Arto Satonen HS:lle: Työttömien hakemuspakko puretaan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Tarkoituksena on asettaa velvoitteita hakea töitä myös vastaisuudessa, mutta ei yhtä mekaanisesti kuin nykymallissa."

Kuvitteleeko joku nyt oikeasti että OrpoPurran talousoikeistohallitus päästää työttömät helpommalla kuin Marinin hallitus, hei ihan oikeasti?

On selvä että siinä missä Marinin mallissa työtön joutui lähettämään kuukaudessa 4 hakemusta työttömyysturvan ehtona ja se siitä, niin tämä työttömiä, köyhiä ja osa-aikatyöläisiä kepittävä oikeistohallitus luo takuulla jonkinlaisen Siplän-Orpon-Soinin oikeistohallituksen kaltaisen aktiivimallin, jossa sinua rangaistaan ellet löydä tietyn aikavälin sisällä työpaikkaa tai suostu menemään ilmaistöihin tietyksi aikaa. Sipilän hallitus vaati 18 tuntia töitä tarkastelujakson eli 65 arkipäivän/3 kuukauden sisällä tai työttömyysturvaa leikattiin. Vaihtoehto oli saada yrittäjätuloja tai koulutuspaikka tietyksi aikaa. Vaikka siis hait töitä, muttet onnistunut saamaan, sinua rangaistiin ahkeruudesta ja yrityksestäkin työttömyysturvan leikkauksella. Nyt meillä on vielä monta kertaluokkaa verenhimoisempi oikeistohallitus, joten odotettavavissa on vielä Sipilän hallitustakin pahempia toimia työttömien kiusaksi.
 
vierailija
Turhan hakemusrumban karsiminen on hyvä asia (kannustimenahan hallituksella oli yritysten kritiikki). Mutta jännityksellä tässä tosiaan saa seurata, mitä keksivät. Enkä ole edes työtön.

Veikkaanpa minäkin, että toimet ovat jotain jolla yritykset saavat ilmaisia työntekijöitä yhteiskunnan piikkiin.
 
vierailija
Turhan...an karsiminen on hyvä asia (kannustimenahan hallituksella oli yritysten kritiikki). Mutta jännityksellä tässä tosiaan saa seurata, mitä keksivät. Enkä ole edes työtön.

Veikkaanpa minäkin, että toimet ovat jotain jolla yritykset saavat ilmaisia työntekijöitä yhteiskunnan piikkiin.
Jos ei muuta keksi, tuovat hoidokkeja kotiin visiitille tai jotain vastaavaa
 

Yhteistyössä