APUA! Tarttis tehdä munaton ja maidoton sekä gluteiiniton suolainen piirakka. Osaisko joku vinkata ohjetta?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "Minna"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
M

"Minna"

Vieras
Tulee kaveri kylään mikä ei voi syödä munaa, maitoa tai viljaa. Pää lyö tyhjää (muuten saisin homman toimimaan, mut tuo kanamunan puute...).

Olisiko jollain jotain kokemusta/ohjetta?

Ostin kaupasta:
riisimaitojuomaa
kasvismargariinia (kaikki vain kasvisperäisiä)
tomaattia¨
paprikaa
gl jauhoseoksen.

Saisiko noista jotain aikaiseksi?
 
Voi, just mietin että ei semmosta ole. joudut nyt valehtelemaan ystävällesi ja syöttämään sille munaa, maito ja viljaa. Ehkä se ei huomaa. Älä ainakaan myönnä mitään :(
 
Miksi ei voisi leipoa siitä salaatista patonkia, pullaa yms. Käytä ideoita, mausta ruokasi niillä tuhansilla ja taas tuhansilla ideoillasi. Visioi, tee mitä mieleen tupsahtaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja keppälerttu;27816316:
tee gluteeniton sämpylätaikina, sekoita sekaan tomaattia, paprikaa, jne ja paista joko muffinssivuoissa tai tee niistä pieniä sämpylöitä

Ei se kaveri varmaan mikään koira ole jolle voi ihan mitä vaan sekoitusta syöttää :x
 
joskus gluteenittoman jauhoseoksen kyljessä ollut hyvä ohje :) jauhoseokseen vettä ja öljyä ja yrttejä- pohja valmis.
tomaattia, kinkkua, yrttejä yms.
soijamaito/riisimaitoo/kookosmaitoa tilkka ja kasvirasvapohjaista juustoa
tee vähän niinkuin pizza tyylinen, niin et tarvi mitään millä hyydytellä:)
 
Suolaista piirakkaa ajattelin sen takia että saisin siitä tulevaisuudessa tarjottavaa siskolleni joka on "vain" maito ja vilja-allerginen.

Toimisiko riisimaidon sakeuttaminen/jähmettäminen perunajauhoilla? Kun normaalisti kun teen suolaisenpiirakan jähmetän kerman kanamunilla. Mut nyt niitä ei voi käyttää...
 
Miten olisi calzone? Tekisit gluteiinittoman pizzapohjan, kaulitsisit sen pyöreäksi, toiselle puolelle täytteet ja toisen puolen kääntäisit siihen kanneksi. Meillä lapsi rakastaa tällaista munaton, maidoton ja gluteiiniton versiota.
 
[QUOTE="viv";27816356]Miten olisi calzone? Tekisit gluteiinittoman pizzapohjan, kaulitsisit sen pyöreäksi, toiselle puolelle täytteet ja toisen puolen kääntäisit siihen kanneksi. Meillä lapsi rakastaa tällaista munaton, maidoton ja gluteiiniton versiota.[/QUOTE]

Tää voisi toimia. Tarttee katsoa mihin taidot riittää.

Ja kiitti nettisivusta, tarttee tulevaisuuden varalle laittaa noi makeet ohjeet talteen.
 
Oi älä ihmeessä tee riisimaitokiisseliä piirakantäytteeksi! Se toimii ihan ok vaniljakastikkeen korvikkeena kyllä vaniljalla maustettuna...

Järkevää "suolaista piirakkaa" ei näillä rajoitteilla kyllä synny, sillä vaikka käyttäisi NoEgg -nimistä munankorviketta - ei todella synny sellaista lopputulemaa mitä mieluusti tarjoisi.

Siispä ehdotan pasteijoita: taikina kasvirasvasta, hipusta leivinjauhetta ja sopivaa jauhoa. Täytteeksi vaikka keitettyä riisiä/perunakuutiota, sopivat kasvikset ja lihat/kalat, reilusti maustettuna. Pyöritellään pasteijoiksi ja pistellään haarukalla päälle reiät. Voitele kasvirasva-vesi -seoksella. Nämä voi myös pakastaa ja ottaa pakkasesta mikron kautta suoraan pöytään.
 
100g muusijaauhetta ( tarksita maidoton ja gton niitäkin löytyy)
100g kasvismargariiniä
2.5dl g.ton jauhoseosta ( jyväversio)
1tl leivinjauhe

päälle kinkku/tonnikala/poroa/lohta/ kasvista yms msitä tykäät

paprikaa, purjoa yms
 
Itse en koskaan laita suolaisiin piirakoihin munamaitoseosta. Sen sijaan laitan täytettä tuhdimmin ja sen päälle laitan Oatleyn kaurakermaa. Se on paksua ja toimii oikein hyvin jos mukaan voi laittaa hieman juustoa. Jos vieras ei siedä edes juustoja, korvaa tavallinen juusto soijajuustolla. Riisijuoma vaikuttaa aivan liian litkulta laitettavaksi piirakkaan ja usein nämä juomat ovat makeahkoja maultaan. Kokeile ihmeessä kaurakermaa, sillä onnistut varmasti kunhan et laita sitä liikaa. Lisää piirakan paistumisen aikana sitä lisää jos alussa olet laittanut aremmin.
 
Myöhemmille lukijoille: Mainio munankorvike on klassisesti on vesitilkassa liotettu pellava - toimii siis lähinnä pohjassa - ei niinkään ehkä täytteessä.

Munamaidon korvike: 1 osa soijajauhoa ja 3 osaa vettä sekoitetaan.
 
Miksi pitää väkisin yrittää tehdä jotain munatonta, maidontonta, viljatonta leivonnaista? On vähän kuin yrittäisi tehdä hernekeittoa ilman herneitä ja kinkkua. Miksei voi sitten suosiolla tehdä jotain muuta ruokaa sellaisista aineksista joita voi huoletta käyttää?

Esimerkiksi itämaisesta keittiöstä löytyy paljon munamaitoviljatonta sapuskaa.
 

Yhteistyössä