuulla, jos jollakin on todellisia kokemuksia n. 4-kuisesta kaukomatkaajasta. Avomieheni oli aiemmin palkkalentäjä ja hänet laitettiin koneeseen jo 3-kuisena ensimmäisen kerran. Meillä on paljon ystäviä Thaimaassa ja oma äitini olisi myös lähdössä mukaamme. Hoitoapua on siis saatavilla. Eniten huolettaa kuumuus, aurinko ja pitkä lentomatka. Vaatteita ja tavaroitahan saa paikan päältä ja eväät on itsellä mukana, jos maitoa vain tulee riittävästi.
Hei!

Pakko vastata, vaikka ei omakohtaista kokemusta olekkaan, kun meidän neiti on syntynyt 1.11.2005 ja Thaimaan matka oli suunnitteilla alunperin tammikuulle 2005, mutta sitten työ- ja rahatilanne päätti vähän toisin :/ , joten matkaan lähdetään vasta syyskuun lopulla :wave:

Meillä on eka ulkomaan matka esikoisen kanssa tehty 8-viikkoisena, veneilimme silloin kuukauden helteisellä Itämerellä, kävimme riiassa ja kiertelimme Viroa. Kaikki meni hienosti, vaikka ei ollut ilmastointia veneessä eikä kyllä tullut lämmintä vttäkään ;) . Suihkussa käytiin sellaisissa vieras satamissa, missä oli niin siistiä, että tohti vauvan viedä, muuten käytettiin kosteuspyyhkeitä vauvan pyllyn pesuun ja hienosti sujui. Pisimmiillän vuorokausi vietettiin merellä riian lahtea ylitettäessä.

Thaimaassa en ole vauvan kanssa ollut, löysimme Thaimaan vasta keväällä 2004, mutta minusta se on siisti ja perus turvallinen maa. Oikeinhyvä kohde vauvan kanssa, halpa hintataso takaa sen, että voi valita halutessaan tasokkaamman hotellin ja Lootukset tarjoaa kaikki länsimaiset hoitotarvikkeet ja varmaan vähän enemmänkin B). jos kerran olette tottuneita matkailijoita ja tuttujakin maassa on, niin minä en näe syytä epäröidä lähtöä.
Matka reitti vaan pitää valita sitten ehkä vähän toisin. Mä olisin halunnu angor Watiin Kambotsan puolelle käymään, mutta kun tuli viime reissun jälkeen pyöräytettyä tämä pikkuinen, niin jätetään se nyt pariksi vuodeksi ja suunnataan ChaAmiin, HuaHiniin ja rannikkoa etelämmäs niin pitkälle kun satutaan pääsemään, ehkä Similanille sukeltamaan, kun vanhin lapsikin jo pääsee introlle ja innoissaan odottaa
B) . Eli me harrastetaan ihan "reppumatkailua" lastenkin kanssa, tosin sillä erotuksella, että vuokrataan auto tukikohdaksi tavaroille, kun ei tiedä missä mitenkin kauan viihtyy, niin olis pian tavarat aika levällään rautatieasemien säilytyksissä :LOL:
 
Janitta
Kiitos LisaMarie!

Ihana kuulla, että kaikki meni matkalla hyvin pikkuisen kanssa. En todellakaan halua kasvattaa lastani ylisuojelevasti 4 seinän sisällä, vaan halusisin, että hän tottuisi matkusteluun, jota hänen vanhempansa rakastavat. Matka minin kanssa pitää tietenkin suunnitella etukäteen paljon paremmin kuin omat spontaanit menomme kahdestaan. Uskon, että paikanpäällä moni suunnitelma kuitenkin muuttuu, joten kaikkien pitää varautua joustoon vauvan tarpeiden mukaan. Toisaalta, jos minin kanssa kaikki sujuu helposti, niin voisin uskaltaa itsekin sukellusreissulle.

Suosittelen Similaneja yli kaiken. Olimme viime maaliskuussa yön yhdellä saarella sukellusreissun yhteydessä ja sitä yötä on kyllä muisteltu monia kertoja jälkeenpäin. Pinnan alla myös värikästä näkemistä vaikka kuinka paljon.