Benecol vs Keiju keventäjä ?

  • Viestiketjun aloittaja "ccc"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Voi ja kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy käyttöön. Kaikki muut margariinit ja rypsiöljyt jätetään kaupan hyllylle

Kannattaa tutustua aineosaluetteloon ja valmistusmenetelmiin. Kuuluuko esim. lipeä oikeasti turvalliseen valmistusprosessiin.
Voista ja oliiviöljystä voi itse tehdä levitteen tai paistorasvan.
Rypsiöljyssä on omega 3:sta ja 6:sta oikeassa suhteessa, oliiviöljyssä ei ole elintärkeää omega 3:a ollenkaan.
 
vierailija
Rypsiöljyssä on omega 3:sta ja 6:sta oikeassa suhteessa, oliiviöljyssä ei ole elintärkeää omega 3:a ollenkaan.
Rypsiöljyn omega-3 on hyödytöntä koska elimistö ei pysty käyttämään siitä kuin n. 10%.
Rypsiöljy on muiltakin ominaisuuksiltaan yksi huonoimmista rasvoista mitä löytyy, huonontaa veren
rasvaprofiilia, aiheuttaa tulehduksia ja syöpää.
Omega 3 -lähteenä kalaöljy on tuhat kertaa parempi.
 
Rypsi ja rapsiöljyt käy hyvin saranoiden voiteluun.
Oliiviöjy, se extravirgin kylmäpuristettu LAADUKAS on hyvä.

Valion meijerivoi on paras leivälle, leivontaan ja ruoanlaittoon!
 
vierailija
Höh.Sehän on kolesterolia alentava tuote koska siinä on (tarkistin netistä)kasvistanoliesteriä sen pitäisi olla hyväksi verisuonille,ja sydämelle.Ei pitäisi olla myrkyllistä
Naulan kantaan.. " pitäisi " olla hyväksi ja " pitäisi " auttaa siihen ja tähän ja alentaa sitä sun tätä.
Kylmä totuus on kuitenkin että kyseessä on epäterveellinen ja haitallinen tuote.
Kolesterolia ei tarvitse alentaa jos ei ole kyseessä perinnöllinen kolesterolitauti.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Naulan kantaan.. " pitäisi " olla hyväksi ja " pitäisi " auttaa siihen ja tähän ja alentaa sitä sun tätä.
Kylmä totuus on kuitenkin että kyseessä on epäterveellinen ja haitallinen tuote.
Kolesterolia ei tarvitse alentaa jos ei ole kyseessä perinnöllinen kolesterolitauti.
no mutta pitäähän sen jolla ei kolestroli ole perinnöllistä saada myös se kolestroli alas muuten menee verisuonet tukkoon.Noilla joilla se on perinnöllistä hoidetaan lääkkeillä,ja noita joilla se ei ole perinnöllistä hoidetaan ruokavaliolla.Sellainen ero noilla on mutta kyllä molemmpia hoidetaan eihän sitä voi jättää hoitamatta kummallakaan muuten voi tulla noutaja liian aikaisin.Benecolista en tiedä onko haitallinen vai ei,mutta siitä sanotaan että se alentaa kolesterolia.
 
vierailija
no mutta pitäähän sen jolla ei kolestroli ole perinnöllistä saada myös se kolestroli alas muuten menee verisuonet tukkoon.Noilla joilla se on perinnöllistä hoidetaan lääkkeillä,ja noita joilla se ei ole perinnöllistä hoidetaan ruokavaliolla.Sellainen ero noilla on mutta kyllä molemmpia hoidetaan eihän sitä voi jättää hoitamatta kummallakaan muuten voi tulla noutaja liian aikaisin.Benecolista en tiedä onko haitallinen vai ei,mutta siitä sanotaan että se alentaa kolesterolia.
Jos ei ole perinnöllistä kolesterolitautia niin kolesterolia ei tarvitse hoitaa (alentaa), vaan sen sijaan tarvitsee ennaltaehkäistä sydän ja verisuonitauteja = ei tupakkaa, sopivasti liikuntaa, oikeanlaista ravintoa eli runsaasti oikeanlaisia rasvoja, siis voita, neitsytoliiviöljyä, kookosöljyä, kalaöljyä. Hiilihydraatteja vähän ja laadukkaita, koska insuliiniresistenssi on kaiken pahan alku ja juuri. Huonot rasvat kuten rypsiöljy auringonkukkaöljy ym. muuttavat veren omega 3/6 suhteen aivan liian omega 6 -voittoiseksi ja aiheuttavat matala-asteista tulehdusta.
Verikokeessa tärkeämpiä kuin kokonaiskolesteroli/hdl/ldl olisi trigly-arvo joka indikoi pienipartikkelisen ldl:n määrää veressä, se on se fraktio ldl:stä joka hapettuneena tarttuu vaurioituneeseen verisuonen seinämään.
Trigly-arvo olisi hyvä olla n. 1-1.7. Toinen tärkeä arvo on d-vitamiiniarvo, se olisi hyvä olla 120-220.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Jos ei ole perinnöllistä kolesterolitautia niin kolesterolia ei tarvitse hoitaa (alentaa), vaan sen sijaan tarvitsee ennaltaehkäistä sydän ja verisuonitauteja = ei tupakkaa, sopivasti liikuntaa, oikeanlaista ravintoa eli runsaasti oikeanlaisia rasvoja, siis voita, neitsytoliiviöljyä, kookosöljyä, kalaöljyä. Hiilihydraatteja vähän ja laadukkaita, koska insuliiniresistenssi on kaiken pahan alku ja juuri. Huonot rasvat kuten rypsiöljy auringonkukkaöljy ym. muuttavat veren omega 3/6 suhteen aivan liian omega 6 -voittoiseksi ja aiheuttavat matala-asteista tulehdusta.
Verikokeessa tärkeämpiä kuin kokonaiskolesteroli/hdl/ldl olisi trigly-arvo joka indikoi pienipartikkelisen ldl:n määrää veressä, se on se fraktio ldl:stä joka hapettuneena tarttuu vaurioituneeseen verisuonen seinämään.
Trigly-arvo olisi hyvä olla n. 1-1.7. Toinen tärkeä arvo on d-vitamiiniarvo, se olisi hyvä olla 120-220.
tätä just meinaan,eli hoidetaan homma ruokavaliolla ja liikunnalla.Jos siis ei ole perinnöllistä.Luulen että olemme asiasta samaa mieltä.Katsot asiaa vaan erikulmasta kuin minä,Heh.:unsure:
 
vierailija
Itse olen huomattvan lihavuuden ja vaikean ylipainon rajoilla, mutta kolesteroliarvot oikein hyvät.
Leivän päällä käytän tavallista keijua ja paistamiseen rypsiöljyä. Kolesteroli on enemmän kiinni geeneistä, kuin ravinnosta.
 
vierailija
Itse olen huomattvan lihavuuden ja vaikean ylipainon rajoilla, mutta kolesteroliarvot oikein hyvät.
Leivän päällä käytän tavallista keijua ja paistamiseen rypsiöljyä. Kolesteroli on enemmän kiinni geeneistä, kuin ravinnosta.
Terveys ei ole sama asia kuin "hyvät" kolesteroliarvot. Jos syöt liikaa hiilihydraatteja, tulee liikaa insuliinia
joka lopulta aiheuttaa diabeteksen ja vaurioittaa verisuonia ja tukkii ne.
Toisekseen Keiju ja rypsiöljy ovat erittäin epäterveellisiä.
 
vierailija
Rypsiöljyssä on omega 3:sta ja 6:sta oikeassa suhteessa, oliiviöljyssä ei ole elintärkeää omega 3:a ollenkaan.
Kylmäpuristettu rypsiöljy tai rapsiöljy päivittäin 1-2 rkl alentaa kolesterolia. Ystäväni sai statiineista vaikeita sivuoireita lopetti ja sai kylmäpuristetun, suomalaisen öljyn myötä kolesterolin laskemaan normitasolle. Myös kalanmaksaöljy on hyvä, jos pystyy sitä nauttimaan.
 
vierailija
Ihmisen elimistö tuottaa melkein kaiken tarvitsemansa kolesterolin. Jos et saa kolesterolia ravinnostasi niin sitten elimistö vasta alkaakin tuottamaan sitä lisää. Voita ja kananmunia voit syödä ihan huoletta. Teolliset margariinit ovat harmaata mönjää ennen värjäysprosessia, keinotekoisten makuaineiden laittoa ja keinotekoista vitaminointia. Eläinrasvojen syönti alentaa huonoa kolesterolia (LDL) ja nostaa hyvää kolesterolia (HDL) veressä. Sen takia liha on paras keittää tai paistaa rasvoineen päivineen, jotta saataisiin mukaan kaikki hyöty senkin syönnistä.
Nonni
 

Yhteistyössä