Aromisuola pitäisi kieltää lailla!!!

vierailija
Hiivauute on yleisnimi erilaisille jalostetuille hiivatuotteille. Hiivauute vahvistaa proteiinipitoisten raaka-aineiden makua. Se ei kuitenkaan kuulu lisäaineisiin, kuten arominvahventeet, vaan on tavallinen raaka-aine.
 
vierailija
Aromisuola ei taida ihan kauheasti erota liemijauheista, mutta siitä tulee ruokaan niin paha maku, että sen takia en sitä käytä. Joissakin ruuissa käytän valmiita liemivalmisteita, mutta usein paremman maun saa hyvällä maustamisella, kasviksilla ja yrteillä.Grillimauste on toinen kauhistus, yäk!
 
vierailija
Hieno saavutus Rättis, sun liikakilojen katoaminen, jos tuolla oli niin suuri vaikutus! Älä vaihda Pansuolaan, koska siinä se lysiinihydrokloridi saa aikaan saman mitä aromisuolakin, kun se ON aromia vahvistava aine - makuaistimushan tapahtuu lopulta aivoissa(y)
 
vierailija
"Ainesosat
Suola, tärkkelys* (peruna*, maissi*), maltodekstriini*, raakaruokosokeri*, luontaiset aromit, kovettamaton kasvirasva* (palmu*), paakkuuntumisenestoaine (kalsiumkarbonaatti), porkkana 1,5 %*, purjosipuli 1,5 %*, persilja*, mausteet* (kurkuma*, muskotti*).
* = luomu

Valmistusmaa Itävalta"

Ei missään tapauksessa noin kallista suolaa tarvitse kukaan. Maltodekstriini on "nopeaa" hiilaria, eikä sellaisella pidä pilata muuten hyvää ruokaa. JÄRKYTTÄVÄÄ tuhlausta ja listasta puuttuu kokonaan suolan kaliumferrosyanidi E536.:sick::sick::sick::sick::poop:
Raakaruokosokerissa on glysiiniä ja glutamiinihappoa, joista tulee migreeni.

Ja sillä sokerilla, tärkkelyksellä sekä maltodekstriinillä menee hyvä karppaus pilalle:mad:
 
vierailija
Maisskoisaperhosen toukat kuolee, niin kuolee ne muutkin toukat, jonka vuoksi maissista saadaan kätevää jauhonparannetta. Ei ne toksiinit silti siitä mihinkään katoa!
 
vierailija
Mikään ei ole niin hyvää, kuin aromisuolassa kieriskelty pikkulihapulla. Kokeilkaapa! Aromisuolaa runsaasti jonkun Kivikylän lihapullan ympäri ja sitten suuhun. Ai saakeli et on herkullista.
 
vierailija
Kyllä! Olen samaa mieltä. Ihmiset eivät tarvitse myrkyllisiä arominvahventeita, vaan ihan perus mausteet riittävät. (y)
Aromivahvenne on ihan samalla tavalla myrkky (eli ei ole) kuin perusmausteetkin. Tai oikeastaan se on siinä mielessä vähemmän myrkky, että se on laboratoriossa tehty ja sen kemiallinen koostumus tiedetään tarkalleen. Sen sijaan esimerkiksi pippurin sisällöstä ei yhdelläkään kuluttajalla voi olla mitään tietoa koska ei tiedetä missä marja on kasvanut tai mitä sille on tehty matkalla Pirkan maustepussiin.

Kemia on siinä mielessä jännä tiede, että ihmisillä on vaikeuksia erottaa prosessia lopputuotteesta. Mutta kultaakin huuhdotaan hapon avulla. Ja kuitenkin kulta on kultaa. Ei kulta ole hapolla erotettuna sen vaarallisempaa kuin mikään muukaan kulta. Samalla tavalla natriumglutamaatti on ihan samaa tavaraa syntytavasta riippumatta. Sitä voidaan tehdä laboratoriossa tai se voi kehittyä tomaatin kuoreen luonnossa. Kemiallisesti sama tavara reagoi ihmisessä aina samalla tavalla.
 

Yhteistyössä