Atopiaa vai allergiaa?

  • Viestiketjun aloittaja -Tumpula-
  • Ensimmäinen viesti
-Tumpula-
Pojalla (6½kk) on tosi kuivia, välillä punoittavia laikkuja säärissä ja vähän myös käsivarsissa. Niitä alkoi tulla kun aloin maistattaa kiinteitä viiden kuukauden iässä. Myös pojan selässä ja masussa on välillä pieniä punaisia pilkkuja. Ennen kiinteitä pojan iho oli tosi hyvä, ei tarvinut rasvata muuta kuin vaippa-aluetta joskus.
Onkohan kyse ruoka-aineallergiasta vai onko tuo jotain atooppista ihottumaa? Läiskät eivät ilmeisesti kutia, ainakaan poika ei niitä raavi.
Mä olen jättänyt porkkanan pois pienen ruokavaliosta muutama päivä sitten. Vielä ei ole ihottuma helpottanut. Tänä aamuna ihottumaa oli hieman jo pepussakin. Vaippaihottumaa pojalla ei ole ollut.
 
Meidänkin pojille ilmestyy aina talvisin kuivia ja punaisia länttejä. Eivät ole raapineet länttejä ja ne tulee ja menee. En ole huomannut, että tulisi jostain ruuasta. Kesällä länttejä ei ole ollut.
Vanhemmalle pojalle, joka on nyt 4,5 v, ilmestyi juuri talven ensimmäinen läntti.
 
Meillä poika kohta 10kk ja tuossa 3kk ikäisenä kärsi jo tosi kuivasta ja kutisevasta ihosta.Käytin ihotautilääkärillä ja saatiin rasvoja vinot pinot.Nyt tilanne on edennyt sellaiseen pisteeseen että kävimme taas lääkärissä sillä minusta nämä kauheat,lisääntyneet,ärtyneet punaiset läikät eivät voi olla enää vain mitään kuivan ihon aiheuttamaa vaan että taustalla on varmasti jotain ruoka-aineallergioita.Ihotautilääkäri oli samaa mieltä ja laittoi lähetteen jatkotutkimuksiin.Odottavan aika on pitkä ja olenkin tässä suorittanut itse jonkinasteisia kokeiluja joiden perusteella voisin sanoa että mielestäni oireita pahentavat ainakin viljat ja peruna! Meillä kohta 10kk neuvola,katotaanpas mitä terkkari tuumaa siihen jos äiti sanoo että epäilempä että lapseni on allerginen PERUNALLE!
 
Neponen
Tavalliset kuivat läntit, jotka eivät kutise ovat yleensä atopiaa. Mutta jos ne ärhäköityvät kovasti rasvailusta huolimatta on se melkeinpä varmasti merkki ruoka-aineallergiasta. Meillä tytölle oireita aiheuttaa ainakin lehmänmaito (tällä hetkellä erityiskorvike käytössä), porkkana, maissi ja kananmuna. Tyttö reagoi myös rintamaidon kautta minun syömiin allergeeneihin.
 
auri74 harmaana
Meillä todettiin esikolla 5kk iässä allergia perunalle, raa'alle kylläkin vain onneksi ja samoin porkkanalle.. eikä kyllä 7 v kestä vieläkään porkkanaa raakana eikä omena eikä päärynä eli on siitepölyallergikko... Mutta kannattaa yrittää jättää pois kaikki I allergeenit vauvalta ja itseltä jos imettää ja kananmuna-allergia on aika yleinen alta vuodeikäisillä... Tsemppiä!
 
näppärä
Vanhemmalla lapsellani alkoi 3 kk:n ikäisenä poskiin tulla laikkuja, punaisia alueita, jotka olivat tosi "rankkoja", vars, nyt vuosien jälkeen kuvista katsottuna. Rasvaa vain neuvolasta annettiin, kunnes puoli vuotis tarkastuksessa terkkari totes, että nyt näytetään lääkärille ja kas; allergiatesteihin, tippakoe käsivarteen (annos eri ruoka-aineita iholle) ja se selkäteippikoe; tulos; kotimaiset viljat, maito ja muna pois + yleisesti allrgisoivat ruoka-aineet. Kahteen ikävuoteen asti pidin ne pois, opettelin jos jonkinmoista ruokaa tekemään muista aineista (paitsi munatonta kakkua en onnistunut millään saamaan kypsäksi) ja nyt lapseni 7v syö kaikkea, paitsi suklaa ehkä tökkii vielä...
 

Yhteistyössä