Annanko panadolia?

Sussu83
edes 38 astetta ei ole lapsella kovin suurta lämpöä. Lapsilla kuume ei ole niin "vaarallista". Mutta jos muuten on kovin kränänen niin kyllä sen 1 voi varmasti antaa. Kyllä neuvolassa neuvotaan antamaan herkästi 1 suppo esim. rokotuksen jälkeen=) :hug:
 
Niin ei tuo lämpö vielä kuumetta taida olla, nousussa tietenkin voi olla. Mutta kyllä sitä omasta lapsestaan huomaa kun kipeä on, kun pienet ei osaa sanoa että sattuu. Sehän se panadol on kipu lääke. Eikä varmasti haittaakaan ole, ohjeen mukaan voi huoletta antaa.
 
norppa75 harmaana
Eikös Panadol pakkauksessa lue, että alle 3kk ikäisille vain lääkärin ohjeen mukaan. Itse olisin ainakin kysynyt neuvolasta, jos ei ihan lääkäriltä, mitä tehdä. No tämä on vähän myöhään kirjoitettu, kun eilen tietoja kaipailtiin.
 
Tuo lämpö on tuon ikäiselle ihan normaali lämpö! Kuumeraja alle 1v lapsella on 38,5astetta pyllystä mitattuna. Yli vuoden vanhalla se raja taas laskee 37,5asteeseen.

Eli en kyllä antais vauvalle suppoa kun niitä ei sais muutenkan antaa alle 3kk ikäisenä ilman lääkärin määräystä!

Helpottelet vaan hengitystä ja tukkoisuutta muilla konstein. jos juo korviketta niin lämmität hieman normaalia lämpimämmäksi ja muista kostuttaa huoneilmaa, pyykit makkariin kuivamaan tms märkää pyyhettä patterille niin hengittäminen käy vaivattomammin!! =)

Koittakaahan parantua!! :hug:

terv. kohtalontoveri jolla 1v7kk lapsi ja 3kk lapsi kanssa räkäisinä kuin mitkä ja lämpöä pukkaa molemmilla...
 
Juu, kysyin kyllä neuvolasta asiaa jo ennen kuin mittasin tuon 37,6 astetta. Kysyin että "meidän vauvalla on nuha, mitä jos sillä nousee kuumetta nyt illalla, voinko antaa panadolia?" Ja neuvolan täti sanoi että "anna ihmeessä vaan se painon mukainen annos."

Eli tietysti tarkistin että voin antaa panadolia, ihmettelin vain että onko tuo nyt kuumetta vai ei. Muutenkin olen ymmärtänyt että alle 3 kk kuumeinen pitää viedä lääkäriin sen vuoksi että aina pitää saada selville mistä kuume johtuu eikä vaan tyrkätä surutta panadolia. Koska vauvani oli selvästi nuhainen, oletin tietysti että kuume johtuu tästä ylähengitystietulehduksesta ja silloin kyllä annan panadolia hänelle enkä lähde heti pienen kuumeen noustessa kiikuttamaan päivystykseen! Toki jos kuume olisi noussut ja jatkunut olisin seuraavana päivänä varannut ajan omalle lääkärillemme. Jatkossakin meinaan antaa panadolia jos illalla tai yöllä nousee kuume ja tarpeen mukaan sitten vien lääkäriin joko nopeammalla tai hitaammalla aikataululla. Ei siitä panadolin antamisesta ole mitään haittaa vauvalle, kuuumeen syy vain on aina selvitettävä ja hoidettava oikein.
 

Yhteistyössä