Avatun Aurajuuston sininen home on lisääntynyt -voiko sitä vielä syödä?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ei oikein ymmärrä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
E

ei oikein ymmärrä

Vieras
Viim. käyttöpäivä näkyy olevan 25.10, mutta se on ollut avattuna jääkaapissa jo viikon, ehkä toista. Näyttää olevan sitä sinihometta enemmän kuin ennen, voiko juustoa vielä käyttää ruuanlaittoon vai onko se pilalla?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ei oikein ymmärrä:
Viim. käyttöpäivä näkyy olevan 25.10, mutta se on ollut avattuna jääkaapissa jo viikon, ehkä toista. Näyttää olevan sitä sinihometta enemmän kuin ennen, voiko juustoa vielä käyttää ruuanlaittoon vai onko se pilalla?

Tänään juuri mietin samaa ja päädyin sitten leikkaamaan sitä sinistä sivuilta pois, ja kyllä söin. Maku ihan sama eikä haissut mitenkään enemmän/ihmeelliselle.
 
Muistan jonkun sanoneen, että homejuustoon kasvava home on kuitenkin sitä samaa, vaaratonta hometta kuin on itse juustossa muutenkin. Kannattaa tosiaan leikata pois päältä, mutta muuten pitäisi olla syömäkelpoista.

Okei, itse en söisi, mutta mä olenkin hysteerikko :xmas:
 

Yhteistyössä