Black Friday Suomessa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tämä Suomen Black Friday on ihan älytön juttu. Alennukset ovat onnettomia ja sen lisäksi kun niitä alennuksia ei haluta antaa, yritetään tätä lypsää ja puhutaan jo black week:istä. Englanniksi tietenkin, vaikka englanninkielisissä maissa se friday on todellakin perjantai. Yksi alennusten superpäivä, jolloin on tarkoitus saada ihmiset liikkeelle ja jouluostoksille ja muutenkin tuhlaamaan rahaa.
 
Samaan kiinnittänyt huomiota. Koko juttu on Suomessa ymmärretty väärin. Ideana on oikeasti, että aikaa yksi päivä ja kovat tarjoukset. Suomessa black week on jopa esim. Specsaversilla "douple black week" :D Menee kyllä ihan perseelleen. Kas kun ei black month. Ja Citymarket julkaisi viime vkl yhden black friday -esitteistään, jonka voimassaolo päättyi jo keskiviikkona - eli ennen itse päivää... :D Stadium Outlet haluaa päästä hulinoihin mukaan ja mainostaa Black Friday -teemalla, mutta alennuksia ei ole ollenkaan. Perusteena on "meillä on aina black friday -hinnat".

Oi voi... oi voi... tämä ei todellakaan ole se idea.
 
vierailija
Parempi että tarjouksia on pitkin viikkoa kuin että kaikki ihmiset olisi jonossa samana päivänä. Eihän meillä sitä kiitospäivääkään ole, että ihan sama
 
vierailija
Parempi että tarjouksia on pitkin viikkoa kuin että kaikki ihmiset olisi jonossa samana päivänä. Eihän meillä sitä kiitospäivääkään ole, että ihan sama
No kun ei niitä tarjouksia oikeastaan ole. Prosentit ovat pieniä ja nekin usein laskettu keinotekoisesti korotetuista hinnoista. Yleensä saat saman tuotteen samaan hintaan tai tyyliin 20 euroa kalliimmalla (jos puhutaan esim. televisiosta) koska tahansa vuoden mittaan kun vaan tsekkaat nettikaupat läpi. Joku myy aina sen 20 pinnaa edullisemmin. Ja kuka tekee heräteostoksia sen takia, että televisio on pari kymppiä edullisempi?

Black Fridayn ajatus on juuri siinä, että saadaan ihmiset liikkeelle ja tekemään heräteostoksia ja käyttämään rahaa. Tarjoukset ovat isoja eikä läheskään aina ole mahdollista ostaa alennuksella netissä. Toki näin korona-aikana se on ongelma, mutta kuitenkin. Ostamisen ympärille on rakennettu karnevaali ja positiivinen ilmapiiri kun kyse on vaan yhdestä päivästä, jota odotetaan ja joka on ilmiö. Kaupat avaavat ovensa usein tavallista aikaisemmin vaikkapa kuudelta aamulla ja alennukset ovat massiivisia. Sisäänvetotuotteissa esim. -85 % ja yleisesti -20-50 %. Perheet lähtevät shoppailemaan ja käyvät aamupalalla ja lounaalla ulkona. Rahaa käytetään ja talouden rattaat pyörivät. Kaiken kaikkiaan hyvin amerikkalainen juttu siis.

En sano, että kaipaisin sitä Suomeen, mutta se mitä en ainakaan kaipaa on tämä pliisu suomalainen kopio. Lähinnä on imitoitu nimi mainosmateriaaleihin eikä muuta. Vähän epäilen, että myyntiennätykset eivät hirveästi pauku ja jos paukkuvatkin, niin sen takia että ihmisiä onnistutaan kusettamaan. Myydään mallistosta poistuva 500 euron televisio kuluttajalle Black Friday -alennuksella hintaan 500 euroa.
 

Yhteistyössä