Broilerin suikaleissa päiväys eilen!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hitsi vie..
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Mä en kyllä söis. Oon tosi tarkka, etten suostu syömään edes saman päiväyksen broileria. Siis että viiminen käyttöpäivä olis tänään.

Parasta ennen on eri asia kuin viimeinen käyttöpäivä!!

Ja varsinkin jos kyseessä on marinoidut broilerit niin en suosittele syömään. Yleensä marinoidut on marinoimattomia vanhempia, usein marinadi heitetään lihan/kalan/kanan joukkoon siksi, että sillä saadaan pidempi myyntiaika. Yleensä palvelutiskienkin marinoidut tuotteet on jo aiemmin ollu myynnissä marnoimattomina , mutta sitten on heitetty mössöt joukkoon niin pilalle menevän lihan yms. myyntiaikaa saadaan pidemmäksi.
 
Jos ovat mallia naturel, niin sitten en söisi. Jos ovat marinoituja, niin sitten todennäköisesti käyttäisin. Haista niitä, tiedät kyllä sen jälkeen itse vastauksen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja yök.:
Mä en kyllä söis. Oon tosi tarkka, etten suostu syömään edes saman päiväyksen broileria. Siis että viiminen käyttöpäivä olis tänään.

Parasta ennen on eri asia kuin viimeinen käyttöpäivä!!

Ja varsinkin jos kyseessä on marinoidut broilerit niin en suosittele syömään. Yleensä marinoidut on marinoimattomia vanhempia, usein marinadi heitetään lihan/kalan/kanan joukkoon siksi, että sillä saadaan pidempi myyntiaika. Yleensä palvelutiskienkin marinoidut tuotteet on jo aiemmin ollu myynnissä marnoimattomina , mutta sitten on heitetty mössöt joukkoon niin pilalle menevän lihan yms. myyntiaikaa saadaan pidemmäksi.

Terveenä ole pysynyt vaikka olenkin syönyt "eilisiä" ruokia.Muutakin kuin kanaa.

 
Broileri on yksi niistä ruoista, joita EI kannata syödä jos päiväys on mennyt umpeen. Muutenkin broikku kuhisee bakteereja, jonka takia pitää olla tosi tarkka käsihygienian kanssa ja kypsentää kunnolla. Haluatko ottaa riskin, että menee maha sekaisin..? Jos jollakin on rautamaha, niin toisella ei ole. Älä ainakaan lapsille syötä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Jos ovat mallia naturel, niin sitten en söisi. Jos ovat marinoituja, niin sitten todennäköisesti käyttäisin. Haista niitä, tiedät kyllä sen jälkeen itse vastauksen.

Miten sen nyt ottaa... niihin marinoituihin saatetaan käyttää jo valmiiksi ei-niin-tuoreita, näin olen kuullut.
 
voi herrajumala, miten paskantärkeitä ihmiset on..... ja sitten vielä tosiaan ihmetellään hirveetä tuhlausta ja ruoan hukkaan heittämistä. voi kun ne nälkää näkevät ihmiset söis vaikka 2vk vanhaa kanaa, jos niille sitä tarjottais.
kylläpä huomaa tässä tämän hyvinvointiyhteiskunnan mädän hajun..............
 
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Jos ovat mallia naturel, niin sitten en söisi. Jos ovat marinoituja, niin sitten todennäköisesti käyttäisin. Haista niitä, tiedät kyllä sen jälkeen itse vastauksen.

Huonolaatuiset lihat marinoidaan, ja parhaat on marinoimatonta. Toimisin juuri päinvastoin kuin nimim. deb.
 
Alkuperäinen kirjoittaja justjoo:
voi herrajumala, miten paskantärkeitä ihmiset on..... ja sitten vielä tosiaan ihmetellään hirveetä tuhlausta ja ruoan hukkaan heittämistä. voi kun ne nälkää näkevät ihmiset söis vaikka 2vk vanhaa kanaa, jos niille sitä tarjottais.
kylläpä huomaa tässä tämän hyvinvointiyhteiskunnan mädän hajun..............

et oo vissiin saanu ruokamyrkytystä....? hanki ensin sellainen, ja tuu sit viisastelemaan lisää....
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Jos ovat mallia naturel, niin sitten en söisi. Jos ovat marinoituja, niin sitten todennäköisesti käyttäisin. Haista niitä, tiedät kyllä sen jälkeen itse vastauksen.

Miten sen nyt ottaa... niihin marinoituihin saatetaan käyttää jo valmiiksi ei-niin-tuoreita, näin olen kuullut.

Irtomyynnissä näin saattaisi teoriassa olla, mutta tuskin niitä vakuumiin pakattuja lihanpaloja on HK:n tai Atrian pakkaamossa makuutettu ennen rasiaan laittamista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja bed:
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Jos ovat mallia naturel, niin sitten en söisi. Jos ovat marinoituja, niin sitten todennäköisesti käyttäisin. Haista niitä, tiedät kyllä sen jälkeen itse vastauksen.

Huonolaatuiset lihat marinoidaan, ja parhaat on marinoimatonta. Toimisin juuri päinvastoin kuin nimim. deb.

Aistinvaraisesti monta kertaa tutkittuna marinoimattomat pilaantuvat nopeammin, saattavat olla pilalla jo ennen vkp:ää. Marinoidut ovat aina kestäneet luvattuun päivään asti, tai jopa sen yli. Marinadi säilyttää lihan paremmin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja eiei:
Broileri on yksi niistä ruoista, joita EI kannata syödä jos päiväys on mennyt umpeen. Muutenkin broikku kuhisee bakteereja, jonka takia pitää olla tosi tarkka käsihygienian kanssa ja kypsentää kunnolla. Haluatko ottaa riskin, että menee maha sekaisin..? Jos jollakin on rautamaha, niin toisella ei ole. Älä ainakaan lapsille syötä.

ei ooole lapsia, vielä. Miehelle lähinnä ajattelin.. :D Rautamaha se kyllä on, joten pannulla jo! :)


Kiitos kaikille kuitenkin tiedoista ja rohkaisuista, kylmässä ollut ja avaamaton. Kuumalle pannulle tirisemään. :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Jos ovat mallia naturel, niin sitten en söisi. Jos ovat marinoituja, niin sitten todennäköisesti käyttäisin. Haista niitä, tiedät kyllä sen jälkeen itse vastauksen.

Miten sen nyt ottaa... niihin marinoituihin saatetaan käyttää jo valmiiksi ei-niin-tuoreita, näin olen kuullut.

Irtomyynnissä näin saattaisi teoriassa olla, mutta tuskin niitä vakuumiin pakattuja lihanpaloja on HK:n tai Atrian pakkaamossa makuutettu ennen rasiaan laittamista.

Tämä on kuule ihan käytäntö -marinoimalla peitetään kivasti kelmeä liha. Haiseekin vain mausteliemelle.
 
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Alkuperäinen kirjoittaja bed:
Alkuperäinen kirjoittaja deb:
Jos ovat mallia naturel, niin sitten en söisi. Jos ovat marinoituja, niin sitten todennäköisesti käyttäisin. Haista niitä, tiedät kyllä sen jälkeen itse vastauksen.

Huonolaatuiset lihat marinoidaan, ja parhaat on marinoimatonta. Toimisin juuri päinvastoin kuin nimim. deb.

Aistinvaraisesti monta kertaa tutkittuna marinoimattomat pilaantuvat nopeammin, saattavat olla pilalla jo ennen vkp:ää. Marinoidut ovat aina kestäneet luvattuun päivään asti, tai jopa sen yli. Marinadi säilyttää lihan paremmin.

Ehkä, mutta marinoidut lihat voivat jo lähtökohtaisesti pakkausvaiheessa olla huonompaa laatua kuin marinoimattomat. Ja tämä on fakta.
 

Yhteistyössä