automatkat

  • Viestiketjun aloittaja autoilija
  • Ensimmäinen viesti
autoilija
Miten muilla sujuu automatkat 1 vuotiaiden kanssa. Meiän tyttö kyllästyy turvaistuimessa istumiseen joskus jo parissa minuutissa, lelutkaan ei kelpaa... Mites muilla? Vinkkejä?
 
Meillä on mennyt matkat oikeastaan aina aika hienosti. Kaikki lapsethan kiukuttelee joskus, olivat sitten autossa tai ei. Mutta sitä enemmän vaativat sirkushuveja, jos niitä järjestetään. Tietysti kannattaa pitkillä matkoilla ottaa viihdykkeeksi leluja, musiikkia tai esim. porkkanaa naposteltavaksi, että isi tai äiti sa ajaa hetken ilman huutoa. Mutta jos menee itkuksi ei lapsi siihen kuole.
Itse en voi sietää niitä vihon viimeisiä kommervenkkejä, mitä autosa tehdään että lapsi viihtyisi eikä itkisi... Parhaimmillaa turva istuin käännetään kasvot menosuuntaan liian aikaisin, jotta lapsi näkee eteenpäin ja viihtyi, tai sitten vielä parempaa otetaan syliin, kun vanhemman syli on turvallinenpaikka, eikä siellä itketä... \|O
... Ja yleensä lopputulos on kuitenkin se, että lapsi itkee jos sattuu itkettämään. Mielestäni ei sen takia kannata matkoja jättää tekemättä .
 
oona10
Meillä on pienestä asti tottunut autoon, koska ajetaan aika paljon ja pitkiä matkoja. Esim. kauppaan on puolen tunnin ajomatka, mummolaan 2,5h. Nukkuu, jos on uniaika, mut ei muuten. Vasta tultiin mummolasta, ei ollut päikkäriaika. Ei nukkunut matkalla yhtään, mutta viihtyi hyvin. Välissä katseli leluja, välissä jutteli omiaan. Lapsi on takapenkillä yksin, turvaistuimessa, selkä menosuuntaan.
 
meillä kanssa tyttö puolitoistavuotias ja naama menosuuntaan. sitten alkumatka sijoitetaan aina pitkillä reissuilla päikkäriaikaan ja sitten tytön herättyä katsellaan kaikkea mikä ikkunoista näkyy. varsinkin pilvet, autot ja linnut ja pelloilla olevat elukat kiinnostaa kovasti. kun tämä viihde alkaa kyllästyttää, niin piirustuslevy esille ja kun sekin alkaa kyllästyttää, niin nippu mainoksia, joissa on värikkäitä kuvia. viimeinen hätävara on yleensä aina joku pieni naposteltava esim leipä, valmiiksi pilkotut hedelmät, mehua urheilujuomapullosta (niissä on sellainen kiva korkki, josta tyttö tykkää imeä), rusinat, viinirypäleet yms yms...
 
Piitu1981
Viihtyy, lähes joka vkl 200km matka... B) Yleesä matkat jotka ovat pidempiä nukkuu (kyseessä siis 1v8kk). Kyllä niitä kiukkupäiviäkin mukaan riittää, mutta yleensä ottaen ok matkustaja. :) :heart:
 
Meillä autoillaan todella paljon ja on kai siis tottunut autoiluun. Joskus tietysti tulee myös näitä huutokohtauksia, mutta niillehän ei aina mahda eikä aina pidäkään mahtaa mitään. Pidemmille matkoille toki hyvä ottaa mukaan jotain syötävää ja "tekemistä". Yleensä poika (1,2v) nukkuu autossa vaikka ei olisi päikkäri aikakaan...
 
kuusela
Meillä lapset ovat olleet istuimessa vaikka ovat itkeneet ja potkineet...oppivat että autossa istutaan niin kauan kuin matka kestää. Vanhin on 12v ja nuorin 5v..ei mennyt kuin muutama kerta itkemiseen älkää antako periksi muuten tulee ikuinen riesa.
 
meidän nyt 1 vuotias tyttö viihtyy hyvin autossa, meillä on kotikulmille matkaa 500km on ollu leluja mukana,ruoka ajoista pitää kiinni, musiikkia täytyy kuunnella, suurimman osan ajasta on aina kyllä nukkunut kiltisti :saint: tietenkin on matkaan mahtunut kitinöitäkin mutta yleensä menee hyvin :D
 

Yhteistyössä