Asunnossa oli yli 32 astetta melkein kuuden tunnin ajan ja vuokranantaja katkaisee puhelun kun yritän neuvotella

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tiettävästi 32 astetta on raja milloin vuokrasta voi saada alennusta ja/tai ilmastointilaitteen vuokranantajan piikkiin. Omassa tapauksessa tyyppi ei keskustele asiasta lainkaan.
 
vierailija
Kannattaa varmaan muuttaa toiseen asuntoon. Käytännössähän vuokranalennus menee sillä tavalla, että alennusta tulee siltä ajalta kun asunnossa on ollut yli 32 astetta. Eli jos sulla on 6 tuntia liian kuuma ja kuukausivuokra on vaikka 1000 €/kk, voit saada jonkun prosentin alennusta 8 euron osuudesta. Eli vaikka 1,60 euroa, joka on suositus (20 prosenttia). Tai jos vuokranantaja alkaisi oikein höveliksi ja myöntäisi sen 20 prosenttia koko päivältä niin saisit 6 euroa ja 60 senttiä. Sitä kannattaa miettiä onko sen arvoista, että ihan hirveästi alkaa valittaa.

Ilmastointilaitetta ei ole tulossa. Se koskisi lähinnä jotain sellaista tilannetta, jossa seinän toisella puolella olisi ravintolan pitsauuni tai taloyhtiön sauna, joiden takia asunnossa olisi jatkuvasti yli 32 astetta eikä se olisi ilman viilennystä lainkaan asuinkelpoinen.
 

Yhteistyössä