APUA, voiko tätä "suklaakuorrutetta" enää pelastaa mitenkään??

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja äärh
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Ä

äärh

Vieras
Tein ohjeen mukaan kuorrutteen eli 1dl kermaa lämmitetään, siihen suklaa ja ruokalusikallinen margariinia.. Ja tämähän on löysää kuin mikä!!!!!!! Ei tätä voi mitenkään laittaa kakun päälle kun valuisi saman tien pois :( Saako tälle enää tehtyä mitään.. enempää ei ainakaan suklaata ole :(
 
Odota hetki, se voi muuttua "tönköksi" jolloin voit levittää sen paremmin. Kun kuorrutteenhan kuuluu jämähtää, niin anna sen vähän jämähtää kattilassa ennen kuin alat kuorruttaa.
 
No kaada kakun päälle vaikka ensin puolet. Jos valuu niin kaavi takaisin kakun päälle. Jäähdytä välillä ja kaada sitten loput (pidä toki jäljelle jäänyt lämpimänä)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kokeillaan, laitoin sen jääkaappiin... Harmittaa jos hyvä suklaa menee tällä tavalla hukkaan :D

Älä pidä liian kauan siellä ettei jähmety liikaa.

Jos on silti liian löysää niin vatkaa se vaahdoksi ja levitä sitten kakun päälle.
 
moi, sun suklaakuorrute on nimeltään ganache - ja sen tarkoitus on olla tuollaista valuvaa. Voit valuttaa sen kakun päälle, ja se ihanasti sivuilta valuu ja kuorrutteesta tulee ohut ja kiiltävä. Tämä on parempi kuin kokosuklainen tönkkösokerinen kuorrute.
 
Alkuperäinen kirjoittaja leivontaa:
moi, sun suklaakuorrute on nimeltään ganache - ja sen tarkoitus on olla tuollaista valuvaa. Voit valuttaa sen kakun päälle, ja se ihanasti sivuilta valuu ja kuorrutteesta tulee ohut ja kiiltävä. Tämä on parempi kuin kokosuklainen tönkkösokerinen kuorrute.

Tätä aioin minäkin sanoa, lisäksi, kun se on "kuumaa", se on juoksevampaa. Kiinteytyy jäähtyessään, ja jos tönköttyy liikaa, kuten varmasti jääkaapissa tapahtuu (huoneenlämpö on parempi), ganachen saa takaisin juoksevammaksi, sopivaan tönkköysasteeseen, lämmittämällä vesihauteessa.

Sen voi myös vatkata, mutta mun mielestä parempi ilman vatkausta.
 
No, tämä kuorrute on melkein yhtä löysää kuin maito eli ei kyllä pysy yhtään siinä kakun päällä. Jäähdyttyään ehkä aavistuksen paksumpaa mutta vatkaaminenkaan ei auttanut, joten päätin tarjota tämän suklaakastikkena kakun kanssa :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
No, tämä kuorrute on melkein yhtä löysää kuin maito eli ei kyllä pysy yhtään siinä kakun päällä. Jäähdyttyään ehkä aavistuksen paksumpaa mutta vatkaaminenkaan ei auttanut, joten päätin tarjota tämän suklaakastikkena kakun kanssa :D

Paljonko sinä laitoit suklaata, ja mitä suklaata? Muistaakseni määrä on vähän eri vaikka valkosuklaalla ja tummalla suklaalla.
 

Yhteistyössä