Vilukisu
Olen kutsunut ystävättäret ensi viikon sunnuntaina brunssille. Mitä tarjoaisin?! Yhdellä on keliakia, toisella maitoallergia.
Jos leivot jotain itse, niin laitat vain vehnäjauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta (löytyy kaupan hyllyiltä). Ja vohvelit/lätyt voi tehdä esim soijamaitoon, tulee todella hyviä siitä tehtynä.Alkuperäinen kirjoittaja Vilukisu:Olisiko jollain gluteenittomien ja maidottomien croissantien reseptiä? Tai gluteenittomien ja maidottomien lättyjen/vohvelien? Tuleeko sellasista edes hyviä? (Kaupasta ostamani gluteenittomat tuotteet on poikkeuksetta olleet kamalia eikä itse tekemäni gluteenittomat ja maidottomat leipomukset ole koskaan onnistuneet hyvin.)
Ajattelin myös tarjota sellaista pyttipannuntapaista, jossa paistettua perunaa, tomaattia ja paprikaa.
kaupasta saa sitä gluteenitonta lettujauhoakin. Vaatii vähän mielikuvitusta noi maidottomat ja gluteenittomat sun muut. Meillä poika, jolla pahimmillaan oli kiellossa vehnä, ohra, ruis, maito, muna, soija, naudanliha, suklaa, kaakao. Mutta silti sain hänelle sopivan synttärikakunkin aikaseksiAlkuperäinen kirjoittaja Vilukisu:Testaan noita soijamaito-gluteenitonjauho-lättyjä omalle porukalle heti huomenna. Jos niille maistuu, maistunee kavereillekin.
Olen yleensä yrittänyt vaan korvata tavalliset jauhot ja´maitotuotteet gluteenittomilla ja soijatuotteilla. Lopputulos on yleensä ollut paha, ihan valovuosien päässä alkuperäisen reseptin mukaan tehdystä sörsselistä.
Tässä syy, miksi yleensä vältän kutsumasta ruokavieraiksi niitä, joilla vaikeita allergioita. Ei keksi mitä tarjoaisi! Ja varsinkin toinen näistä vieraaksi tulevista allergikoista valittaa heti, jos normaalia ruokaa syöville on itse tehty esim. sämpylöitä mutta hänelle tarjotaan kaupan leivonnaisia.