Apuja yöimetyksen lopettamiseen kun korvike ei kelpaa

Tilanne on tämä, poikamme pian 6 kk ei ole huolinut mitään äidinmaidonkorviketta mistään pullosta tai nokkamukista missään vaiheessa. Tarjottu on, hiljalleen totuteltu, mutta ei vain huoli. Vettä kyllä osaisi pullosta ja nokkamukista juoda mutta ei korviketta. Eli kyse ei ole siitä että ei pulloa huolisi. sisältö on se ongelma.

Ongelma on nyt se, että pojan olisi vain PAKKO huolia sitä korviketta joulukuuhun mennessä, jolloin aloitan osa-aikatyöt. Sillon olisi toiveena lopettaa yöimetys, ja muutenkin elämä helpottuisi.

ONKO KELLÄÄN MUULLA SAMAA ONGELMAA? onko toivo menetetty vai oppiikohan hän sittenkin?

Ja nyt kaikki "maailman parhaiden äitien" kommentit imettämisen tärkeydestä voi jäädä tästä ketjusta pois, sillä imettämistä jatkaisinkin ilomielin ja saisin varmasti voimaa jatkaa sitä vielä jonkin aikaa jos saisi sen korvikkeen siihen rinnalle, jotta voisi joskus nukkua kunnon yöunet. Poika herää vieläkin 2-4 krt syömään yössä.

Onko teillä neuvoja? Miten saan pojan totutettua?

Ja miten imetyksen lopettaminen onnistuu sitten kun se on ajankohtaista kun ei korvike kelpaa?
Oman maidon Pumppaus ei enää onnistu.
 
Eihän hänen tarvitse korviketta huoliakkaan jos yö-imetykset lopetat..? Pidätte vaan unikoulua kun pojalla täydet viisi ateriaa päivässä ja ikää yli 6kk,niin että yösyöminen lopetetaan kokonaan. Ja jos ei korviketta huoli niin kyllä helpoimmalla pääset jos jatkat imetystä sinne 1vuotiaaksi ja sitten siirrytte siitä suoraan tavan maitoon. Ja töittesi aikana hoitaja antaa soseita ja vettä juomaksi kerran se kelpaa :)
 
Löytyisikö noista linkeistä ideaa..:
http://vanhemmat.mll.fi/hoivaan_ja_kasvatan/uni/uni_puoliv.php?dir=/hoivaan_ja_kasvatan/uni

Tassuttelusta:
http://vanhemmat.mll.fi/hoivaan_ja_kasvatan/uni/uni_tassu.php?dir=/hoivaan_ja_kasvatan/uni
 
Oletteko kokeilleet kaikki korvikemerkit ja muutamaan otteeseen että tottuu makuun?
Tietysti olisi helpoin kun saisi pumpattua korvikkeen joukkoon omaa maitoa niin olisi tuttu maku mukana ja siitä jättäisi pikkuhiljaa oman maidon.. mutta tiedän ettei ole helppoa kun itsekään en saa enää paljoa pumppaamalla tulemaan vaikka imetän. :whistle:
 
Meidänkään neiti ei huolinut korviketta. Lopetin yöimetyksen 7 kuukautta vanhana. Silloin 7 kuukauden ikäisenä yösyönti väheni 1-2 kertaan, kun puuroa alkoi menemään illlalla enemmän.

Varustauduin kauheaan itkuun öisin, kun lopetin yöimetyksen, mutta se menikin helposti. Eli kannattaa ensin vähentää imetys 1-2 kahteen kertaan ja sitten sen jälkeen lopettaa yösyönti. Lopetimme yöimetyksen, kun miehelläni oli muutama päivä vapaata töistä. Ihan sen takia, että jos yöllä joutuu kovasti nukuttamaan ja sylissä kantamaan, niin voi sitten päivällä nukkua ja toinen hoitaa vuorostaan.

Meillä meni kaksi yötä yösyönnin lopettamiseen. Neiti ei itkenyt tissin perään, mutta oli hereillä joten jouduimme nukuttamaan joka yö uudestaan noin tunnin ajan.

Eilen 8kk vanha neitimme joi korviketta mukista 1. kerran kunnolla. Sitä ennen ei ole kelvannut, muuten kuin puurossa.
 
Voisitteko täsmentää vielä mikä lasketaan yöimetykseksi? Eli jos meillä mennään 20.00 nukkumaan ja noustaan ylös aamulla 7.30 niin onko 4.00 imetys vielä yöimetys. Sehän on ajallisesti yöllä mutta vauva on nukkunut jo 8h siihen mennessä. Eli onko se kiinni kellonajasta vai nukutusta ajasta?

Eli pitäisikö illalla mennä myöhemmin nukkumaan vai yrittää jättää tuo 4.00 syöttö pois? Meillä on vasta 2 kk vauva, joten en ole vielä jättämässä 4.00 imetystä pois, mutta kyselen tulevaisuuden varalle.


 
Tilliäinen, en osaa minäkään sanoa mikä virallisesti lasketaan yöimetykseksi. Mutta oon itse ajatellut, että kun ne itsestä tuntuu tapahtuvan yöllä niin se olisi yösyöntiä. Mulle se on tarkoittanut iltakymmenen ja aamukuuden väliä. Meillä kyllä vauvan rytmi on monta kertaa heittänyt ympyrää vaikka alunperin nukkuikin tosi hyvin yöt. Varsinkin sen jälkeen kun oppi konttaamaan yöt oli välillä täyttä hulabaloota kun toinen vilisti öisin pitkin sänkyä.

Alkuperäiseen kysymykseen vielä, että se yösyönti voi jäädä tosi helpostikin pois. Meillä otti kasikuisena tavakseen herätä neljältä syömään, sitten päätettiin kokeilla onnistuisiko poisjättäminen. Ekana yönä huusi yli tunnin ja se jäi siihen. Siitä eteenpäin on nukkunut yöt läpi. Eli, meillä se on nykyään klo 21-klo7-8 aamulla.

Niin, ja ei myöskään oikein tykännyt korvikkeesta, mutta just sen jälkeen kun tuo yöllinen imetys jäi pois, niin alkoi juoda nokkiksesta innolla. Toivotaan, että siellä onnistuisi myös.
 
Alkuperäinen kirjoittaja tilliäinen:
Voisitteko täsmentää vielä mikä lasketaan yöimetykseksi? Eli jos meillä mennään 20.00 nukkumaan ja noustaan ylös aamulla 7.30 niin onko 4.00 imetys vielä yöimetys. Sehän on ajallisesti yöllä mutta vauva on nukkunut jo 8h siihen mennessä. Eli onko se kiinni kellonajasta vai nukutusta ajasta?

Alle yksivuotiaan "kokoyön" uneksi lasketaan 5 tunnin yhtäjaksoinen unipätkä. Ts. alle yksivuotiaan ei ole tarkoituskaan nukkua kahdeksaa tuntia putkeen.

Monet äidit pitävät yöimetyksenä imetystä, joka tapahtuu omaan uniaikaan. Jos äiti menee nukkumaan puolilta öin ja herää seitsemältä, niin monesti ennen kuutta tapahtuvat imetykset voivat sitten olla niitä yöimetyksiä. Kuuden jälkeen voidaan puhua jo päiväimetyksistä :)

Jos kaksikuinen on nukkunut yhtäjaksoisesti 8 tuntia, hän ihan varmasti tarvitsee maitoa herätessään noin pitkän unipätkän jälkeen. Jos kello neljän imetys tuntuu liian rankalta, voit halutessasi miettiä keinoja, joilla saat itse levättyä enemmän: menet vauvan kanssa pari kertaa viikossa yhtä aikaa nukkumaan (ja sinäkin saat nukkua ruhtinaalliset 8h putkeen ;) ), nukut päikkärit silloin kuin vauvakin nukkuu, otat vauvan viereen nukkumaan ja imetät makuulteen jolloin saat samalla levättyä...
(Ja kyllä, luin, ettet vielä ole hankkiutumassa tuosta kello neljän imetyksestä eroon.)

Ehdottaisin myös, että nautit vauvasi yöunista nyt, sillä on erittäin tavallista, että kun motorinen kehitys lähtee kunnolla käyntiin, yöunetkin pätkittyvät. Pitäähän uusia taitoja yölläkin harjoitella ;)

 

Yhteistyössä