Blastokystin / blastokystien siirrosta

Hei,

Onko joku, jolla olisi siirretty kaksi blastokystia kerralla?
Millaisella luokituksella ko alkiot ovat olleet?

Itselläni siirrettiin juuri perjantaina kaksi pakastettua blastokystia, luokitukset olivat muistaakseni 5AA ja 5BB.

Onko teistä jollain ko. alkioilla lähtenyt raskaus käyntiin?
 
Mulla ei ole koskaan siirretty kahta kerralla mutta raskaus on alkanut BB luokan blastoilla ja myös yksi tällainen raskaus mennyt kesken. Tässä toisessa raskaudessa (rv7 nyt) alkio oli jakaantunut kohdussa vielä kahtia identtisiksi kaksosiksi joista ultran perusteella toinen ei kuitenkaan jaksanut jatkaa.

Alkion luokitus ei kuitenkaan kerro mitään muuta kuin alkion ulkonäöllliset asiat eli missä vaiheessa jakautuminen yms on, ja täydellisinkin AA alkio voi olla kromosomihäiriöinen ja mennä kesken.

Onnea kyytiläisistäsi, toivottavasti tarraa lujasti kiinni!
 
Mulla siirrettiin 3. hoidossa 5 päivänen ja kuulema 1-luokkanen (erilailla luokiteltu kun 6 päiväsissä AA, AB jne.). Jos tämä ei ois kiinnittyny, ois seuraavaks siirretty kerralla molemmat pakkaseen jääneet, 6 päiväset AB ja BB laatuset (näistä negat). Tämä 5-päivänen jakaantui identtisiks kaksosiks mutta kkm rv8+ joka ilmeni vasta np-ultrassa.
4. hoidossa sain vaan yhden pakasteeseen, 6 päiväsen AB laatusen, ja tämä on vielä toistaseks pysyny kyydissä, nyt rv10+.
 
Kiitos vastauksistanne Mandala ja Sydänsuvenyö. Meillä siis tämä hoito on 3. ivf. Enitisestään yksi ivf-poika pakastealkion siirrosta. Alkuvuodesta pitkä viljely ja tuotesiirto tuotti plussa, josta rv 9 keskeytynyt keskenmeno. Nyt syksyllä siirrettiin edellisessä kierrossa yksi hyvä (en muista luokistusta) pas- palstokysti, mutta siitä nega.

Onkohan tuo yleistä, että blastokysti vielä jakautuu kahtia, olen siihen ennemminkin törmännyt?
 
Kiitos viestistä kop kop. Jännä tuo, että blasto 3cc on tuottanut toivotun tuloksen, eikä tuo 3ba. :) Onnea odotukseesi! <3

Mitenköhän noi luokitukset on paikkansapitäviä? Onkohan tuolla numerolla millaista merkitystä?
 
  • Tykkää
Reactions: kop kop
Tässä linkissä on selitetty mitä numerot ja kirjaimet luokituksissa tarkoittaa:

http://www.advancedfertility.com/blastocystimages.htm

Eli kuten voi huomata niin mistään ei pelkällä ulkonäön tarkastelulla pystytä arvioimaan alkion genetiikkaa. Ja epäonnistuneet alkionsiirrot yleensä johtuu alkion elinkelvottomuudesta, tai ainakin todella paljon useammin kuin esim kiinnittymisongelmista (ellei kiinnittymisongelmaa ole aiemmin todettu). Eli tuollainen täydellinen 5AA alkio voi sisältää esim Down:ia tai Trisomioita valitettavasti ja nämä raskaudet usein joko ei ala ollenkaan tai menevät kesken. Olen ainakin ymmärtänyt, että on todella huonoa tuuria jos nämä alkiot elävät pidemmälle, sinne mahdolliseen geneettiseen keskeytykseen asti.
 
Kiitos infosta ja linkistä Mandala! <3

Mitä toi geneettinen keskeytyminen tarkoittaa? Mulla todettiin itselläni keksytynyt keskenmeno alkuvuodesta rv 9, joten ehkä siinä oli sitten juurikin alkiossa jotain häikkää. Mitenköhän on, varmaan sitten koko muukin samasta hoidosta saatu sakki on jotenkin viottunutta. :( Viimeiseen kiertoon tehti yhden blaston siirto, josta nega.
 
Tulen juuri eiliseltä siirrolta. Kaksi blastoa, tai blasto ja melkein blasto siirrettiin.
Biologi näytti embryoskoopista miten alkiot jakautuu. Selitti että luokitus on hyvin katsojan silmässä. Tietysti tietyt kriteerit om olemassa mutta asioissa on niin hiuksen hienoja eroja.
Samalla sanoi etteivät enää alleviivaa niitä luokkia asiakkaille koska luokka on vaan kriteeri eikä lopulta kerro juurikaan tuleeko alkiosta vauvaa vai ei (poislukien selkeät huonot alkiot). Kysyin siirettyjen luokkaa ja sanoi että äkkikatsomalta ne olisi 2AB toinen ja toinen vähän heikompi, mutta sanoi sitten ettei ala luokitusta korostamaan vaan on sitä mieltä, että noin yleisesti ne oli hyviä ja erittäin potentiaalisia. Eli en tosiaan tiedä mikä olisi virallinen "tuomio". Lisäksi sanoi että heilllä yksityisellä on tiukemmat kriteerit laadulle ja luokille kuin julkisella.
Mutta joo.. ei se luokka mitään aina kerro. Kertoi , että yhdeltäkin oli pakastettu upea nelisoluinen ja muutama "huonompaa " kaksisoluista jakautumisvaiheessa ja sulatuksessa kävikin niin että toi 4soluinen, potentiaaliseksi kehuttu, pysähtyi kehityksessä täysin ja kaksi heikompaa kaksisoluista lähti hyvin eteenpäin. Eli tuoresiirrossa olisi tod.näk siiretty täysin "väärä" alkio. Itselläkin kävi tässä viljelyssä niin että 2-3pv hyvälle näyttäneet kuukahti matkan varrelle.

Mun edellinen raskaus lähti hyvin käyntiin hitailla 4.pv alkioilla jotka ei olleet vielä edes morula-asteella.
 
Mandala kirjoitinkin samaan aikaan samaa asiaa :)
Geneettinen keskeytys on se että ultrassa ja kokeissa todetaan sikiöllä mahdollinen eritasoinen vamma joka johtuu jostain, yleensä geenivirheestä. Tämä raskaus voidaan sitten halutessaan keskeyttää luvan saatuaan.
 
Kiitos Tammityttö sinunkin infosta! <3

Onpa teillä ollut ihanaa, että olette päässeet biologin kanssa juttusille ja milenkiintosia asioita hän on sinulle kertonut. Oliko siis niin, että te olitte ykistyisellä puolella hoidoissa? Me ollaan oltu nyt v. 2009 Väestöliitolla, ollaan tykätty kovasti. :)
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä