APUA

  • Viestiketjun aloittaja Mannapuuro
  • Ensimmäinen viesti
Mannapuuro
Siis nyt tahtoo tietää, miksi työnantaja pyytää mua hakemaan kelalta kuntoutustukea, vaikka olen ollut vain kolme kuukautta sairaslomalla? Sanoi, että täytyy hakea se lisäksi B-lausunnon kanssa. B-lausunto on jo, ja nyt alko kuntoutus, fysioterapia, mutta miksi kuntoutustuki on haettava nyt jo? Sanoi, että ei mene palkat päällekkäin kelan kans?? Siis mitä?

Eikös kuntoutustuen haku ole sama ku työkyvyttömyyseläke, määräaikainen tai ei?? Ei tajua.
 
Vieras
No ei ole omakohtaista kokemusta mutta kyllä pomosi KUULOSTAA olevan oikeassa. Kannattaa kysyä kelalta.
Mulle ei kyllä kuntoutustuki ja työkyvyttömyyseläke kuulosta vähääkään samalta asialta!!
 
näin
kuntoutustuki päätöstä voi joutua odottamaan jopa puoli vuotta ja sinä aikana et saa palkkaa etkä mitään muutakaan tukea. Toimeentulotukea voit hakea mutta se vaatii et haet työttömäksi työnhakijaksi, mikä on ristiriidassa sen kanssa koska olet töissä ;) Työkyvyttömyyseläke on eri asia. Sitä voi hakea sitten noiden kuntoutustukien jälkeen jos ei voi enää palata työelämään tai vaihtoehtosesti jos kuntoutushakemus hylätään, etkä voi työelämässä kuitenkaan olla.
 
Vieras
Kuntoustustukea voi hakea, kun on ollut vuoden sairauspäivärahalla. Eli jos vasta on kolme kuukautta takana kahden vuoden sisällä, olisiko kyse kuitenkin sairauspäivärahasta? Jospa työnantajan velvollisuus maksaa sairausajan palkkaa on päättymässä ja kehoittaa siksi hakea sairauspäivärahaa itse? Tosin palkanmaksun ajalta päiväraha maksetaan työnantajalle.
 

Yhteistyössä