Antakaas vähän neuvoja (liittyy salmonellaan)

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Eli menen kohta töihin enkä ole vielä ehtinyt tekemään salmonellatestiä...olin vähän yli kuukausi sitten Portugalissa, joten se täytyy tehdä. Nyt on kuitenkin mentävä töihin, vaikken tiedä, olenko kyseisen taudin oireeton kantaja. Mutta siis: laitan tänään ruokia, astioita yms. seisovaan pöytään, en kuitenkaan kokkaa tms. Riittääkö, kun pesen käsiä kunnolla (saippualla ja desifiointiaineella..) vai kannattaako käyttää myös suojakäsineitä? Kuinka usein ne käsineet täytyy vaihtaa? En koske suoraan mihinkään ruokaan, vain ottimiin ja muihin astioihin. Haluan kuitenkin olla mahd. varovainen.
 
vieras2
Normaali hygienia riittää: peset kädet lämpimällä vedellä ja saippualla tai desinfiointiaineella. Jos paikassa on tapana käyttää käsineitä niin sitten tietysti käytät.
 
ks
no lainsäädännön mukaan työt aloittava uusi työntekijä saa olla työssä kuukauden ilman testiä. Sitten jos käy yli 3 vrk matkan pohjoismaiden ulkopuolella, on testi tehtävä ennen työhön paluuta. Jos testiä ei ole tehty, voi työskennellä muissa töissä sen aikaa (kassalla, tiskarina), mutta ei saa työskennellä siten, että käsittelee elintarvikkeita.

Käsienpesu on salmonella mahdollisuudessa se tärkein ja desi päälle. Mutta kädet ei ole se ainoa tartuntareitti. käytät varmasti myös toisten työntekijöiden kanssa samaa wc:tä, josta salmonella voi tarttua muihin elintarvikkeita käsitteleviin työntekijöihin. Ja kyllä, salmonella voi olla oireeton.
 

Yhteistyössä