allergisten lasten äitejä?

  • Viestiketjun aloittaja tupu
  • Ensimmäinen viesti
tupu
meidän tyttö, 1 vee, on munaton maidoton viljaton, maissiton ja jos vaikka mitä ton ton... ollaan lähdössä hotellireissuun ihan suomessa ja mietin aamupala ja ravintola-asioita... kaikkea ruokaa on mukaan ottaa mutta mieluusti antaisin muutakin. esim lihat kaikki käy. niin kyselenkö tarjoilijalta tms kaikki paistorasvasta lähtien vai miten oikein toimisin. vai soitanko kokille jo etukäteen :)
 
tupu
ok. soitan. itsekseni mietin että onko ihan tyhmää soitella tällaisia (tilanne meillä melko uusi) mutta jos kaksi muuta täällä ovat tätä mieltä niin kaippa se ihan tavallista on...
 
allergisen äiti
Soitettu on mekin. Ja esim. kysyttiin onko aamupalalla mahd. saaja maitoallergiselle soijajugurttia. Ei ollut, mutta neuvoivat ostamaan sinne nimibaarijääkaappiin ja ottamaan oma jugu aamupalalle mukaan.
 
www.histamiini.com
siel on keskustelua loma-ruokailuista ja reissuista allergisten kanssa.
en luottais silti ruokien ns puhtauteen, varsinkaan jos tulee rajut oireet.
oon vieny omat ruoat sinne baari-jääkaappiin ja lämmittäny ravintolassa keittiössä mikrossa. on meinaan tosi kurja jos lomalla joutuu stressaamaan :)
 
vieras
Poika oli vielä jokin aika sitten moniallerginen. Matkustaessa otettiin purkkiruokaa hätätilanteita varten ja muuten syötiin, mikä sopi esim. aamupalapöydästä. Meilläkin lihat, jotkut hedelmät ja kasvikset sopi, joten annoin niitä. Gluteenitonta leipää löytyy joistain paikoista ja nykyään kokoajan paremmin.
 

Yhteistyössä